Chocolate chip cookies med banan

Ikke noe uvanlig kombinasjon det, banan og sjokolade. Bare tenk på en banana split for eksempel, eller bananbrød med sjokoladebiter….. Ja, og her er de som cookies! Og for aller første gang her på bloggen så er det ikke jeg som har laget de eller gjort jobben med å regne om oppskriften fra cups og ounces til dl og gram, men min tenåringsdatter og hennes venninne. I forbindelse med deres elevbedrift skulle de samle inn penger til en skole i Afrika som de støtter og   holde kakesalg blant annet.  Utspekulert som jeg er foreslå jeg denne oppskriften fra Martha Stewart, siden jeg trengte noe nytt å skrive om og hadde selv lyst å prøve oppskriften. Det funket utrolig bra – cookiesene ble helt fantastiske og jeg fikk tatt bilder før de alle ble utsolgt.
Dette er gode cookies folkens. Har de en brun banan eller to liggende så er dette en ypperlig måte å bruke de opp på. Du kunne selvsagt også lage grov banankake med honning, men er det kjeks du har lyst på anbefaler jeg at du prøver disse.
du trenger – lager ca. 30 stykk
225g hvetemel
90g sammalt hvete
1/2ts bakepulver
170g smør, myk
115g sukker
100g brun sukker
1 1/2 ts vaniljesukker
2 bananer, most
1 stort egg
100g havregryn
200g kokesjokolade hakket
ovn temp 180C
Bland melene, bakepulver og vaniljesukker sammen i en skål. Pisk smør og sukker sammen til det er luftig. Tilsett egget og rør sammen. Rør inn bananen og tilsett mel blandingen. Rør til det kommer sammen som en deig. Tilsett havregryn og hakket sjokolade og rør til det er jevnt fordelt i deigen.
Bruk iskremskje for å lage like store cookies. Legg deigen på et bakebrett dekket med bakepapir med noen cm mellomrom da de vil ese ut. Bak i 10-12 minutter til de er gyldenbrune. La de avkjøle på rist. Kos deg!

Kommentarer

 • Reply ina 15. juni 2011

  Smaken av banan vil være mer fremtreden jo mer moden banan du bruker, Men nei, jeg synes ikke det er kraftig smak av banan 😀

 • Reply Anonymous 15. juni 2011

  Er smaken av banan veldig kraftig? 🙂

 • Reply ina 18. april 2011

  Jeg liker å bruke store – da er de mer tydelig i kjeksen. Men, du kunne også bruke små.
  Lykke til!!

 • Reply Anonymous 17. april 2011

  Hvordan havregryn bruker du? store eller små?:)
  Har veldig lyst å lage disse, men har bare store havregryn, og jeg er ikke sikker på om det kan brukes

 • Reply ina 19. mars 2011

  Det stemmer at brun sukker er fæl til å tørke ut ganske så fort.
  Når jeg har åpnet en pose, ruller/bretter jeg ned toppen og bruker en stor poseklype for å gjøre pakken lufttett igjen. Så kan du selvfølgelig sette posen i en lufttett boks,glass eller pose for å gjøre det ekstra tett.

 • Reply Anonymous 19. mars 2011

  Hvordan oppbevarer du egentlig brunt sukker imellom hver gang du bruker det? Jeg har kjøpt det til bakeprosjekter noen ganger, men sukkeret ender alltid som en steinhard, brun klump… Så hva er trikset? (utenom å bruke det opp i full fart…)

 • Reply ina 20. februar 2011

  Hmm, det er ikke bra. Som skrevet i innlegget så var det datteren min som sto for bakingen denne gangen, men jeg fulgte med :))
  Har fått tilbakemeldinger fra lesere på Facebook at oppskriften funket og at kjeksene ble gode – kanskje du har rett i at dine måtte stekes noe lengre.

 • Reply familien Solbakken 20. februar 2011

  Jeg prøvde disse, men de var ikke noen suksess hos oss…. må kanskje steke litt lengre enn det står i oppskriften? De ble liksom litt myke. Har du prøvd dem selv? Ellers syns jeg du har en kjempefin blogg!

 • Reply Siri 20. februar 2011

  Jeg kjøper bare så få at de ikke får sjans til å bli brune før de er spist opp! Men nå er cookies i ovene, dufter deilig og vi er klar til å smake 🙂

 • Reply ina 18. februar 2011

  @Siri – synes alltid at vi har brune bananer her hjemme…

  @goda smoothies – så absolut!!!

 • Reply Goda smoothies 18. februar 2011

  Kanske passar med en kopp té också.

 • Reply Siri 18. februar 2011

  mmmm..disse så gode ut, må nok spare på en banan slik at det blir cookies på oss.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »