Pannekaker med banan og rømme

Det er helg. Og det kom et aldri så lite ønske fra far om pannekaker til frokost. Det er ikke ofte det kommer ønsker til frokost og når ønsket hørtes i kom det bekreftende rop fra andre steder i huset. Barn hører godt når de vil….
For en klassisk amerikansk pannekake oppskrift kan du titte her. Jeg hadde brune bananer liggende og dermed ble det pannekaker med banan. Rømmen gjør at pannekakene ikke blir overveldende i banansmaken.
du trenger
1 brun banan
150g hvetemel
1ts bakepulver
1egg
100ml rømme rørt sammen med
150ml melk
1 ts sukker
30g smeltet smør
 Ha banan, mel, bakepulver, sukker, egg og melkeblandingen i en blender.
Kjør til du har en glatt deig.
Tilsett avkjølt, smeltet smør og rør det inn i deigen.
Stek pannekakene i middelsvarm stekepanne og server så snart de er ferdige. Alternativt kan du holde de varme i ovnen (100C) til du har stekt alle.
Server med lønnesirup, frukt eller hva med litt dulce de leche ?
Og aprops lønnesirup. Jeg har alltid vært fan av Aunt Jemima men sist jeg var i USA kjøpte jeg en fantastisk økologisk sirup fra Shady Maple Farms. Mye mindre søtt en Aunt Jemimas og mer utpreget lønne smak – helt nydelig. Har du anledning så prøv deg litt frem med sirups typer.

Kommentarer

 • Reply ina 7. juni 2011

  Takk for godt tips Hanne – tenker nok at det blir luftige pannekaker av det! 😀 Skal gjøre det neste gang!

 • Reply Hanne&Tom 7. juni 2011

  Å, dette så godt ut. Bare et lite tips fra en ivrig amerikafarer: Jeg pleier alltid skille eggeplomme og eggehvite. Så pisker jeg eggehvita stiv og har den oppi røra helt til slutt (vend inn forsiktig). Da blir pannekakene nydelig fluffy. Som små skyer! Og ja, det meste av det amerikanerne bruker på pannekakene er ikke lønnesirup, så her gjelder det å sjekke innholdet 🙂

 • Reply ina 18. april 2011

  Hekt utrolig, men jeg har bare tatt det for gitt at Aunt Jemima var lønnesirup. Jeg er ganske flink til å lese hva ting inneholder men her tok jeg det bare for gitt. Har kallt det for maplesirup siden jeg var barn.
  Ja,ja enda en lærepenge 😀

 • Reply Michelle 18. april 2011

  Du er ikke den eneste som har misforstått den 🙂 Jeg husker ikke helt om det er Shady maple jeg har sett, men jeg vet at Meny og Ica har ekte lønnesirup. Du bør sjekke innholdslista, for noen typer prøver å si at de er lønnesirup, mens de egentlig bare inneholder typ 30%. Her går det mye sirup (fast pannekakemiddag med bestevenninne en gang i uka) så jeg føler jeg kan uttale meg med en del ekspertise på området XD

 • Reply ina 18. april 2011

  Det har du rett i Michelle – stor misforståelse fra min side.
  Husker du hvor du har sett Shady Maple Farms til salgs i Norge?

 • Reply Michelle 16. april 2011

  Aunt Jemina er da ikke lønnesirup, men corn syrup. Finnes ikke lønnesirup i den i det hele tatt. Med mindre det faktisk står MAPLE på forsida av flaska, så er det ikke lønnesirup. Shady Maple Farms mener jeg å huske at du får i Norge også.

 • Reply ina 27. februar 2011

  Yepp, skulle kanskje ha nevnt det i innlegget, men du skjønte det!
  Mindre oppvask er alltid en pluss 😀

 • Reply Bare Barnemat 27. februar 2011

  Så lurt å lage pannekakerøre i blender!! Da er det jo bare å helle direkte i panna. Den teknikken adopteres direkte. For pannekaker til frokost hører med i helgene 🙂
  Kristine

 • Reply ina 27. februar 2011

  @Tina – enig, bacon og pannekaker er ganske godt det også!

  @Ingrid – hyggelig!

 • Reply Ingrid 27. februar 2011

  Jeg får vann i munnen! Pannekaker er fantastisk.

  Legger meg til som følger.

  Ingrid =)

 • Reply Hos Tina 27. februar 2011

  Jeg er en pannekakefan over like, og er spesielt glad i bacon pannekake. Men dette så veldig godt ut dette også 🙂
  – Tina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »