ANNONSE

Eltefritt bananbrød

På tide med enda en eltefri variant! Brune bananer var i overflod (igjen) her hjemme og ble behørig lagt i frysen i påvente av at en lur ide skulle komme dalende. Eltefritt bananbrød var en ganske så innlysende løsning dagen etter og bananbrød ble det. Et grovt brød med svak duft og smak av banan. Litt tung, litt mektig og utrolig saftig. Barna hadde ikke problemer med å slenge en skive salami på toppen, jeg foretrakk å holde meg til en toasted variant med honning.

du trenger

  • 3 brune bananer
  • ca 500ml vann
  • 1ss honning
  • 400g hvetemel
  • 150g havregryn
  • 50g kruskakli
  • 50g sammalt hvete
  • 1/2 ts tørrgjær
  • 1 1/2 ts salt

 

Har du ikke laget eltefritt brød før, foreslår jeg at du tar en titt på denne videoen som jeg har laget.

Jeg ønsket ikke bananbiter i brødet og moset derfor bananen veldig fint. Bland bananene med vann slik at du ender opp med 700ml væske. Tilsett 1 ss honning og bland ut.

Bland det tørre i en skål. Hell på bananblanding og rør til deigen kommer sammen. Dekk til deigen og la den hvile på kjøkkenbenken 12 – 18 timer.

Etter 1.heving vil deigen se nogenlunde slik ut.

Hell deigen over på et melet stykke bakepapir og brett deigen et par ganger. Snu den slik at den ligger med brett siden ned. Dekk deigen til og la den hvile 2 timer. Etter 90 minutter setter du ovnen på 250C og setter en ildfast gryte eller form i, slik at den også forvarmes. Etter en halvtime tar du formen ut, heller opp i deigen (nå kommer brett siden opp), setter på lokket og setter det hele i ovnen. Stek i 30 minutter med lokket på, så ved 220C uten lokk i ca. 15minutter.

Slik så det ferdige brødet ut – jeg skar i deigen før jeg satt på lokk for å få dette kryss mønsteret.

Banan tips:

Brune bananer ender opp i frysen hos oss. HVis jeg skal bak med de, fryses de hele med skallet på. Jeg legger de på kjøkkenbenken for å tine før bruk – de blir da helt myke.

Skal jeg lage en smoothie, så fryser jeg bananene uten skall og ferdig oppskjært i biter – klar for å slenge opp i blenderen.

Kommentarer

  1. Reply ina 23. februar 2011

    Godt er det også Niklas!
    Kan også anbefale sjokolade varianten og cinnamon raisin varianten – husets favoritter!

  2. Reply Niklas 23. februar 2011

    Låter väldigt intressant!

  3. Reply ina 23. februar 2011

    Så morsomt at måtte sette i gang og bake omgående!! :))
    Brødene er fantastisk gode og enkle å lage – er nok fare for at det blir en god vane!

  4. Reply Linda aka Myrini 22. februar 2011

    Heisann.
    Jeg ramlet over bloggen din i går og ble så inspirert at jeg bare måtte sette en brøddeig.
    Jeg brukte spelt- og rugmel og resultatet ble et lekkert brød. Til og med eldstedattera likte det («og jeg som ikke liker de andre brødene du baker, mamma»)
    Morgenens brød er allerede planlagt – dette kan bli en god vane 🙂

    Tusen takk for god inspirasjon!

    Linda

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »