ANNONSE

Ricotta – lag din egen

Lyst å lage din egen ricotta? Det er virkelig enkelt! Og virkelig godt! Mye bedre enn kjøpe ricotta!
du trenger
1l helmelk
1/2l kremfløte
1ts salt
3ss hvitvins eddik

Kok opp melk, kremfløte og salt i en stor gryte. Ta av varmen.

Tilsett eddik og la det stå et minutt eller to til blandingen skiller seg.

Fukt en klut – jeg brukte et stykke gammel (men ren) laken. Vreng kluten for overflødig vann. Legg den i en sil og legg silen over en skål. Hell melk blandingen i og la det renne av.
La det renne av 15-20 minutter til du får ønsket konsistens. Du kan evt. hjelpe det litt på vei med å vrenge osten forsiktig i kluten.

Kast væsken som har rent av osten.

Hell osten over i en skål. Dekk til og oppebevar i kjøleskapet.

Smør på brød (du kan evt.tilsette urter), bruk i lasagne eller pizza med squash og ricotta. Eller hva med å lage ravioli fyllt med ricotta og spinat?
Mmmm, enkelt og så utrolig godt!

Kommentarer

  1. Reply ina 7. mars 2011

    Hei Bjørg!
    Nei, har ikke sett den nye kokeboken hennes enda – men så at det er skrevet om den (og ricotta oppskriften) på nettet. Må se om ikke jeg kan få bladd gjennom den på neste USA tur…
    Har du den? Verdt å kjøpe?

  2. Reply Anonymous 7. mars 2011

    Hei Ina

    Har du sett i siste kokeboken til Ina Garten? «How easy is that?» der lager hun også sin egen ricotta og blander med urter.
    Bjørg

  3. Reply ina 5. mars 2011

    Så gøy da!
    Ikke sant at det er kjempe enkelt og sååååå mye bedre enn kjøpe ricotta!

  4. Reply [kjøkkentjeneste] 5. mars 2011

    Jeg brukte fløte som hadde vært frossent (trengte å bruke opp noe i fryseren på hytta) og den skilte seg litt. Men smakte utrolig godt! Det blir nok innlegg hos meg også, men jeg linker selvsagt til deg. Moro å lage ost – også så enkelt!

  5. Reply [kjøkkentjeneste] 5. mars 2011

    Nå blir det ricotta her også. 🙂

  6. Reply ina 5. mars 2011

    @Jeanette
    Tusen takk – det ble en skikkelig god start på morgenen å høre at jeg har en stor fan ! 🙂
    @Mari
    Med soyamelk da? Kult!
    @Lille Trillemor
    Kjempedeilig! Jeg lagde små calzones med ricotta og rucula – kjempegodt!
    @Linn
    Det ble ca.5dl ricotta
    Lykke til alle sammen!!

  7. Reply Linn 4. mars 2011

    Herlig! Hvor mye ricotta blir det til slutt?

  8. Reply LilleTrillemor 4. mars 2011

    Ah, denne oppskriften kom helt perfekt. Jeg har nemlig planer om å lage hjemmelaget ravioli til uka, og den skal det være ricotta i:)

  9. Reply Mari Hult 4. mars 2011

    Dette ser jo kjempegodt ut! Skal prøve å lage en vegansk variant til frokost i morgen, det bør gå bra!

  10. Reply Jeanette 4. mars 2011

    Jeg har aldri tenkt på at man kan lage ricotta selv! Du finner på så masse lurt! Jeg er skikkelig stor-fan, det skal du bare vite 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »