Grillet asparges

Jeg kan bare ikke få nok asparges! Og nå fikk jeg til og med tak i norsk asparges, høstet kvelden før. Med så fersk asparges er det enkleste ofte det beste og disse skulle rett på grillen.

Men først, se på disse flotte aspargesene!

Endene må knekkes av som alltid, men det var lite svinn her. Skyll de og ha de i en skål. Hell over noen spiseskjeer god olivenolje og kvern over litt salt og pepper. Bland lett med hendene, slik at alle aspargesene får olje og krydder på seg.

Legg aspargesene på en mellomvarm grill og sett ned temperaturen til det svakeste blusset hvis du har gassgrill. Sett på lokket og la de grille en 3-4 minutters tid. Snu aspargesen slik at de blir grillet på motsatt side, lukk lokket og la de grille videre enda en 3 – 4 minutter.

Ha aspargesen opp i en varm serveringsfat og strø over noen skiver parmesan ost.

Sånn.

Det var alt!

Server med ferskt brød eller kanskje du vil ha en kjøttbit til?

Kommentarer

  • Reply ina 10. mai 2011

    Jeg har faktisk ikke sett norsk asparges i de store matbutikkene – jeg kjøpte her http://www.vestre-bjolsund.no/

  • Reply Anonymous 9. mai 2011

    Fantastisk godt,men norske har jeg ikke sett
    BB

  • Reply ina 9. mai 2011

    @Wilhelmine – tusen takk for oppmuntrende ord – utrolig hyggelig at du er innom så jevnlig!!

    @Helen – helt enig!

    @Kine – aspaaaaaarges, ja ;D Har rettet nå, 1000takk

  • Reply Kine 9. mai 2011

    Nam det er utrolig godt 🙂 men det heter asparges og ikke asperges hehe 😉

  • Reply Helen: kjernesunn-nordkvinne.blogspot.com 9. mai 2011

    asparges er stekt undervurdert! 🙂

  • Reply Wilhelmine 9. mai 2011

    MMM, vi hadde også slike asparges fra jeløya på lørdag, nydeligste smaken. Vi hadde grønn curry, koriander, asparges og laks i en form, det var bare såå godt. ha en fin uke som kommer, koser meg alltid med bloggen din når jeg er her inne, noe som jeg er flere ganger i uken, klem Wilhelmine

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »