Vaniljeis med dulce de leche

Våren er her! Eller iallfall på vei. Jeg vet det fordi jeg får lyst på is, og det skjer alltid om våren… Med noen glass dulce de leche igjen i kjøleskapet slo det meg at det hadde jammen vært godt med en is ispedd dulce de leche. Tenk deg det, kremete vaniljeis med gjennomgående tråder av dulce de leche og kanskje litt mer dulce de leche på siden som man kan helle over. Som tenkt, så gjort!
For ca. 2 liter is trenger du:
600ml lett melk
8 eggeplommer
230g sukker
600ml kremfløte
2 ts god vaniljeessens
1 vaniljestang
litt salt
200 ml dulce de leche, oppskrift finner du her
Varm opp melken til kokepunktet – det skal være varmt men ikke koke. Rør ofte. Ha egg og sukker i en stor skål og pisk til det er godt blandet og litt tykk. Ha opp i den varme melken litt om litt mens eggeblandingen piskes. Ha alt tilbake i gryten. Varm det opp forsiktig til det bobler litt om kantene og det «damper». Du vil merke at blandingen blir noe tykkere, som vaniljesaus. Pass på å ikke kok blandingen, da får du eggerøre…. Ha alt opp i en ren stor bolle og rør i fløte, vaniljeessens, vaniljestang (som du har halvert og løsnet frøene på) og salt. Denne blandingen settes kjølig i minst 8 timer.
Sil den kalde iskremblandingen slik at du fanger opp vaniljestangen og evt. klumper. Smak på blandingen og tilsett mer vaniljeessens hvis du trenger. For å gjøre ferdig isen følger du ismaskinens instrukser. Jeg har iskrembollen som tilhører Kitchenaid maskinen min. Bollen har jeg oppbevart i frysen mens iskremblandingen har kjølnet. Maskinen settes i gang og iskremblandingen helles forsiktig i. Det tar ca. 20 minutter til isen er ferdig.
Når den er nesten ferdig heller du dulce de lechen i. Alternativt kan du røre det inn for hånd. Dulce de leche skal ikke blandes helt ut i isen, det er fint hvis det ligger som strimler gjennom isen. Server isen med litt mer dulce de leche på siden. Man kan aldri få nok dulce de leche vet du…

Kommentarer

  • Reply ina 19. mars 2011

    Å ja, noe søtt og kaldt er alltid godt etter middag 😀

  • Reply Ugla 19. mars 2011

    Det kan aldri bli nok hjemmelaget is. Selv om jeg nå sitter her stappa mett etter middagen, så er min første tanke når jeg så dette innlegget at det jaggu hadde vært godt med litt kjølende is oppå den tunge middagen ;-D

    Ha ei fortsatt fin helg!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »