På tide å dele nok en barndomsminne – rocky road sjokoladeis! Den er nok en av mine favoritter fortsatt og det står hardt mellom rocky road og chocolate mint når jeg står ved isdisken til Haagen Daz eller Ben & Jerrys – som forresten er nå kommet til Oslo.
Dette er intens sjokoladeis spekket med biter av nøtter (valnøtter, pecannøtter eller mandler), biter av sjokolade og mini marshmallows. En utrolig kombinasjon som smaker godt i en skål eller i en sjokolade dyppet iskjeks. Du kan selvsagt variere mengder nøtter, sjokolade eller marshmallows eller sløyfe en eller to av de. Men jeg anbefaler å prøve oppskirften som den er…
du trenger
500ml kremfløte
30g kakao
150g kokesjokolade
165g sukker
250ml helmelk
5 store eggeplommer
1/2ts vaniljeekstrakt
75g miniatyr marshmallows
50g kokesjokolade, hakket
100g nøtter, hakket
en iskremmaskin
Varm fløten i en tykkbunnet gryte og bland med kakaoen. Bryt sjokoladen i biter. Ta melken av varmen og ha sjokoladebitene opp i. Rør til de er smeltet. Hell det hele over i en stor bolle.
Bruk samme gryte for å varme opp melk sammen med sukkeret. Rør til sukkeret er smeltet. Melken skal ikke koke, men være såpass varm at det ryker litt fra den.
Imellomtiden pisker du eggeplommene sammen.
Hell den varme melkeblandingen over i noe du kan helle fra og hell det langsomt inn i eggeplommene mens du pisker.
Ha alt tilbake i gryten og varm det opp til det tykkner. Pass på at det ikke koker, da får du eggerøre.
Sett en sil over sjokoladeblandingen og hell eggeblandingen gjennom den.
Rør blandingen godt sammen med vaniljeekstrakten. Dekk til og la det avkjøle minst 8 timer, gjerne natten over.
Sett i gang iskremmaskinen din og hell opp i sjokoladeblandingen. La den kjøre til du har ønsket konsistens på isen din (10 – 20 minutter). Hakk sjokolade og nøtter.
Hell isen tilbake i bollen og bland med hakkede nøtter, sjokolade og mini marshmallows. Ha isen i en tett boks og frys.
Ta gjerne isen ut av frysen noen minutter før du skal servere.
Så blir dette kanskje en av dine favoritt iser også!
Hei Anette!
Du må gjerne skrive om isen og linke tilbake til Mat på Bordet. Hyggelig at du likte oppskriften! 🙂
Hei!
Jeg lagde denne isen nå i helgen, og den ble helt fantastisk god! Beste isen jeg har smakt noen sinne, tror jeg. Har en liten matblogg jeg også, er greit for deg at jeg skriver om isen og linker tilbake til Mat på Bordet?
Du har forøvrig en helt herlig blogg og noen vidunderlige matbilder som jeg koser meg med rett som det er. Keep up the great work!
Hei Cathrine
Ja, det finnes mange metoder å lage is! Jeg har foreløpig bare skrevet oppskrifter basert på den såkallte «custard-based method» som gir en fyldig og smakfull is.
Du kan kutte ned litt på avkjølingstiden – viktig er bare at massen er kjølig før du heller den i iskrem maskinen – ellers blir det ikke is 😀
Takk for det, Ina. Jeg forsøkte meg på vaniljeis i helgen, uten å dokumentere. Det var dumt… for det ble skikkelig vellykket!
Noe så godt!!
Gleder meg til Rocky road!
Jeg er helt ok med at bollen må stå i fryseren, den har jeg ryddet fast plass til. Men at isrøren må stå så lenge kaldt, liker jeg ikke så godt. Må liksom planlegge så veldig. Har du noen tips på is en kan lage i en fei, når isbollen allerede er kald?
Mvh Cathrine
Hei Cathrine!
Så hyggelig at du skal starte matblogg – du blir nok fort hekta skal du se.
Ikke noe problem å bruke oppskriften så lenge du lenker tilbake til mat på bordet, det er bare hyggelig det!
Lykke til!!!
Hei Ina.
Fantastisk blogg, jeg er så imponert. Og inspirert! For det første: dro og kjøpte med Kitchen Aid Ismaskin i dag, gleder meg til søndag for da blir det IS!!
For det andre: har begynt mitt spede forsøk på en matblogg. Har ikke fått helt taket på layout ennå, men håper noen lærerkollegaer kan hjelpe litt 😉
Kan jeg legge ut mitt forsøk på din Rocky Road-is på min blogg, hvis det blir ok resultat? Vil gjerne be om tillatelse til å bruke din oppskrift på min blogg!
Lykke til videre, jeg gleder meg til å følge deg fremover!!
Mvh Cathrine.
cathrineoyen.blogspot.com
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Da er det bare å glede seg! Jeg fikk min til jul for et par år siden – kanskje du har bursdag snart? 😀
Skal google Martin Jansson….
Ah! En ismaskin til KA er på ønskelisten selv om jeg kommer til å prøve meg på den manuelle versjonen så lenge!
Kom nettopp fra boklansering for en no knead breadbok -Martin janssons enklare brød og bakekurs så nå er jeg også inspirert til brødbaking!!
Hei Hanne!
Så hyggelig at du fant frem til MPB!!
@Vanilje – mmm rocky road brownies høre ikke så verst ut det heller! 😀
Herregud, får vann i munnen. Har laget rocy road brownies tidligere og det var jo bare nydelig. Takk for oppskrift 😀
Mmm her fant jeg en nydelig matblogg!!
La meg til som følger så jeg ikke glemmer å se inn til deg:)
Ha en fin dag, Hanne
Ja, jeg vil absolut anbefale Kitchenaids sin isbolle. Ønsket ikke å ha en maskin til og her trenger du bare en bolle. Du må huske på å sette den i frysen et døgn før du trenger den, men det er det.
Og ja, helt enig, vaniljeekstrakt er en av de tingene jeg kjøper når jeg er i utlandet – bedre utvalg og priser…
Jeg er helt vill etter sjokolade-i form av is eller kake vel og merke. Får ikke is helt til, men det er kanskje mangel på ismaskin. Er din den som hører til kitchen Aid og kan du i tilfelle anbefale den? For nå fikk jeg veldig lyst på sjokoladeis…
Når det gjelder vaniljeekstrakt er det også et godt tips å hamster en kvalitetstype hvis man er heldig å reise utenlands.
Da må jeg rundt å lete. Syns ikke jeg får så mye vanilje smak av essens, får mer smak av aroma. Men vil gjerne prøve ekstrakt. SÅ da får jeg lete 😀 men takk for tips 😀
Vaniljeekstakt kan du kjøpe i litt bedre matbutikker. Du kan erstatte det med vanilje essens hvis du vil – det får du kjøpt på Ica, Meny, osv.
Såg fantastisk ut!! Hvor kjøper du vaniljeekstrakt?
Forsett me denne goe bloggen din 🙂
Mvh
Unni