Annonse
Melange Sticks - gjør det litt enklere å bake

Hjemmelagd pitabrød

pitabrød
Naan brød i går – da er det logisk å følge opp med pitabrød – i mitt hode iallfall… Pitabrød er opprinnnelig fra midtøsten og spises gjerne med hummus, kebab, falaffel eller retter med mye saus. Brødet bobler opp under steking og det er dette lufthullet som danner en lomme i brødet når brødet avkjøles.
Du trenger en flate som holder godt på varmen i ovnen til å steke pitabrødet på. Bruk en pizzasten hvis du har og hvis ikke setter du en jerngryte eller panne eller en tung bakeplate i ovnen.
du trenger – for ca. 12 pitabrød
450g hvetemel
2ts salt
2ts tørrgjær
2ss olivenolje
300ml vann
ovn temp 200C
Bruker du kjøkkenmaskin har du det tørre opp i bollen. Bruk deig kroken. Sett maskinen i gang og tilsett vannet og oljen. La maskinen jobbe med deigen en 10 minutters tid til du har en fin smidig deig.
Lager du deigen for hånd har du alt det tørre i en bolle. Tilsett vannet og oljen og rør deigen sammen med en tresleiv. Hell deigen på en melet kjøkkenbenk og kna deigen til den er smidig.
La deigen hvile til det er dobbel størrelse, 1-2 timer. Alternativt kan du la den heve over natten i kjøleskapet (deigen utvikler mer smak). La deigen komme til romtemperatur før du jobber videre med den.
Del deigen i like store emner og rull de til små baller. Bruk en rullepinne til å rulle de ut til sirkler 10-15cm i diameter og ca. 1/2cm tykke.
Legg deigen på den varme stenen i ovnen (eller gryte, bakeplate…). La den steke 2-3 minutter til den begynner å blåse opp i midten. Snu den og stek videre på den andre side et par minutter til. Hold de varme i et rent håndkle hvis du skal servere de med det samme. De egner seg veldig godt til frysing også. Varm de da opp i toasteren før du serverer de.

Kommentarer

  • Reply Lammeburger med myntepesto - Mat På Bordet 7. juli 2018

    […] ikke oversteke den, og la den hvile litt før servering) i grove pitabrød (oppskrift kommer, men i mellomtiden kan du bruke denne) og med en deilig mynte pesto. Spe på med litt salat (jeg brukte spinatblader), noen skiver agurk […]

  • Reply Christine 19. februar 2017

    Hei, her står det ovnstemperatur 200 grader C, men i boken din står det 250 grader på samme oppskriften. Jeg gjetter 250 er best..? 🙂

    • Reply Mat På Bordet 19. februar 2017

      Du gjettet riktig Christine! 🙂
      Oppskriften er nå rettet, takk for at du sa fra!

  • Reply Marianne 1. mai 2015

    De så veldig gode ut! Men funker det å steke disse på en steketakke? Eller må de i steikeovnen?

    • Reply Ina Johnsen 4. mai 2015

      Hei Marianne

      ja, det funker supert å steke de på steketakke!

  • Reply Solfrid 27. september 2014

    Disse skal prøves i en grov variant. Tror eg skal sette en liten deig i dag, for å prøve ut 🙂

    • Reply Ina Johnsen 30. september 2014

      Hei Solfrid
      Ja, det høres ut som en god idé – litt grove pitabrød må jo bare være godt!

  • Reply Fahar Iqbal 4. februar 2013

    Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  • Reply ina 30. mars 2011

    @Linn – takk – ja de ble veldig gode og som med det meste man lager selv bedre enn de du får kjøpt!

    @Maria – ligget lenge på «to do» listen. Synes det er en del forskjell på kvaliteten på kjøpe pitabrød – handler de kun i innvandrerbutikken! Der er det best – men hjemmelagd er enda bedre 😀

  • Reply Maria 30. mars 2011

    Jeg har aldri forsøkt å lage pitabrød selv, takk for inspirasjon!
    De ferdigkjøpte er jo så tørre at de smuldrer i stykker når man prøver å putte noe i dem… :-S

  • Reply Linn 29. mars 2011

    De ser kjempegode ut- passe luftige og saftige!

  • Reply ina 29. mars 2011

    Rettet! Takk for tipset!

  • Reply Anonymous 29. mars 2011

    Orddelingsfeil! Det heter pitabrød, ikke pita brød!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »