Eltefritt polentabrød

Eltefritt brød med polenta

MPB er tilbake! Litt lengre pause enn forventet i forbindelse med påskeferien, jammen ble det ikke hele to uker uten nye oppskrifter!! Takk til alle som var innom allikevel – forhåpentligvis fant dere masse å lese på tross mangel på nyheter!

Vi starter igjen med nok en variant av no knead brød. Jeg leste om Nigella Lawson i D2 for noen uker siden. Ikke bare sto det om henne men et par oppskrifter fra hennes nye kokebok var også å finne der. Blant annet en sitron kake med polenta, som fikk meg til å tenke at et no knead brød med polenta var også verdt å prøve. Men ikke mye polenta – cornbread var ikke målet. Litt polenta gjorde at brødet fikk en fin smak og en litt mer gylden farge enn vanlig – men ellers en ganske nøytral brød som passer til alt.

du trenger

 • 450g hvetemel
 • 50g polenta
 • 1 1/2 ts salt
 • 1/4 ts tørrgjær
 • 4 dl vann

Har du ikke laget no knead brød før anbefaler jeg at du tar en titt på denne videoen.

Bland alt det tørre i en bolle. Tilsett vannet og rør til du har en klissete deig. Dekk til deigen og la det stå på kjøkkenbenken 12-18timer til heving. Hell deigen over på et godt melet stykke bakepapir. Brett den et par ganger – tilsett gjerne godt med mel hvis deigen din er veldig klissete. Dekk deigen til og la den hvile i ytterlig 2 timer.

Når deigen har hvilt i 1 1/2 time setter du en ildfastform med lokk i ovnen og setter den på 250C. Etter 30 minutter tar du ut formen, heller deigen opp i, setter på lokket og setter det hele tilbake i ovnen. Stek i 30 minutter. Ta så av lokket og skru varmen ned til 220C og stek videre i 15 minutter. Ta brødet ut av formen og la den avkjøle på rist. Bon Appetit!

Eltefritt brød med polenta

Kommentarer

 • Reply Anonymous 4. mai 2011

  Takk,den skal prøves ut.BB

 • Reply ina 4. mai 2011

  Jeg lager faktisk cornbread bare til Thanksgiving og da går den rett inn i kalkunen som en av mange ingredienser til stuffing….D
  Hvis jeg skulle ha eksperimentert med cornbread ville jeg tatt utgangspunkt i denne oppskriften
  http://dinersjournal.blogs.nytimes.com/2008/09/26/recipe-of-the-day-cornbread/
  og tilsatt det jeg hadde lyst av smakstilsetninger – jalapenos, urter, ost, osv…

 • Reply Anonymous 3. mai 2011

  Apropos » Cornbread» du har kanskje en god oppskrift på det med dine amerikanske aner.f.eks med jalpenos ,saftig og godt,har aldri funnet en god oppskrift.
  Ellers skal selvfølgelig dette brødet prøves!
  BB

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »