Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

Blondies med havregryn

 Ja, du leste riktig, blondies ikke brownies. Og som du ser er det ikke noe sjokolade i disse. Det kan jo hende at det er noen der ute som ikke liker sjokolade….
Dette er første gang vi lager blondies her i huset og selv om disse var veldig, veldig gode så vil jeg tro at de kan lages enda bedre. Man kunne for eksempel ha sjokolade biter opp i (hvite eller mørke). Eller hva med nøtter, mini marshmallows, peanøttsmør eller kokos, bare for å nevne noen ideer…
Bruk denne oppskriften fra Martha Stewart som en base og lek med den, så kan du lage din helt egen blondie variant!
du trenger
120g hvetemel
1ts bakepulver
100g havregryn
100g sukker
100g brun farin
110g myk smør
1 egg
ovn temp 180C
Oppskriften holder for en firkantet form ca. 25x25cm. Jeg ser det som en fordel at det ikke blir så mange blondies, men hvis du ønsker flere er det bare å doble oppskriften.
Har du ikke brun farin kan du bruke vanlig sukker, men du vil gå glipp av den deilige litt krydrete smaken.
Bland mel,bakepulver og havregryn. Rør smør, sukker og farin godt sammen. Tilsett egget og rør til godt blandet og luftig. Bland inn det tørre.
 Du vil få en ganske stiv deig. Hell deigen i formen som du har dekket med bakepapir.
 Smør det utover formen så godt du kan og strø litt mer havregryn på toppen hvis du ønsker. Sett formen i forvarmet ovn og stek i 25-30 minutter. Test med pinne før du tar den ut. Henger det noen små kakesmuler på pinnen når du tar den ut er den ferdig.
 Løft kaken ut av formen ved hjelp av papiret og la den avkjøle på rist. Skjær blondies i ruter før servering.
legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »