Eltefritt spinatbrød

2.brødet i den eltefrie uken er eltefritt spinatbrød, eller shrekbrød som det ble øyeblikkelig døpt til når jeg skjærte den i to. Fantastisk farge, bittelitte granne smak av spinat men fargen er så fascinerende at barna «turte» å smake. Vekk med vitaminbjørner og frem med spinatbrød!!!

I tilllegg til spinat har jeg tilsatt pinjekjerner for å gi brødet lii fylde. Dette kan du selvsagt sløyfe hvis du ikke har det for hånd. Du kunne også tilsette annet – hvitløk, lit revet muskat, løk, soltørkede tomater for  eksempel… Men, med tanke på at brødet skal fungere som matpakkebrød har jeg holdt det ganske nøytralt.

du trenger

  • 500g spinat
  • 50g pinjekjerner
  • 400g hvetemel
  • 1 1/2 ts salt
  • 1/4ts tørrgjær

 

Har du ikke laget no knead brød før foreslår jeg at du tar en titt på denne videoen

Vask spinaten og press ut saften med hjelp av en juicemaskin. Du skal ha 4dl væske. Kjør litt vann gjennom juicemaskinen hvis du ikke får nok juice fra spinaten.

Mos pinjekjerner i en mørtel.

Bland mel, gjær, salt og pinjekjerner sammen. Tilsett spinatjuicen.

Rør til du har en løs deig. Det blir en fantastisk farge på deigen ikke sant?

Dekk deigen til og la den heve på kjøkkenbenken 12-18timer. Hell den over på et godt melet stykke bakepapir og brett den noen ganger. Legg deigen  med brettsiden ned, dekk til og la den hvile i ytterlig 2 timer.

Sett en ildfastform med lokk i ovnen og sett den på 250C når du har 30 minutter igjen av 2.hviletid. Etter en halvtime tar du ut den varme formen, heller opp i brøddeigen, legger på lokket og setter det hele tilbake i ovnen. Stek 30 minutter med lokk ved 250C, så 15minutter uten lokk ved 220C. La brødet avkjøle på rist.

Og i tilfellet du lurte så passer brødet utmerket til frokost med egg og tomater. Snakk om en fargerik start på dagen!

Den eltefrie uken fortsetter i morgen…..

Kommentarer

  • Reply ina 22. april 2011

    Du kan bruke hele spinaten hvis du vil. Mos det godt i en foodprocessor eller med en stavmikser før du blander det med melet.

  • Reply Anne 19. april 2011

    Så gøy! Har du noen idé om det går an å lage dette brødet også for oss som ikke har juicemaskin?

  • Reply ina 13. april 2011

    Ja, ikke bare er det en fascinerende farge på brødet, men det smakte veldig godt også!

  • Reply Mona 13. april 2011

    Det så skikkelig morsomt ut! Grønt brød! Det må prøves :0)

  • Reply ina 12. april 2011

    Ja, ikke sant! 😀

  • Reply Helen: kjernesunn-nordkvinne.blogspot.com 12. april 2011

    Flott farge! 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »