bitter appelsinmarmelade – lag din egen!

Sesongen for bitre appelsiner er på hell så jeg tenkte jeg skulle minne dere på å lage bitter appelsinmarmelade før det er for sent! Bitter appelsiner eller pomerans som de heter, er disse litt små appelsiner med knudrete hud. Uspiselig per se (det har de til felles med kvede) men utsøkt til marmelader.
Å lage bitter appelesinmarmelade er en ypperlig prosjekt for helgen. Appelsinskallet må stå natten over i en blanding av vann og appelsin jus og selve kokingen av marmeladen vil ta ca. 2.5 timer. Appelsinene har naturlig høy pektin innhold så du trenger kun å tilsette sukker og litt sitronsaft. Enkelt og greit! Marmeladen er i tillegg veldig holdbar så tenk julepresanger hvis du orker 🙂 Oppskriften finner du her.
God helg!!
PS. Bildet er tatt av Mona Gundersen i forbindelse med en reportasje MPB skrev for Interiørmagasinet i fjor. Se mer info om reportasjen her.

Kommentarer

 • Reply Mat på Bordet 20. desember 2012

  Sesongen for bitre appelsiner har ikke startet enda – slutten av januar/beg. av februar tipper jeg at du finner de i butikkene. Du må nok bare smøre deg med tålmodighet….:)

 • Reply Anonymous 19. desember 2012

  Har sjekket alle invandrerbutikker i nærheten og finner ingen som har bitre appelsiner. Kan jeg bruke vanlige appelsiner og tilsette noe for å få bitter marmelade?Marianne

 • Reply ina 18. februar 2011

  Jeg har ikke sett de i «vanlige» butikker – jeg kjøpte de på min lokale innvandrer butikk. Lykke til!

 • Reply Merridith 18. februar 2011

  Så kult! Jeg skal lete etter disse appelsinene i butikken i morgen. 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »