Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Bestill nå for å få den til jul.

Sjokocookies med Valentins innpakning

På tide å tenke på Valentinsdag! Barna synes enhver anledning for feiring er gøy og jeg er ikke akkurat en til å legge kjepper i hjulen for en bake anledning. Planen er å dele ut cookies – pakket enkeltvis med en søt Valentins etikett og kanskje litt bånd. Eldstemann her i huset står for design og utførelse av etikettene og en link til de finner du nederst i innlegget. Print de ut på farget papir og bruk de du også! En liten oppmerksomhet er alltid hyggelig å få!
Vi har valgt å lage sjokocookies for å gi bort. Laget uten mel kan de gis til alle venner og venninner. De er fine å se på med sin krakelerte overflate og er intense i sin sjokolade smak. Passer både for barn og voksne venninner/venner/kjærester…
du trenger
200g kokesjokolade
3 store eggehviter
280g melis
60g kakao
1 ss potetmel
1/4 ts salt
Ovn temp 180C
Smelt sjokoladen i vannbad. La det avkjøle noe. Pisk eggehvitene luftig til de myke og litt stive (soft peaks). Tilsett melis litt om litt mens du blander. Tilsett kako, potetmel og salt. Bland. Tilsett sjokoladen mens du rører. Deigen vil nå bli ganske stiv.
Ha litt melis i en skål. Rull små kuler av deigen og rull de rundt i melisen slik at de blir dekket. Legg de på et bakebrett dekket med bakepapir med ca.5 cm mellomrom.
Stek i 10 minutter i forvarmet ovn. Hold øye med de for de går fort fra å være stekt til å være brent. For å sjekke om de er ferdig stekt kan du gjerne teste med en pinne. Kommer pinnen ut ren for smuler er de ferdige. La de avkjøle på rist.
 Når de er helt avkjølt kan du begynne med innpakkingen. Print ut etikettene, du finner de her
 Print de gjerne ut på farget papir eller fargelegg de om du vil. Kjeksene legger du i cellofan poser som brettes og stiftes på toppen.  Legg etiketten over slik at stiften skjules. Jeg brukte hullemaskin for å tre gjennom et bånd som holder etiketten på plass. Du kunne selvfølgelig også bruke litt lim eller tape.

Vil du heller lage en annen type kjeks kan du finne flere oppskrifter her

Nå har du et koselig prosjekt å gjøre sammen med barna over helgen – kos dere!!

Og Happy Valentine´s Day!

Kommentarer

  • Reply Mat på Bordet 21. desember 2011

    Så bra!!
    Takk for tilbakemelding – alltid hyggelig å høre at oppskriften funker for andre også 🙂

  • Reply Ida 19. desember 2011

    Mmmm..disse var jo bare helt fantastisk gode! Og enkle å få til!
    Her har jeg fått en ny favoritt ja 🙂 Noen skal gis bort til jul, men en del blir helt klart værende igjen her….

  • Reply Mat på Bordet 11. oktober 2011

    Hei June

    Du trenger ikke å trykke de flate, de sklir selv ut under baking.

    Lykke til!

  • Reply June 10. oktober 2011

    Hei !

    Flotte kaker – disse MÅ jeg teste ut 😀 Kanskje julegavetips ?

    Men det står ingenting i oppskriften for når du skal trykke kjeksene «fate». Er det før eller etter steking ?

    Du har en fantastisk blogg, takk for super inspirasjon 🙂

  • Reply Mat på Bordet 23. september 2011

    Ja, det kan høres ut som om sjokoladen din var for varm første gang eller at eggehvitene dine «kollapset».

    Høres ut som om du fikk rikitg konsistens på 2.forsøket. Det skal være en noe marengsaktig konsistens på de – dvs sprø utvending og litt seige innvendig. 16minutter hørtes mye ut – hvis du har en eldre ovn ville jeg sjekket om den viser riktig temperatur.

  • Reply Anonymous 22. september 2011

    (Hei,jeg som skrev ovenfor 🙂 Jeg mente eggehvitene, ikke kremen 🙂 )

  • Reply Anonymous 22. september 2011

    Jeg har lagd disse kjeksene to ganger og de er veldig gode på smak. Den første gangen jeg lagde de ble de veldig flytende (kunne overhode ikke rulle de) og jeg kom frem til at jeg kanskje hadde pisket kremen for mye og at sjokoladen var for varm. Den andre gangen ble det skikkelig sammensatt deig. Var null problem å rulle dem og jeg ble kjempefornøyd, men da jeg skulle smake på dem var de knasende sprø utenpå, men inni var de skikkelig seie? Sånn at man ble sliten av å tygge dem nesten, men de sakte utrolig godt. Men er det noe jeg har gjort feil? (Forresten, da jeg stekte dem tok det ganske lang tid… jeg tok en fyrstikk nedi etter 10 min og det var helt røre… så etter ca. 16 min totalt, var de blitt nokså smulefrie (hang så vidt igjen noen smuler)…?

  • Reply Mat på Bordet 24. august 2011

    Ja, jeg er helt enig – det er fantastiske cookies!
    Kanskje jeg må poste de en gang til – de ble liksom litt borte under all valentinsinnpakningen…

    Og siden du har så mange eggeplommer så får du bare sette i gang og lage is – den sesongen er ikke over enda vettu…:))

  • Reply Vilde 24. august 2011

    Dette er verdens beste oppskrift! Så enkel og rask å lage – helt uten fett (og melis er jo melis så da er de vel sukkerfrie også, eller? ;)) Har gitt oppskriften videre til 4 stykker etter de har smakt på denne herrlige kjeksen. Og mens jeg skriver dette stekes et brett fullt av kjeks og enda et står og venter (lagde dobbel porsj for jeg vet at de forsvinner med et blunk!). Bursdag, da vettu. Må vel bli carbonara til middag i dag siden jeg har 6 eggeplommer i kjøleskapet….

  • Reply ina 17. februar 2011

    Takk Elisabeth! De ble gitt bort av barna til alle venner – super suksees!

  • Reply Elizabeth 17. februar 2011

    Wow. De ser utrolig deilige ut, og så proft laget til!!!

  • Reply Elizabeth 17. februar 2011

    Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  • Reply Veronika 12. februar 2011

    Så søte 🙂 Og så koselig innpakning.

  • Reply ina 11. februar 2011

    Sjokocookies kan du selvsagt lage når som helst :))

  • Reply Jeanette M 11. februar 2011

    Takk for ideen! De ser kjempegode ut 😀
    Synd jeg ikke rekker lage noen på selve Valentines dagen, men kanskje senere 🙂

  • Reply ina 10. februar 2011

    Sjokocookies er nærmest oppspist så vi må bake en runde til i helgen. Altfor gode….

  • Reply [kjøkkentjeneste] 10. februar 2011

    Så fine de ble, og de så dessuten veldig gode ut også! Lekker innpakning.

  • Reply ina 10. februar 2011

    Ja, nå er det bare å kaste seg inn i Valentin´s forberedelser!

    Cellofan poser kjøper jeg hos panduro Gunhild. Men du kunne pakke de inn i cellofan papir også.

  • Reply Anonymous 10. februar 2011

    Kjempeide!
    Dette skal jeg lage med barna i løpet av helgen.
    BB

  • Reply Quiltefia 10. februar 2011

    Så hyggelig!! De så veldig gode ut!! AnneK:-)

  • Reply Siri 10. februar 2011

    Så koselig! Kjeksene ser veldig gode ut 🙂

  • Reply Gunhild 10. februar 2011

    Så lekkert! Og igjen blir jeg imponert over din evne til å forberede.

    Hvor får du kjøpt slike poser? Jeg lagde «poser» til jul, men fant bare cellofanruller og lagde «knytter» med sløyfe på toppen. Eller bretter du selv+

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »