ANNONSE

Quesadilla med ost og koriander pesto

I anledning Cinqo de Mayo som feires stort i USA av både meksikanere og amerikanere er quesadillas en del av menyen i dag. Quesadillas kan lages enkelt med bare ost, men jeg lager de gjerne med denne koriander pestoen som jeg da pensler på tortillaen før jeg legger på osten. Så er det rett på grillen til osten smelter til en herlig masse, skjære den opp som en pizza og servere med noe kaldt å drikke. Dette er en ypperlig liten starter nå som grillsesongen raser for fullt. Du og gjestene dine kan kose dere med disse og en drink mens dere venter på den virkelige maten….
du trenger
1 stor bunt koriander
2 hvitløksfedd, finhakket
1 rød chilli (uten frø hvis du ikke ønsker det så sterkt)
4 vårløk, grovhakket
1/2 ts koriander
1/2 ts spisskumin
saften av en lime
125ml olivenolje
salt, pepper
i tillegg trenger du tortilla’s, gjerne grove, og mozzarella ost
 Lag pestoen. Ha koriander, hvitløk, chilli, vårløk, krydder, limesaft og olje i en food processor og kjør til du får er en fin masse. Smak til med salt og pepper.
Hell over på glass hvis du ikke skal bruke det med det samme. Oppbevar i kjøleskapet og la det komme til romtemperatur før du skal bruke det.

Pensle to tortilla’s med ca. 1ss pesto.

Strø godt med ost på toppen

 og legg den andre tortillaen opp på, penslet siden ned.
 Stek tortillas på mellomsterk varme på grill eller i en stekepanne. De er ferdige når de har fått litt farge og osten er smeltet.
Viva el Cinco de Mayo!!

Kommentarer

  1. Reply Elin 29. februar 2016

    Hei! Pestoen smakte helt nydelig godt! Takk for oppskrift! Vet du ca holdbarhet i kjøleskap? Elin

    • Reply Mat På Bordet 2. mars 2016

      Hei Elin
      Den pleier aldri å vare så lenge i kjøleskapet vårt – det går ganske fort unna med den:)
      Jeg synes at den smaker best mens den er ‘frisk’ dvs ikke mer enn 2-3 dager gammelt, etter det så synes jeg den mister litt av friskheten sin men smaker så absolut fortsatt bra.
      Jeg synes også den holder seg best om man har et lag med olivenolje på toppen som ‘forsegler’ pestoen på en måte.
      Så holdbarhet – 1-2 uker 🙂

  2. Reply Mat på Bordet 1. desember 2011

    Pestoen gjør tingen, vet du 🙂

  3. Reply swimzy 30. november 2011

    ja, jeg fyller alltid med kylingkjøttdeig med tacokrydder på:) men skal absolutt prøve ut denne pestoen..høres nydelig ut;(

  4. Reply ina 6. mai 2011

    Ja, det er bare å sett i gang mine damer!
    Og som en leser foreslo kan du gjerne fylle på med kylling også for eksempel, lage litt salsa og guacomole til og vips så har du en hel middag!

  5. Reply ninabakke 6. mai 2011

    Namnam 🙂

  6. Reply Hanne 5. mai 2011

    Mmm, det så godt ut!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »