Eltefritt brød med basilikum

Jeg trengte ikke se lengre enn kjøkkenbenken for å bli inspirert til en ny variant på no knead brød. Der sto nemlig en frodig basilikum plante og formelig ba om å bli brukt. Og hva er bedre enn sandwichbrød spekket med basilikum?

Har du ikke laget no knead brød før anbefaler jeg at du tar en titt på denne videoen.

du trenger

  • 500g hvetemel
  • 1/4ts tørrgjær
  • 1 1/2ts salt
  • 20g basilikum blader, finstrimlet
  • 4dl vann

Plukk basilikum blader og skjær de i fine strimler.

Bland mel, gjær, salt og basilikum sammen i en stor bolle.

Tilsett vannet og rør deigen sammen. Dekk den til og la den hvile 12 – 18 timer på kjøkkenbenken. Hell deigen på et godt melet stykke bakepapir og brett den et par ganger. Legg deigen med brett siden ned, dekk den til og la den hvile i ytterlig 2 timer.

Etter 1 1/2time setter du en ildfastform med lokk i ovnen og varmer begge opp til 250C en halvtimes tid. Hell deigen opp i den varme formen, sett på lokk og sett det hele tilbake i ovnen for 30 minutter. Ta så av lokket, sett ned varmen til 220C og stek videre i 15 minutter. La brødet avkjøle helt på rist før du skjærer i den.

 

Kommentarer

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »