Vannmelon ispinner

Er det varmt hos deg også? Har sommeren kommet? Da passer det vel å ha noe avkjølende i frysen! Kald vannmelon skjært i skiver eller biter er godt i seg selv og går ned på høykant når solen varmer som den skal i juni. Men selv om frukt er aldri så godt, så er det is barn vil ha når det er sommer. Da er det lurt å ha vannmelon ispinner for hånd!
Ispinnen består av vannmelonsaft, enkelt og greit og litt lime sorbet på slutten. Lime sorbeten skal etterligne den svak grønn/hvite randen som er å finne på vannmelon men er også en deilig syrlig motvekt til vannmelonen. Lime sorbeten kan sløyfes.
Er du heldig nok til å finne en saftig vannmelon med masse smak (som ikke bør være så vanskelig nå som det er vannmelon sesong) trenger du ikke tilsette noe sukker. Hvis du føler at du vil ha det litt søtere kan du tilsette noe av sukkersirupen som du vil lage for lime sorbeten.
du trenger
vannmelon
2-3 lime
100g sukker
100ml vann
Mengde vannmelon vil være avhengig av hvor mange ispinner du vil lage, jeg brukte litt over an kvart melon og fikk nok saft til 8 ispinner.
Skjær vannmelonkjøttet i biter og mos de i en kjøkkenmaskin.

Hell massen gjennom en sil

og press gjennom saften.

Hell saften inn i ispinneformer. La ca. 1cm være igjen fra toppen for lime sorbeten. Sett i frysen.

Sjekk de etter en 20 minutters tid for å se om de er frosne nok til å holde ispinnen på plass. Stikk de ned i isen.
Imellomtiden lager du en sukkersirup. Ha 100g sukker og 100ml vann i en tykkbunnet gryte og varm det opp til sukeret har smeltet. La det avkjøle.

Press saften ut av 2 -3 lime

og tilsett sukkersirup etter smak. Resten av sukkersirupen kan du legge på glass og oppbevare kjølig for andre formål eller flere ispinner etterhvert…
Når vannmelonsaften er helt gjennomfryst, heller du et lite lag med limesorbet på toppen og setter det hele tilbake i frysen. Nå har du enkle, forfriskende ispinner i frysen for dine barn, dine barns venner, naboens barn, osv. osv…. Ha en deilig sommerhelg!

Kommentarer

  • Reply Mat på Bordet 27. mai 2012

    Disse er en stor hit både hos voksne og barn 🙂 God pinse!

  • Reply sverreproject 24. mai 2012

    Åh… du frister slik med alt det herlige du viser frem her. Dette må prøves!

  • Reply ina 15. juni 2011

    Du har helt rett Tone, du trenger ikke nødvendigvis å sile vannmelonkjøttet. Tenker nok at de smakte 😀

  • Reply Tone 14. juni 2011

    Hei!
    Jeg gikk rett ut på kjøkkenet og lagde disse ispinnene etter å ha lest innlegget ditt. De ble supergode og slo an hos alle familiemedlemmer egentlig. Jeg er litt lat og var dessuten på hytta hvor jeg tydeligvis ikke har sil, så jeg hoppa over silebiten og frøys det purererte melonkjøttet direkte, det ble supergodt det også

    Mvh Tone

  • Reply ina 13. juni 2011

    Det var lurt! Takk for tipset!!
    Tenker at alu folie hadde funket det også…

  • Reply supeerpuzen 10. juni 2011

    istede for å vente i 20 min til isen er frossen nok til å holde pinnen på plass, så legg over ett lag med plastfolie! 🙂

  • Reply ina 7. juni 2011

    Takk for tipset!
    Lurer på om ikke det blir en liten tur innom der da….

  • Reply Anonymous 7. juni 2011

    Traktøren har helt fantastiske ispinne former nå!! 😉

  • Reply ina 5. juni 2011

    Finværet kommer nok etterhvert!!!
    Imens får du hygge deg med rabarbrasesongen 😀

  • Reply GundaM 5. juni 2011

    ramla over bloggen din da jeg googlet rabarbrasyltetøy men her var det jo så masse fristende at ejg legger deg ti llista mi 😉

    og nei, kan ikke si vi her i trøndelag plages av varmen akkurat…..

    nå rabarbra!

  • Reply ina 4. juni 2011

    Jeg skal krysse fingre for at sommeren stikker innom Bergen også!

  • Reply Veronika 4. juni 2011

    Dette ser deilig og forfriskende ut 🙂 får bare håpe sommeren kommer til Bergen snart også…

  • Reply ina 4. juni 2011

    Hei Kristin! Du er nå den 3. som spør…..:D
    og jeg må bare beklage, men jeg husker virkelig ikke hvor jeg har kjøpt de! Har surfet litt for å se om jeg kunne finne de, men har dessverre ikke lykkes med det…

  • Reply Kristin 3. juni 2011

    Hvor har du fått tak i en så fin ispinneform? 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »