Jeg kan bare ikke få nok asparges! Og nå fikk jeg til og med tak i norsk asparges, høstet kvelden før. Med så fersk asparges er det enkleste ofte det beste og disse skulle rett på grillen.
Men først, se på disse flotte aspargesene!
Endene må knekkes av som alltid, men det var lite svinn her. Skyll de og ha de i en skål. Hell over noen spiseskjeer god olivenolje og kvern over litt salt og pepper. Bland lett med hendene, slik at alle aspargesene får olje og krydder på seg.
Legg aspargesene på en mellomvarm grill og sett ned temperaturen til det svakeste blusset hvis du har gassgrill. Sett på lokket og la de grille en 3-4 minutters tid. Snu aspargesen slik at de blir grillet på motsatt side, lukk lokket og la de grille videre enda en 3 – 4 minutter.
Ha aspargesen opp i en varm serveringsfat og strø over noen skiver parmesan ost.
Sånn.
Det var alt!
Server med ferskt brød eller kanskje du vil ha en kjøttbit til?
Jeg har faktisk ikke sett norsk asparges i de store matbutikkene – jeg kjøpte her http://www.vestre-bjolsund.no/
Fantastisk godt,men norske har jeg ikke sett
BB
@Wilhelmine – tusen takk for oppmuntrende ord – utrolig hyggelig at du er innom så jevnlig!!
@Helen – helt enig!
@Kine – aspaaaaaarges, ja ;D Har rettet nå, 1000takk
Nam det er utrolig godt 🙂 men det heter asparges og ikke asperges hehe 😉
asparges er stekt undervurdert! 🙂
MMM, vi hadde også slike asparges fra jeløya på lørdag, nydeligste smaken. Vi hadde grønn curry, koriander, asparges og laks i en form, det var bare såå godt. ha en fin uke som kommer, koser meg alltid med bloggen din når jeg er her inne, noe som jeg er flere ganger i uken, klem Wilhelmine