Eltefritt tomatbrød

Nok et fargerikt brød på menyen idag – eltefritt tomatbrød! Med tanke på at det blir litt «blast» smak med bare «vanlige» tomater har jeg brukt soltørkede tomater i tillegg. Og nå skryter jeg selvsagt litt når jeg sier at det ble nok et fabelaktig brød, men trust me, det ble det! Egner seg utmerket til blingser – tenk hummus, litt rød løk, karse, røkt kalkun…..mmmmm

du trenger

  • 500g hvetemel
  • 1 1/2 ts salt
  • 1/4ts tørrgjær
  • 1 boks hakkede tomater
  • 100g soltørkede tomater i olje
  • litt vann

 

Har du ikke laget eltefritt brød før, foreslår jeg at du tar en titt på denne videoen .

Fisk ut de soltørkede tomatene av oljen – du skal ha 100g tomater. Ha soltørkede tomater og hakkede tomater i en food processor (eller bruk en stavmikser) og kjør til du har en jevn masse.

Ha tomatene over i en sil.

Press ut saften.

Mål opp væsken og tilsett litt vann for å lage 500ml.

Ha det tørre i en bolle og rør sammen. Tilsett tomat blandingen,

og rør til du har en klissete deig.

Dekk deigen til og la det hvile 12 – 18 timer på kjøkkenbenken.
Hell deigen over på et godt melet stykke bakepapir. Brett den et par ganger og legg den med brett siden ned på papiret. Dekk den til og la den hvile i ytterlig 2 timer.

Etter 90 minutter setter du en ildfast form med lokk i ovnen og setter den på 250C. Ta ut den varme formen etter 30 minutter, hell opp i deigen, sett på lokk og sett det hele tilbake i ovnen. La den steke 30 minutter, ta så av lokket og sett ned temperaturen til 220C og la den steke i ytterlig 15minutter.

Ta brødet ut av formen og la den avkjøle på rist. Og det var det!

Kommentarer

  • Reply Anne louise 7. september 2015

    jeg har ikke en lukket form. Kan man gøre det på andre måder?

    • Reply Mat På Bordet 7. september 2015

      Hei Anne Louise
      Det går helt fint å bake eltefritt brød uten lukket form – sjekk denne oppskriften –
      Lykke til!!

  • Reply Dorte 30. juni 2013

    Har du prøvd å lage dette med litt grovt mel i også?

  • Reply Mat på Bordet 23. oktober 2011

    Ja det stemmer 🙂
    Lykke til!

  • Reply Grønn 23. oktober 2011

    Hei! Jeg lurte på om det stemmer at du skal ha 5 dl væske i dette brødet?

    Takk for en inspirerende blogg.

    Hilsen nyfrelst no-knead-baker.

  • Reply Mat på Bordet 19. juli 2011

    Ja, jeg er enig, å bake brød etter no knead metoden er bare såre enkelt og alle burde gjøre det!!
    Ja, du kan finsnitte tomatene istedenfor å mose og sile, men jeg hadde lyst på rødt brød 😀

  • Reply Trulte 18. juli 2011

    Hei
    Lurer på hvorfor ingen har funnet på dette før, det er jo så enkelt med no knead-brød. Har brukt bare havre-oppskriften din som variant rett i muffinsformer, og det er veldig saftig og god i tillegg til at det overhodet ikke tar tid!
    Hvorfor bryet med å mose og sile soltørket tomat i tomatbrødet og ikke gjøre som med aprikosene, bare finsnitte (du har kanskje også prøvd det?)…
    Takk for inspirasjonen, dette er kjempegøy. Skal prøve de andre variantene etter hvert.

  • Reply ina 15. april 2011

    Ja, det hørtes ikke så verst ut !

  • Reply Linn 14. april 2011

    Med litt mozarella og basilikum samt god olivenolje må jo dette bare bli fantastisk!! Kjempegod ide!

  • Reply ina 14. april 2011

    Ja, ikke sant?
    Vurderte rødbetebrød, det får bli til en annen gang 😀

  • Reply Jane H. Johansen 14. april 2011

    Utrolig bra med rødt brød! Er allerede frelst av no-knead-bread og dette var en artig variant.
    😀

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »