Torsk med lettstekte grønnsaker og italiensk salami

Torsk er fin fisk det. Og sammen med litt salt og søtt blir det enda bedre. Variasjoner på tilbehør er uendelige men her har jeg valgt å servere det med poteter (selvsagt), grillede paprika (søtt), italiensk salami (salt) og spinat (sunt  og grønt). Dette er rask og lettvint mat. Potetene kokes noe på forhånd, så steker du de slik at de får fin skorpe, tilsetter resten av grønnsakene og steker fiskene i en separat panne ved siden av. Tar deg 30 minutter kanskje. God, rask, sunn mat på en mandag!
du trenger (for 4 pers)
4 stykker torskefilet (ca. 250g)
16-20 små poteter – gjerne Amadine
1/2 pose spinat
4 hvitløksfedd
noen skiver italiensk salami – alt. chorizo eller bacon
2 røde paprika – alt. grillede paprika på glass
olje & litt smør
salt & pepper
Skjær paprika i 4 deler, vask og rens de. Legg de i en ildfast form, hud siden opp og grill de i ovnen en 10 minutters tid til huden er svart. Legg de i en plastpose og lukk. Når de er håndterbare (etter ca. 10 min.) tar du de ut av posen og skreller av den brente huden. Skjær paprika kjøttet i biter.
Mens paprikane griller koker du potetene til de er nesten møre. Hell av vannet og skjær de i skiver. Skjær salami i strimler. Vask og tørk spinaten. Skrell hvitløksfeddene og skær i tynne skiver. Nå har du alt klart for siste tilbereding, nemlig steking.
Bruk en stekepanne for grønnsakene, en for fisken. Begynn med potetene. Ha 4 ss olivenolje og en god klatt smør (ca. 1ss) i en varm panne. Legg potetene ned i det varme fettet og la det steke til potetene har fått fin farge. Vend potetene forsiktig slik at de får fin farge på den andre siden også. Ha opp i salamien og hvitløken og stek det sammen med potetene.
Ha litt olivenolje (ca. 2ss) og en klatt smør (1ss.) i den andre stekepannen. Stek fisken 2-3 minutter på hver side. Kvern litt salt og pepper på hver side mens du steker. Ha paprika og spinat opp i stekepannen med potetene og stek til spinaten faller sammen og paprikaen er gjennomvarm.
Fordel grønnsakene på 4 tallerkner og sett fisken opp på. Stekesmøret kan evt. helles over fisken med skje. God appetit!

Kommentarer

  • Reply ina 16. februar 2011

    Jepp, salami kan brukes til så mangt…:D

  • Reply Astrid 16. februar 2011

    Dette ser bankers ut! Hvit fisk generelt er jo kjempegodt med bacon til. Salami har jeg ikke prøvd – takk for tipset!

  • Reply ina 11. februar 2011

    @smgj – ja, kan spises til så mangt!

    @Stine – så hyggelig å høre at brødet ble vellykket – og vakkert 🙂

  • Reply Stine 8. februar 2011

    No knead brødet ble helt nydelig – svarte så absolutt til forventningene! Og det ble også et vakkert brød – hihi.

    Nå står kanel og rosin varianten, samt en versjon med valnøtter på benken og godgjør seg. Gleder meg til imorgen!

    Takk igjen for inspirasjon!

    Stine

  • Reply smgj 8. februar 2011

    Fin mat også for alle vanlige «skal ikke spise»-varianter. Vann i munnen!

  • Reply ina 7. februar 2011

    Lenge siden vi har spist torsk – og dette gikk ned på høykant! Virkelig godt!! 🙂
    Målet er å spise mer fisk!

  • Reply Maria 7. februar 2011

    Ser virkelig godt ut Ina! Her er smaker jeg liker, men ikke har tenkt på å kombinere 🙂

    Maria

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »