Marmorkake til fest eller hverdag.

Her har du en aldri så liten vri på den klassiske marmorkaken – bakt i en Gugelhopf form (pudding form eller lignende) og tilsatt sitrus skall.  Kaken får en svak men umiskjennelig smak av sitron og appelsin. Og så ser den så delikat ut bakt i denne formen – skikkelig festkake!
 du trenger
285g hvetemel
2ts bakepulver
285g smør, romtemperert
1/2ts revet sitronskall
1/2ts revet appelsinskall
135g melis
6 store egg
2ts vaniljeekstrakt
2ss kakao
2ss soyaolje
Ovn temp 180C
Gugelhopf form (min er 24cm diam) smøres godt med smør. Strø med skivede mandler hvis du vil.
Bland mel og bakepulver sammen. Rør smør og 100g melis med sitrusskall til det er luftig. Del eggene og tilsett eggeplommene, en om gangen til smørblandingen. Tilsett vaniljeessens.
Pisk eggehvitene stive i en separat bolle. Tilsett 50g melis litt om litt slik at du får en myk marengs. Tilsett melblandingen og marengsen til smørblandingen om hverandre. Begynn og avslutt med marengsen.
Ha en tredjedel av deigen over i en skål. Rør kakaoen ut i soyaoljen og rør dette inn i deigen. Ha 1/3 av vaniljedeigen i formen først, så sjokoladedeigen og så vaniljedeigen. Jevn ut toppen og sett formen i forvarmet ovn.
Stek i ca.55 minutter. Sjekk om den er ferdig med kakepinne før du tar den ut av ovnen. La den avkjøle i formen et kvarters tid før vender den ut.
Mens kaken fortsatt er litt lunken har man på melisglasuren. Melisglasuren lager du ved å blande 100g melis med nok vann til å lage en rennende glasur.

 

Kommentarer

 • Reply Mat på Bordet 23. april 2013

  Hei Hege!
  Beklager det er feil i oppskriften – retter det nå!
  Takk for at du sa i fra 🙂

 • Reply Anonymous 23. mars 2013

  Hei, jeg lurer på en ting med oppskriften. Du sier: Rør smør og sukker med sitrusskall til det er luftig. Tilsett melis i omganger.
  Smør og sukker, så tilsett melis? Det står ingen sukker i oppskriften, er det melis du mener. Og hvor mye sukker sammen med eggehviten?

  Mvh Hege

 • Reply ina 5. mars 2011

  Helt enig – sjoko og sitrus = sant 🙂

 • Reply Hos Tina 4. mars 2011

  Den hadde jeg nesten glemt! mm, kan tenke meg det er godt med litt sitrus i også! Sjokolade og appelsin er jo bare nydelig.
  God helg!
  -Tina

 • Reply ina 3. mars 2011

  Tusen takk JM 🙂 Godt var den også!

 • Reply JM 3. mars 2011

  Den ser helt nydelig ut! 😀

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »