Annonse
Liker du bloggen min vil du kanskje også like mine kokebøker

Eltefritt ostebrød

Eltefritt ostebrød

Ostebrød – hva kan være bedre enn det? Nydelig luftig og lyst brød med oransje striper av cheddarost. Et brød som spises som tilbehør til middager som f.eks en suppe, gryterett, eller nå som man kommer i vårstemning, en salat.

du trenger

  • 500g hvetemel
  • 1/2 ts tørrgjær
  • 1 1/2 ts salt
  • 4dl vann
  • 200g cheddar ost

Har du ikke laget no knead (eltefritt) brød før kan du ta en titt på denne videoen.

Bland mel, gjær og salt sammen. Tilsett vann og rør lett sammen til du har en klissete deig. Dekk til skålen og la deigen hvile på kjøkkenbenken 12 – 18 timer.

Rasp osten. Hell deigen over på et stykke melet bakepapir.

Strekk deigen ut og strø på noe av osten. Brett deigen sammen, strekk den litt ut igjen og strø på mer ost. Fortsett til du har brukt all osten. Legg deigen med brettsiden ned, dekk den til og la den hvile i ytterlig 2 timer.

Sett ovnen på 250C etter 90 minutter og sett inn en ildfast form med lokk slik at den også blir varm. Etter en halvtime tar du ut formen, heller opp i deigen (brett siden vender nå opp), setter på lokk og setter det hele i ovnen igjen. Etter 30 minutter tar du av lokket, setter ned varmen til 220C og steker videre i 15minutter. Ta brødet av formen og la den avkjøle på rist.

IMG_1840

Brødet smaker best når det er helt fersk, gjerne litt lunken. God helg!

 

Kommentarer

  • Reply Mat på Bordet 30. januar 2012

    Hei Marianne
    Du kan gjerne blande hvitløk og parmesan i deigen slik jeg gjorde i denne oppskriften
    http://www.matpaabordet.com/2011/07/no-knead-brd-med-svart-pepper-og.html

    Lykke til!

  • Reply Anonymous 25. januar 2012

    Hei,

    Tenkte lage en variant med parmesan og kanksje litt hvitløk til å servere til pasta bolognaise. Er det best å gjøre slik som du gjør her- legge osten oppå og brette sammen, eller kan man også ta ingridiensene inn i deigen når man rører den sammen? Marianne

  • Reply ina 20. mars 2011

    Å så spennende! Bok om no knead brød!
    Ja, har sett at åpent bakeri holder kurs – hadde vært morsomt å være med på 1 ukes kurste hvor du også er med på selve produksjonen til bakeriet 😀
    Og nei, alle no knead brødene lages med tørrgjær..

  • Reply Linn 20. mars 2011

    Jeg tror det er på Sagene i oslo ifm en no knead bread kokeboklansering av en kjent svensk blogger som jeg selvfølgelig har glemt navnet på. Har også sett at åpent bakeri holder noen kurs.
    Bruker du fersk gjær?

  • Reply ina 19. mars 2011

    Hei Linn!
    Ja, alle lyse brød blir like luftige og fine 😀 De grove variantene blir noe tettere.
    Brødbakerkurs blir sikkert kjempemorsomt! Hvor er det den holdes?

  • Reply Linn 19. mars 2011

    Blir brødet ditt alltid så flott? Jeg føler ikke at jeg har helt dreisen på brød. Det blir ganske godt, men det ser absolutt ikke så luftig og flott ut som dine. Men til uken skal jeg på et slags brødbakekurs, så da kan det jo bli litt skikk på det…

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »