Hvitnectarin marmelade

Nå begynner det å ligne sydeuropeiske tilstander i byens frukt- og grønnsaksmarkeder! Jeg leste til og med at årets jordbærsesong starter 2 uker tidligere enn vanlig! Det er bare å sette i gang og nyte herlighetene her og nå mens de er i sesong, men, jeg har også lyst å si en ting – begynn å sylt!!
Ingenting er bedre enn å åpne et glass egen produsert marmelade og mimre om hvor og når du fikk tak i frukten. Kanskje du plukket det selv? Kanskje det var en våt sommerdag eller for den saks skyld en strålende sommerdag. Kanskje dere var flere som kom sammen for å sylte og kjase og ha det moro…. Eller kanskje du bare sto ved en grønnsaksbod og beundret vakre sommerfrukter og fikk lyst til å ta vare på de slik at du også kunne nytes en kald vintersdag.

Er ikke det grunn nok, så tenk på sylting som terapi for sjelen….Mmmm ja, nok snikk snakk. Hvite nektariner ligger for tur og finner du ikke hvite nektariner så kan du selvsagt bruke «vanlige» nektariner. Et par dråper mandelessens fremmer smaken av nektarinene. Nektarinene skal safte seg et døgns tid så dette er et 2  dagers prosjekt.

du trenger
2 kilo hvite nektariner
1.5 kilo sukker
100ml sitronsaft
mandelessens
Vask nektarinene. Skjær frukten i båter – fjerne stenen. Ha frukt, sukkker og sitronsaft i en stor bolle, rør godt, dekk til og la de safte seg et døgn eller to i kjøleskapet.
Hell det hele i en stor tykkbunnet gryte. Rør godt slik at evt. rester av sukker løser seg opp. Tilsett noen dråper mandelessens.
Kok det hele opp. Fjern evt skum på toppen. La det koke på middelshøy varme til marmeladen tykkner til ønsket konsistens, 30 – 40 minutter. Mos gjerne frukten litt mens det koker.
Hell marmeladen over på varme steriliserte glass og legg på lokk. La de avkjøle helt før du setter på etiketter og legger glassene ned i en mørk, sval kjeller for oppbevaring.
Alternativt kan du spise marmeladen med det samme eller gi de bort som små sommergaver. Hørte jeg lærergaver??
Får du lyst til å sylte noe annet så er der bare å klikke her for å finne flere oppskrifter.

Kommentarer

 • Reply ina 30. juni 2011

  Takk Tone – det var hyggelig å høre!!!
  Bæreddiken holder seg lenge etter at den er åpnet – min står fortsatt fra i fjor (jeg hadde en veldig stor flaske….)
  Og ja, grillmarinaden kan virkelig anbefales! Jeg lagde marinaden for noen uker siden og den er nesten forsvunnet – må lage mer snart….

 • Reply Tone's dager 29. juni 2011

  Takk for en veldig inspirerende blogg, jeg har sittet å lest innlegg her over en time… Og det resulterte i at jeg gikk ut i hagen å plukket rabarbra som nå står med sukker til i morgen 🙂 Her i nord er ennå rabarbra grei å bruke. Skal prøve flere av dine oppskrifter, særlig på jorbbær og andre bær. Jordbæreddik: når flasken er åpnet, hvor lenge kan den stå? Og jeg skal lage den grillmarinaden 🙂
  hehe jeg ble kjempe inspirert nå 🙂
  klem Tone, som blir ny følger hos deg

 • Reply ina 9. juni 2011

  He,he, du har kanskje et poeng der!

 • Reply [kjøkkentjeneste] 8. juni 2011

  Jeg tror du har det med sylting som jeg har det med kraftkoking! Ser fristende ut. 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »