Eltefritt brød med egg og melk

Eltefritt brød med egg og melk
Neida, jeg blir aldri lei av å finne på nye varianter på dette fabelaktige brødet! Denne gangen får brødet litt fylde ved hjelp av egg og melk. Jeg har enda ikke laget en variant med smør, men det kommer nok…

Har du ikke laget no knead brød før anbefaler jeg å ta en titt på denne videoen jeg har laget.

du trenger

 • 500g hvetemel
 •  1/2ts tørrgjær
 • 1 1/2 ts salt
 • 2 egg
 • melk

Bland mel, tørrgjær og salt sammen i en bolle. Pisk egg sammen og tilsett melk til du har 450ml væske. Rør eggblandingen inn i melblandingen. Dekk til deigen og la den stå og hvile på kjøkkenbenken 12 – 18 timer. Hvis det er varmt hos deg så kan du også sette deigen kjølig. Ta den frem en time før du har tenkt å bearbeide den videre slik at den kan kommer opp til romtemperatur igjen.

Mel et stykke bakepapir og hell deigen ut på den. Brett deigen sammen et par ganger, bruk litt mel hvis deigen er veldig våt. Sett deigen med brettsiden ned, dekk den til og la den hvile i ytterlig 2 timer.

Etter 90 minutter setter du en ildfastform med lokk i ovnen. Sett temperaturen på 250C og la formen og ovnen varme opp i en halvtime. Ta ut formen, hell deigen opp  i, sett på lokk og sett det hele tilbake i ovnen. La brødet steke slik i 30 minutter. Ta så av lokket og sett ned temperaturen til 200C og stek videre i 15 minutter.

Ta brødet ut av formen og la den avkjøle på rist.

Kommentarer

 • Reply Mat på Bordet 7. april 2012

  Hei Rikard, ja, deigen skal være så blaut 🙂
  Ved brettingen går det et par håndfull med mel hos meg også, men deigen skal fortsatt være ganske klissete. Tilsetter du for mye mel blir brødet for kompakt.

 • Reply Rikard 5. april 2012

  Hei!

  Har nå bakt dette brødet to ganer (og anbefaler det til alle). Men jeg har et spørsmål, skal det virkelig kun være 500 gram mel?

  Hver gang har deigen min blitt veldig blaut, og jeg må alltid legge til masse mel. Er det forskjell på meltype eller…?

 • Reply Mat på Bordet 14. februar 2012

  😀

 • Reply Anonymous 13. februar 2012

  ok, fulgte den «gamle» oppskriften, men brødet ser godt ut forde, skal prøvesmake senere ikveld 🙂

  Tusen takk for oppskriften

 • Reply Mat på Bordet 13. februar 2012

  Jeg mener faktisk 1/2 ts tørrgjær og 1.5 ts salt.
  Oppskriften er rettet 🙂

 • Reply Anonymous 12. februar 2012

  mener du 11 og en halv ts tørrgjær som det står, eller mener du 1 og en halv?

 • Reply ina 5. juli 2011

  Hei Tonje!
  Ha, ha det er jo hlet fantastisk at du nå baker NKB på bestilling!! Og takk for tipset om melblandingen – skal faktisk til strømstad om ikke så altfor lenge!!
  Fortsatt god baking!!!

 • Reply Tonje 2. juli 2011

  Hei. Tusen takk for dine fantastiske blogginnlegg. Du er en inspirasjonskilde til min kjøkkenaktivitet!
  Når det gjelder no-knead brødet, har jeg et lite tips til dere som drar på «hattyhandel» til sverige. Der finnes det en ferdig melblanding som heter «grekisk landbrød». Bruk denne i stedet for hvetemel i no-knead oppskriften,det blir himmelsk!! Jeg har forøvrig begynt å få inn bestillinger på brød fra folk som er villg til å betale for det,så det er kjempeartig!! Hilsen Tonje

 • Reply ina 16. juni 2011

  Du kan bruke hva som helst så lenge det er ildfast og tåler den høye temperaturen.
  En jerngryte er best da den holder godt på varmen og har tung lokk som holder dampen inne når brødet stekes.
  Lesere har bakt i vanlige former med lokk av alu folie, i tupperware former, i leirgryter, osv. med gode resultater.
  Lykke til!

 • Reply Marita 16. juni 2011

  Jeg har nå slått sammen mitt første No knead brød, men lurer på hvordan jeg skal steke det? Jeg har ikke en sånn keramisk form. Kan man bruke vanlig gjennomsiktig ildfast form? Jeg har en tupperwareform av en slags ildfast plastikk form. Kan man bruke den? Den blir jo også varm, men kjøles raskere ned etter at man har tatt den ut av ovnen.

 • Reply ina 15. juni 2011

  @meandmybigproject – så bra! Har vurdert å kjøpe Jim Laheys bok jeg også, men kjøpte en annen bok istedet.. Det er rart med det, men man blir fort bitt av no knead brød basillen – ingenting smaker så godt som hjemmebakt NKB! 😀

  @Line – så bra Line, skal linke til din oppskrift da neste gang noen spør… Jeg prøvde som sagt, men brødet ble steinhardt….

 • Reply Line 14. juni 2011

  Heilt problemfritt å lage no knead brød glutenfritt. Eg har laga ein variant som ligg ute på bloggen min:o) Gav det til ei venninne som har cøliaki og ho sa det var det beste glutenfrie brødet ho har smakt:o))
  Brødet såg kjempegodt ut, Ina!!

 • Reply meandmybigproject 14. juni 2011

  Takk for ny oppskrift! Gleeeeeder meg til å prøve denne også! Har nå bakt meg gjennom de fleste av dine brød (med litt egne variasjoner…selvsagt! 😀 ) og gått til anskaffelse av Jim Lahreys bok, så du kan mildt sagt si vi er bitt av basillen her i huset 😉

  Du har en flott blogg! 🙂

 • Reply ina 14. juni 2011

  Nei, det stemmer, jeg har ikke en glutenfri variant – jeg har forsøkt men den var langt fra vellykket…

  Du finner oppskrift på en glutenfri variant her
  http://glutenogmelkefri.blogspot.com/2011/02/glutenfritt-no-knead-bread.html

  Skal se om ikke jeg kan få summet meg til å lage en variant jeg også 😀

  Lykke til med brødbakingen!

 • Reply S u n b e a m 14. juni 2011

  Hei !
  Jeg har fulgt bakingen din av disse flotte brødene en stund. Kan ikke se at du har en variant som er uten gluten. Min søster er nettopp blitt allergiker i voksen alder og jeg kunne tenkt å bake brød til henne. Vet du om det i det hele tatt går an å lage disse deilige brødene uten gluten ?
  Har endelig rotet meg til å kjøpe en gryte selv så nå skal jeg prøve ut oppskriftene dine en etter en.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »