Eltefritt brød salat, eller panzanella som det egentlig heter

Det er høy produksjon av no knead brød her hjemme. Og med så mye fersk brød tilgjengelig blir gjerne skiver og skalker liggende igjen av gårsdagens (eller enda eldre) brød. Lurer du på hvordan du skal få brukt disse på en fornuftig måte er panzanella en enkel og velsmakende løsning.

Panzanella er i prinsipp en salat av brød og tomater med en dressing av olivenolje og eddik. Men du kan tilsette mye annet enn tomater. I denne oppskriften er det tilsatt grillet paprika og basilikum, men du kunne også tilsette agurk, oliven, rødløk, capers, osv.

du trenger

  • ca. 200g brød
  • 2 paprika, gjerne en gul og en rød
  • 1 beger cherry tomater
  • basilikumblader
  • dressing laget av 1/3 del balsamico eddik og 2/3 god olivenolje, salt og pepper etter smak

 

Skjær paprikaen i fire deler på langs, fjern frø og innmat og legg de med hud siden opp på et bakebrett. Grill i ovnen på høytemperatur til huden blir svart. Ha paprikaen i en pose, lukk og la de avkjøle.

I mellomtiden skjærer du skorpen av brødet og skjærer brødet opp i terninger – ikke for store, de skal passe inn i munnen din… Ha brødterningene på et bakebrett og la de stå i den fortsatt varme ovnen til de er sprøe.

Når paprikaene er avkjølt fjerner du huden. Skjær paprika kjøttet i ruter. Cherry tomatene kan skives eller halveres, som du vil. Bland brød, parika og tomater i en salatbolle. Hell over litt dressing (server gjerne litt ekstra på siden) og strø revne basilikumblader over. Kvern over litt salt og pepper og server.

Passer til lunsj som et måltid i seg selv eller med noe grillet kjøtt til en mektigere middag.

Buon Appetito!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »