Fudgsicles – sjokoladeis på pinne

Dette er nok et barndomsminne – fudgsicles. Ikke helt sjokoladeis, mer frossen sjokoladepudding på pinne. Mange oppskrifter bruker faktisk en sjokoladepudding miks for å lage fudgsicles, og det kan du selvfølgelig gjøre du også. Men det er visse norske smaker jeg ikke helt klarer å forene meg med. Det ene er norsk ketchup og det andre er norsk sjokoladepudding. Dessuten er det ikke vanskelig å lage fudgsicles fra scratch – prøv denne varianten først før du evt. tyr til sjokopudding miks.
du trenger
110g sukker
2ss potetmel
2ss kakao (gjerne Hershey´s hvis du har)
625ml melk (jeg brukte lett ønsker du en fyldigere smak bruker du helmelk)
1ts vanileessens
15g smør (kan sløyfes)
Ha sukker, potetmel, kakao og melk i en tykkbunnet gryte. Varm det sakte opp mens du rører. La det koke opp, den er ferdig når den er blitt passe tykk. Ta av varmen og rør i vanileessens og smøret.
Hell sjokolade blandingen over i en mugge eller målebeger. Hell over i ispinneformer og frys.
Ta fudgsicles ut noen minutter før de skal spises – de er best når de er litt myke. Mmmmm….:D

Kommentarer

  • Reply anita hanssen 2. april 2012

    kanskje denne adressen kan hjelpe deg å få tak i Hershey`s kakaopulver
    http://mobil.bunnpris.no/?name=bunnpris&shop_id=232&i=8072

  • Reply ina 27. mars 2011

    @Ugla
    Ja, det har du helt rett i – det er isen som er viktigst. Nå som is sesongen nærmer seg vil du finne ispinneformer i butikkene – synes å huske at jeg fant noen på Ikea og Nille for eksempel…

    @BB
    Ja, er helt tom for vaniljeekstrakt så jeg brukte vaniljeessens. Men, for all del, har du ekstrakt så bruk det i stedet 😀

  • Reply Anonymous 27. mars 2011

    Hei Ina
    Disse så spennende ut og med 2 barn i huset får man alltid god avkastning på slikt. Men jeg har et spørsmål -mener du virkelig 1 ts med vaniljeessens eller er det vaniljeekstrakt.
    BB

  • Reply Ugla 26. mars 2011

    Takk, helt i orden 🙂
    Jeg finner sikkert noen kule, hvis jeg bare orker lete 🙂
    Dessuten er jo isen det viktigste.

  • Reply ina 26. mars 2011

    @Ugla – sorry, jeg husker virkelig ikke hvor jeg kjøpte de!

    @Stine – nei så gøy at det vekket en barndomsminne hos deg også! Jeg har ikke fått laget de med Hershey´s kakaopulver enda, tenker at de da smaker enda mer autentiske! Håper de smaker!

  • Reply Marius 26. mars 2011

    Jeg ble helt nostalgisk da jeg så oppskriften, er selv oppvokst i USA. Nå ligger disse i fryseren og vi venter i spenning. Hadde ikke Hershey’s kakao, men gjett om jeg skal prøve å få tak i det. Takk igjen for flott blogg – en av dagens herlige høydepunkter!
    Stine

  • Reply Ugla 26. mars 2011

    Jeg likte veldig godt de ispinnene dine. Kan jeg spørre om hvor du har fått kjøpt dem?
    De er ihvertfall mye finere enn de jeg har.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »