Kyllingvinger og tre forskjellige marinader

Kyllingvinger er godt som snacks, som del av en buffet eller en middag. Voksne elsker de, barn elsker de, ja, det er bare å sette i gang hvis du ikke er overbevist enda. I tillegg får du her tre forskjellige marinader som du kan bruke – ikke bare til kyllingvinger selvsagt, marinaden kan også brukes til hele kyllinglår for eksempel. Best resultat får du hvis kyllingen får lov til å ligge i marinaden 6 – 10 timer.
Marinade mengden er nok til å marinere 8 kyllingvinger, det er bare å gange opp oppskriften hvis du trenger mer.
ASIATISK MARINADE MED HOISIN SAUS OG HVITLØK
2ss hoisin saus
1ts honning
1 hvitløksfedd
1ts sesamolje
salt, pepper
Bland alle ingredienser, smak til med salt og pepper.
BBQ MARINADE
2ss ketchup
1ts brun sukker
2ts worcestershire saus
1ts sitronsaft
salt, pepper
Bland alle ingredienser, smak til med salt og pepper
ENKEL INDISK MARINADE MED GARAM MASALA OG YOGHURT
3ss yoghurt
1ts sitronsaft
1/2ts salt
1/2ts garam masala
1/4ts gurkemeie
1/4ts paprika
Bland alle ingredienser sammen.

Legg alle kyllingvingene i en form og stek i forvarmet ovn (220C) i 30 minutter. Ønsker du å få de sprø på begge sider kan du legge de noen minutter på en varm grill.

Server med mange servietter!!

Kommentarer

  • Reply ina 11. mai 2011

    Ja, der ser man! Hos oss var den asiatiske mest populær, hos dere den indiske…. Godt å ha så mange muligheter!
    Kos deg med lunsjen!

  • Reply Maria A. L. 10. mai 2011

    Her ble den asiatiske varianten minst populær. Den var litt for søt for vår del, og sukkerinnholdet gjorde nok at den ble lettere brent. Vi prøvde bare den indiske og den asiatiske, og den indiske var kjempegod! Har laget en ny porsjon idag, firedoblet, og invitert folk til lunsj her i morgen… 😉 Gleder meg allerede!

  • Reply ina 9. mai 2011

    @Tove – ja dette er helt klart fingermat, det er kanskje derfor det faller så i smak hos barna…
    Sticky chicken høres også særdeles godt ut!

    @ Magnus – ja her er det bare å kaste seg i det. Og for å røpe en liten hemmelighet – den asiatiske varianten var mest populær! 😀

  • Reply Magnus 8. mai 2011

    Dette så utrolig godt ut. Barna elsker kyllingvinger, og de ulike smakene du tryller frem gir jo også kjærkommen variasjon!

  • Reply Tove 6. mai 2011

    Tusen takk for supre oppskrifter på marinade! Dette skal prøvast! Eg kjøper ofte rå kyllingvingar som eg marinerer sjølv, og brukar ofte å lage ein «sticky chicken»-variant. Det er utruleg godt, men etter endt måltid har ein brukt opp om lag ein rull med tørkepapir!!!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »