Kjøttfri mandag – lasagne med aubergine, spinat og mozzarella

Vi er store lasagne fans her i huset og det ble ropt høylytt hurra når det ble kunngjort at det var lasagne som sto på menyen. Nå nevnte jeg ikke at det var vegetarlasagne det var snakk om og stemmingen var ikke fullt så begeistret når barna ikke så noe kjøttdeig….

Men, jeg er stor tilhenger av at man ikke bare begrenser seg til mat alle liker. Det som er servert er servert og man kan spise så mye man vil. Ofte er barna overrasket over at det ikke smakte så aller verst men,  ofte er det litt små stønning å høre. Men, men, så har de iallfal forsøkt og fått i seg noen grønnsaker. Så blir det litt ekstra kveldsmat og forhåpentligvis mindre stønning neste gang vegetarlasagnen kommer på bordet.

Jeg har med hensikt brukt lite krydder eller urter i lasagnen for heller å fremme grønnsakenes naturlige smak. Det er ingenting i veien for å pfiffe den litt opp hvis du ønsker. Bruk en cheddarost istedenfor mozzarella, ha litt chilli i tomatsausen, litt muskatnøtt i spinaten – mulighetene er endeløse.

du trenger, for 4 pers.

 • 2 -3 mellomstore auberginer
 • 1 løk, hakket
 • 2 hvitøksfedd, revet eller finhakket
 • 1 boks hermetiske hakkede tomater
 • 1 boks hermetiske cherry tomater
 • 500g spinat (2 poser)
 • 250g lasagneplater ( jeg brukte fersk egglasagne, bruker du noe annet må du sjekken pakken for steketider og om du evt. må koke den først)
 • 1 mozzarella ost
 • parmesan
 • salt, pepper, oliven olje
 • basilikum blader

Ovn temp, 200C

En ildfast form, ca. 25x30cm

Skjær auberginen i skiver.

Legg de i lag i en dørslag og bruk godt med salt mellom lagene. Vekt de gjerne ned og la de stå en 20 minutters tid. I mellomtiden kan spinaten vaskes og renses (tykke stilker fjernes).

Stek løken i litt olivenolje og tilsett 1 hvitløk etterhvert. Ha i hermetiske tomater og la det småkoke en 10 minutters tid. Skjær 7-8 basilikum blader i strimler og tilsett sausen. Smak til med salt og pepper. Sett til side.

Varm litt olivenolje i en gryte. Tilsett den siste hvitløksfedden og stek den litt. Tilsett spinaten og stek til den har fallt sammen. Bruke en stekespade for å snu spinaten. Tilsett litt nykvernet salt og pepper.

Skyll aubergin skivene rikelig med vann og tørk med tørkepapir. Pensle aubergin skivene med litt oliven olje. Varm en stekepanne eller grillpanne og stek auberginskivene i omgang til de har fått litt farge og er myke. Legg de på tørkepapir så snart de er ferdige. Krydre de med litt salt og pepper under stekingen.

Da er du klar for å sette sammen lasagnen.

Ha noen ss tomatsaus i bunnen av formen din (min form målte 24x32cm). Strø litt spinat over og legg på et lag med lasgneplater. Fordel noen aubergin skiver på toppen av dette.

Fortsett med tomatsausog spinat. Bryt mozzarellaen i mindre biter og strø de over. Fortsett med flere lasagne plater og fyll til du har brukt opp alt. Du skal avslutte med tomatsausen.

Riv godt med parmasan ost over det hele og dekk formen med aluminiumsfolie. Sett i forvarmet ovn og stek i 30minutter med aluminiumsfolien på. Stek videre i 10-15 minutter uten aluminiumsfolien til det begynner å boble og lasagnen har fått fin farge.

Og selv om det er snakk om en vegetar lasagne så er det alltid godt med en liten salat til.

Kommentarer

 • Reply ina 23. februar 2011

  Så bra! Håper det smaker!

 • Reply Torny 22. februar 2011

  nå vet jeg hva jeg skal lage til middag i mårra:D

 • Reply ina 21. februar 2011

  Jeg kan nesten være enig med deg i det Veronika 🙂

 • Reply Veronika 21. februar 2011

  Vegetarlasagne er nesten bedre enn vanlig lasagne 🙂 denne så veldig god ut.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »