Banankake med karamell glasur, og litt ekstra ved siden av

På tide med litt kake igjen. Noe som kan nytes med litt is ved siden av, for jeg har allerede påstått at jeg var kommet i vårstemning. Denne kaken fant jeg i siste utgave av Bon Appetit, som forresten også inspirerte Jambalaya´en som jeg skrev om i går. Og akkurat som Jambalaya er dette en veldig familie vennlig dessert. Banankake, karamellsaus og evt. litt is – hvem kan motstå?
du trenger
for karamellglasuren
300ml kremfløte
100g brun sukker
170g mørk sirup
50g smør
for kaken
250g hvetemel
1 1/2ts bakepulver
170g smør, myk
135g brun sukker
2 store egg
3 modne bananer, most
1ss honning
1 1/2ts vaniljeessens
ovn temp. 180C
Ha alle ingredeinser til karamell glasuren i en tykkbunnet kjele. Sett på middels sterk varme og rør til sukkeret er oppløst og smøret er smeltet.
La blandingen koke opp og la det småkoke 15-30 minutter.
Glasuren blir brunere etterhvert og vil tykkne.
Du bør ende opp med ca. 400ml. La det avkjøle noe. Glasuren kan du også oppbevare noen dager i kjøleskapet. Varm den litt opp før du bruker den. Er den for tykk kan du tilsette mer kremfløte.
Så var det kaken. Bland smør og sukker godt. Tilsett egg, ett om gangen. Tilsett moste bananer, vaniljeessens og honning. Rør godt. Tilsett mel og bakepulver i omganger til du har en jevn fin deig. Hell deigen i en kakeform som du har dekket med bakepapir. Jeg brukte en firkantet form som målte  23x23cm. Sett i forvarmet ovn og stek ca. 35min. Sjekk med pinne for å se om den er ferdig.
Ta kaken ut av ovnen – ikke slå den av for kaken skal inn igjen.
Hell ca. halvparten av glasuren på kaken og sett den tilbake i ovnen.
La det steke 5-10 minutter til glasuren bobler. Bildet her er tatt etter at det kom ut av ovnen – det boblet enda mer i ovnen.
Når kaken er avkjølt kan du skjære den opp i porsjoner
og helle over litt ekstra glasur. Server med en kule iskrem hvis du også har kommet litt i vårstemmning.

Kommentarer

  • Reply ina 20. mars 2011

    Herlig!!!!

  • Reply Anonymous 20. mars 2011

    Kaken ble dessert til søndagsmiddag med svigers. Og en suksess! For ikke å snakke om jeg som har smugsmakt på den fantastiske karamellsausen i hele dag…

  • Reply ina 19. mars 2011

    Hvis du synes det ble for sterk karamell smak så for all del lek med ingrediensene
    Tror jeg hadde beholdt brun sukker og kjørt lys sirup eller mørk sirup og vanlig sukker…
    Fortsatt god helg til deg også!

  • Reply Quiltefia 19. mars 2011

    Hei igjen!! Kaka ble god den!! Litt sterk smak på karamellen, men neste gang!? Vil jeg prøve med litt lys sirup i!! Men absolutt vellykket!! god helg! AnneK:-)

  • Reply ina 18. mars 2011

    Kaken di er kanskje ferdig allerede AnneK?
    Yepp, med brun sukker mente jeg brun farin. Den og mørk sirup gjør at du får en god karamell smak og fin farge.
    Men såklart er det lov å eksperimentere!
    God helg til deg også – håper kaken smaker!

  • Reply Quiltefia 18. mars 2011

    Hei!! Jeg baker kaken din akkurat nå!! Glasuren koker og kaka er i ovnen!! Jeg har fulgt oppskriften nøyaktig. Jeg har brukt brunt sukker. Regner med at det er det som virker litt fuktig og det står brun farin på pakka. Og så fant jeg mørk sirup tilslutt. Men jeg har på følelsen at det blir litt «brent» eller mørk smak på den glasur sausen. Tenkte kanskje jeg burde brukt 50/50 lys og mørk sirup?? Spennede. Jeg har en mystisk evne til å ville justere på oppskrifter!! God helg!! AnneK:-)

  • Reply ina 18. mars 2011

    Å, tusen takk for fine kommentarer vedr. fotograferingen. Jeg synes selv at det er blitt en viss forbedring på fotoene når jeg ser tilbake på mine aller første blogg bilder..:)
    Bruker ikke noe spesiellt utstyr – den største hemmeligheten er noe så enkelt som …..
    DAGSLYS!
    Skal se om ikke jeg kan få skrevet et lite blogginnlegg om fotografering 😀
    God helg!!

  • Reply Monica 18. mars 2011

    Helt enig. Jeg vil gjerne ha tips om matfotografering – hvis du har lyst til å dele da. Har en del å gå på (som du kan se på min blogg)…

  • Reply lektorspire 18. mars 2011

    Eg blir sulten kvar gong eg kikar innom her. Du er flink!

    Du tar veldig fine bilete og eg lurte på om du kanskje kunne ha laga ein bloggpost om matfotografering og om kva utstyr du bruker o.l.? Det hadde vore veldig morosamt å lese om.

    Ha ein nydeleg fredag!

  • Reply ina 17. mars 2011

    Enig, banankake er digg!
    Karamell glasuren gjør den mer dessert aktig – anbefaøes virkelig!

  • Reply Linn 17. mars 2011

    Jeg har stort sett bare forsøkt meg på hverdagsvarianten uten glasur. Men nå er jeg i ferd med å falle for denne fristelsen! Kjekt med god holdbarhet også på banankake-og alle liker det!

  • Reply ina 17. mars 2011

    Ja, den er verdt å prøve! 😀
    Og hvis du har karamell glasur til overs, er det veldig godt på is!

  • Reply Monica 17. mars 2011

    Mmm. Denne må jeg rett og slett bare prøve ut!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »