Friterte løkringer

Hvis jeg må velge mellom pommes frites og løkringer så vinner løkringer, helt klart! Og når de attpåtil er hjemmelagd så er det ingen tvil!
Løkringer er å regne som fastfood og du får det overalt i USA. De serveres gjerne med grillet mat eller helt for seg selv som en snacks eller forrett. Og da gjerne med en kald øl eller to til.  Nå som man kan fornemme våren så er det så absolut på sin plass å grave frem grillen, blande en salat og fritere løkringer. Kanskje du får lyst til å åpne årets første utepils i samme slengen.
du trenger
2 store løk, gjerne milde, skivet i ringer
200g hvetemel
80g potetmel
1 1/2 ts bakepulver
5 dl mineralvann
1 ts salt
1l vegetabilsk olje

Sett ovnen på 100C slik at du kan holde ringene varme mens du friterer. Skjær løken i ringer, ca. 1/2cm tykke. Legg de i iskaldt vann i ca. 10 minutter.
Visp sammen mel, bakepulver, potetmel, salt og mineralvann.

Tørk av løkringene.

Ha friteringsoljen i en stor tykkbunnet gryte og varm det opp til 180C. Legg 7-8 løkringer i deigen. Se til at de er dekket med deig, ta de ut en og en og legg de forsiktig i oljen.
La de steke en minutt eller to , snu de og ta de ut når de er gyllenbrune. Fjern også evt. løse deigbiter fra oljen.
Legg ringene på et fat dekket med tørkepapir for å fange opp overflødig olje. Kvern over litt salt. Hold de varme i ovnen mens du friterer resten av ringene. Pass på at oljen er varm igjen (180C) før du friterer videre og ikke overfyll gryta med ringer (6-8 ringer om gangen).

Så er det bare å servere! Gjerne med vårens første grillet hamburger 😀

Kommentarer

  • Reply Mat på Bordet 18. november 2012

    Løkene legges i isvann for å fjrene den bitende løksmaken. Jo lengre du lar de ligge i vannet (men ikke mer enn en time) jo søtere de blir.
    Jeg ville tro at du kan bytte ut maizena med potetmel ja.

  • Reply Ragnhild Rokstad 14. november 2012

    Hei! Hva er grunnen til at de må ligge i kaldt vann først? Går det ann å bruke maizena i stedenfor potetmel?

  • Reply Mat på Bordet 3. juni 2012

    Det har jeg ikke forsøkt.
    Tenker at det kunne gå, men det er en sjans for at de ikke blir like sprøe og fine….

  • Reply Mari Mushom 31. mai 2012

    Er det mulig å fryse disse og varme dem opp igjen før servering? 🙂

  • Reply Mat på Bordet 21. februar 2012

    Ja, 0.5dl farris er litt snaut 🙁
    Oppskriften er rettet – 0.5l eller 5dl….

  • Reply Anonymous 18. februar 2012

    Skal prøve denne.
    0,5 dl Farris er vel snaut?

  • Reply ina 30. mars 2011

    Ja, det har du kanskje – jeg fikk nesten overbevist våre barn…..:D

  • Reply Magnus 29. mars 2011

    Hm.. Dette ser godt ut, og det er jo riktig godt. Barna har funnet ut at de ikke liker løk, men nå har jeg kanskje funnet en kur 🙂

  • Reply ina 28. mars 2011

    Yikes, sorry, har visst glemt å svare deg!
    Ja, du kan bruke «vanlig» vann istedet. Mineralvann gjør at deigen blir litt luftigere, men van funker det også. Lykke til!

  • Reply Anonymous 25. mars 2011

    Spennende! Tenkte jeg skulle lage dette i kveld. Går det ann å bruke vann istedenfor mineralvann?

  • Reply ina 21. mars 2011

    Ja, det har du helt rett i !
    Forbausende enkelt å lage, men grav frem grillen først du…:)

  • Reply Anonymous 21. mars 2011

    …her kommer helt klart din amerikanske tilknyttning frem.
    Har spist det flere ganger,men aldri laget det selv,så dette må prøves,men først må grillen graves Ut! BB

  • Reply ina 21. mars 2011

    Helt enig – sååååå godt 🙂 !

  • Reply Tante B 21. mars 2011

    Løkringar er SÅÅÅ godt! Så såg det ganske grett ut å lage heime og 🙂 Dette skal prøvast 🙂

  • Reply ina 21. mars 2011

    De er helt fantastisk gode – anbefales virkelig!
    Spørs om ikke det blir løkringer her snart igjen også….

  • Reply Iris Jeanette 21. mars 2011

    Det hørtes helt nydelig ut, det må definitivt prøves en dag:-D

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »