MPB er tilbake! Litt lengre pause enn forventet i forbindelse med påskeferien, jammen ble det ikke hele to uker uten nye oppskrifter!! Takk til alle som var innom allikevel – forhåpentligvis fant dere masse å lese på tross mangel på nyheter!
Vi starter igjen med nok en variant av no knead brød. Jeg leste om Nigella Lawson i D2 for noen uker siden. Ikke bare sto det om henne men et par oppskrifter fra hennes nye kokebok var også å finne der. Blant annet en sitron kake med polenta, som fikk meg til å tenke at et no knead brød med polenta var også verdt å prøve. Men ikke mye polenta – cornbread var ikke målet. Litt polenta gjorde at brødet fikk en fin smak og en litt mer gylden farge enn vanlig – men ellers en ganske nøytral brød som passer til alt.
du trenger
- 450g hvetemel
- 50g polenta
- 1 1/2 ts salt
- 1/4 ts tørrgjær
- 4 dl vann
Har du ikke laget no knead brød før anbefaler jeg at du tar en titt på denne videoen.
Bland alt det tørre i en bolle. Tilsett vannet og rør til du har en klissete deig. Dekk til deigen og la det stå på kjøkkenbenken 12-18timer til heving. Hell deigen over på et godt melet stykke bakepapir. Brett den et par ganger – tilsett gjerne godt med mel hvis deigen din er veldig klissete. Dekk deigen til og la den hvile i ytterlig 2 timer.
Når deigen har hvilt i 1 1/2 time setter du en ildfastform med lokk i ovnen og setter den på 250C. Etter 30 minutter tar du ut formen, heller deigen opp i, setter på lokket og setter det hele tilbake i ovnen. Stek i 30 minutter. Ta så av lokket og skru varmen ned til 220C og stek videre i 15 minutter. Ta brødet ut av formen og la den avkjøle på rist. Bon Appetit!
Takk,den skal prøves ut.BB
Jeg lager faktisk cornbread bare til Thanksgiving og da går den rett inn i kalkunen som en av mange ingredienser til stuffing….D
Hvis jeg skulle ha eksperimentert med cornbread ville jeg tatt utgangspunkt i denne oppskriften
http://dinersjournal.blogs.nytimes.com/2008/09/26/recipe-of-the-day-cornbread/
og tilsatt det jeg hadde lyst av smakstilsetninger – jalapenos, urter, ost, osv…
Apropos » Cornbread» du har kanskje en god oppskrift på det med dine amerikanske aner.f.eks med jalpenos ,saftig og godt,har aldri funnet en god oppskrift.
Ellers skal selvfølgelig dette brødet prøves!
BB