Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

Eltefritt rømmebrød

Dag 3 i eltefri brød uken og eltefritt rømmebrød står for tur. Husker ikke helt grunnen til at jeg tenkte dette kanskje kunne være godt, men tror jeg bare kikket i kjøleskapet, så rømmen og tenkte, hmmmm kanskje rømmebrød kunne være noe… Så enkelt er det.

Resultatet ble et brød som dufter salig godt er littegranne syrlig og fyldigere enn den originale no knead brødet. Så absolut en vinner!

du trenger

 • 500g hvetemel
 • 1 1/2 ts salt
 • 1/4 ts tørrgjær
 • et beger seterrømme
 • litt vann

 

Har du ikke laget no knead brød før foreslår jeg at du tar en titt på denne videoen

Bland mel, salt og tørrgjær sammen i en bolle. Rør ut rømmen med nok vann til at du får 4dl væske. Tilsett rømmen til det tørre og rør med en sleiv til du har en noe klissete deig. Dekk den til og la den hvile på kjøkkenbenken 12 – 18 timer.

Hell deigen ut på et stykke godt melet bakepapir. Brett deigen et par ganger og legg den med brettsiden ned på papiret. Dekk den til og la den hvile i ytterlig 2 timer til.

Sett en ildfast form med lokk i ovnen 90 minutter inn i 2.hviletid. Sett ovnen på 250C. Etter 30 minutter tar du ut den varme formen, heller opp i deigen, setter på lokk og setter det hele inn i ovnen igjen. Stek i 30 minutter med lokk, så ytterlig 15min uten lokk og med temperaturen senket ned til 220C.

La brødet avkjøle på rist. Deilig rømmebrød!

Kommentarer

 • Reply ina 5. juli 2011

  Hmm, jeg har ikke hatt en tørr deig, slik du beskriver den. Generellt liker jeg heller at den er for våt. Da blander jeg heller mer mel i under brettingen.

  Brødet blir sikkert godt uansett – det er en veldig takknemlig oppskrift 😀

 • Reply Anonymous 5. juli 2011

  Hei Ina…
  Har netttopp satt en deig med rømme. Min deig ble ikke klissete, men heller mer tørr og «flak»aktig. Tok litt vann på hendene på slutten og klappa deigen litt på toppen.. Så får vi se i morra hvordan den blir.
  Men generelt, er det best om deigen er litt fast? Mine deiger pleier å bli litt løse, så bare heller jeg de over i gryta nå tiden er inne…Blir kanskje ikk så veldig høye, men hjelpe meg så lettvindt:)
  Ha en god sommer:)
  Hilsen Mona

 • Reply ina 14. april 2011

  Ha, ha Johanne – da er du imponerende ivrig hvis du tar med deg gryta på tur…:D
  God påske til deg også!

  @Jens – happy baking!

 • Reply Jens 14. april 2011

  Kommer prova jag med!

  /Jens

 • Reply Johanne Brekkevold 13. april 2011

  No-knead-bread uke er kult!

  Jeg må prøve de fleste av disse, kanskje jeg skal ta med meg jerngryta på påsketur;)

  God påske, jeg følger med:)

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »