En venninne er blitt helt hekta på denne salaten og spiser det både til lunsj og middag. Takket være henne er den nå å finne på bloggen…
Dette er en såkallt «wedge salad». Issalaten skjæres i «wedges» altså båter og serveres hel med dressing over og tilbehør rundt. Alt bør tilberedes på forhånd og settes sammen salaten like før den skal serveres. Du kan legge det opp på tallerken slik jeg har gjort her eller på et fat. Skal du presentere det på et fat så anbefaler jeg at du legger issalat båtene på fatet, heller over litt av dressingen og serverer egg, bacon og tomater i seperate skåler som tilbehør. Og resten av dressingen…
Du kan kjøpe dressingen ferdig om du vil, men den er rask å lage og å så mye bedre.
for 2 personer trenger du
til dressingen
100g blåost eller gorgonzola
50ml yoghurt
50ml lett melk
100ml lett rømme
1ss sitronsaft
1 vårløk, hvite delen finhakket
salt, pepper
til salaten
1/2 isbergsalat
2 hardkokte egg
150g bacon, sprøstekt
en håndfull cherry tomater, skivet
Ha osten i en bolle og kvern over litt salt og pepper.
Mos godt med en gaffel slik at du bryter opp osten i mindre biter
Tilsett rømme, yoghurt, melk, sitronsaft og vårløk. Rør det sammen og smak til med salt og pepper. Synes du at ostebitene er for store kan du mose de ned slik at du får en mindre klumpete dressing.
Bacon sprøstekes og smuldres ned i mindre biter med fingrene eller kniv.
Egget finhakkes.
Issalaten skjæres i båter.
Sett issalatbåten på tallerkenen. Hell over godt med dressing og strø egg, bacon og tomatskiver rundt salaten.
Jeg må innrømme at jeg ikke er kjempestor blåost fan, men slik det serveres her er det bare digg! 🙂
Åh, det så skikkelig godt ut! Elsker blåost 🙂