Ispinner av mango og bringebær

Det går unna med is her i huset! Og hvorfor ikke heller lage dine egne? Det tar ikke mye tid, du kan lage de med eller uten sukker, de er uten noen som helst form for tilsetningsstoffer og i tillegg smaker de så mye bedre!
Disse ispinnene er laget av mango og bringebær coulis. Coulis er bare most bær som så er presset gjennom en sil. Mango skjærte jeg opp i passe biter og moste med stavmikser. Du kan selvsagt også bruke en food processor eller en blender, men en stavmikser gir mindre oppvask 😀
for 8 ispinner
ingredienser
  • 2 pakistanske mango
  • 200g bringebær
fremgangsmåte
Skrell mangoen og skjær mangokjøttet av stenen. Bruk en stavmikser til å mose mangokjøttet glatt og press massen gjennom en sil med en slikkepott. Smak. Modne pakistanske mangoer er særdeles søte og vil antageligvis ikke trenge noe søtningsmiddel. Sett mango coulisen til side.
Mos bringebær med stavmikser til du har en jevn masse og press gjennom en sil. Smak til med sukkersirup*.
Ta frem ispinneformene og hell mango- og bringebærcoulis vekslevis inn i formene. Stikk en pinne litt opp og ned i formene for  å blande coulisene. Sett i frysen og la de fryse helt ( ca. 6 timer) før du eller barna går løs på de.
Du kan selvfølgelig lage ispinner med all slags frukt og trenger heller ikke å begrense deg til 2 i en is. Her er det bare å sette fantasien løs og kanskje bruke opp resten av fjorårets sommerfrukter som fortsatt ligger i frysen før du fyller på med årets…

* Sukkersirup:  bland 100g sukker og 100ml vann i en tykkbunnet gryte og varm det opp til sukkeret har smeltet. La det avkjøle. Oppbevar i glass med lokk.

Kommentarer

  • Reply ina 21. juni 2011

    Jeg må også lage flere – de forsvant så fort!!

  • Reply swimzy 21. juni 2011

    Åhh så lekkert! 😀 Jeg har slike isformer, så nå skal jeg lage is 🙂 ¨
    klem fra swimzy

  • Reply Anonymous 17. juni 2011

    okei, tusen takk! Men hva heter de på engelsk? ;D

  • Reply ina 17. juni 2011

    Vet du, det er så mange som har spurt og jeg husker dessverre ikke 🙁
    Men, du kan kjøpe fine ispinneformer hos Traktøren, Cacas og på nettet – sjekk http://www.amazon.com

  • Reply Anonymous 16. juni 2011

    hvor får man kjøp de isformene? 🙂

  • Reply ina 16. juni 2011

    Velkommen til MPB Espen!

    Så hyggelig at bildet fanget deg – jeg gjorde faktisk litt ekstra flid med den. Vanskelig å ta bilder av pinnene og jeg måtte gjennom et par runder før jeg fant ut av hvordan de kunne fotograferes best. Jobben lønnte seg tydeligvis…

    Hyggelig med herre besøk blant alle pikene!

    Lykke til med stavmikseren…

  • Reply Espen 16. juni 2011

    Bildet av de ulike is-ene fikk meg inn på bloggen. Bildet fikk meg også til å lese hele oppskriften. Bildet fikk meg også til å søke på google for hva en stavmikser er. Men det viktigste; det er vel at bildet fikk meg til å skrive en handleliste for morgendagen :O)

    Hilsen mannen som føyer seg inn blant de andre pikene.

  • Reply ina 15. juni 2011

    Jeg kan forsikre deg om at de smaker utrolig godt også! Dufter av mango så snart jeg tar de ut av frysen, tror jeg må lage flere ganske så snart!
    Håper limekaken smaker imorgen!!

  • Reply Quiltefia 15. juni 2011

    De så gode ut!! Igår bakte jeg sitron/lime kaken din med valmuefrø!! Skal ha den på styremøte imorgen så jeg har foreløpig ikke smakt på den!! Men jeg gleder meg!! AnneK:-)

  • Reply ina 15. juni 2011

    @Tolly – både barna og jeg synes de smakte helt utrolig godt!!

    @salige lavendel – du finner noen her – lenker fjernet

  • Reply salige lavendel 15. juni 2011

    SÅ LEKKERT og smart! Veldig inspirerende. (Men jeg mangler sånne flotte isformer. Vet du et sted på nettet man får tak i sånt??)

  • Reply Tolly 15. juni 2011

    Å! De så fantastisk gode ut!! 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »