Myntesirup

Det er mye man kan gjøre med mynte, men turen var kommet for myntesirup. Sitronsirup er en stor suksees både hjemme og hos andre. Nylig fikk jeg melding fra en leser som hadde laget årest party drink med sitronsirupen. Vodka, eplelikør, sitronsirup, farris, vaniljesukker og lime må bli godt.

Flere gode partydrinker kunne du også lage med myntesirup (mojito eller mint julep anyone?) men også alkoholfrie drinker. Bland myntesirup med sprudlende vann for eksempel, lag te med sirupen eller bruk den som søtningsmiddel for sommerens iste. Mange muligheter her skjønner du!
Store bunter med mynte er å få kjøpt i min lokale innvandrerbutikk til litt under 15 kroner bunten. Er du så heldig å ha mynte frittvoksende i hagen så er det bare å ta seg for.
du trenger til ca. 2 liter sirup
  • 170g mynteblader (ca. 4 bunter)
  • 170ml sitronsaft
  • 750g sukker
  • 2ts salt
  • 2 l vann

Vask mynten og plukk bladene av. Ha de i en stor skål.

Fine ikke sant?

Bruk en saks til å klippe opp bladene litt eller riv de med hendene.

Tilsett sitronsaften og mos de ned med en skje eller enden av en rullepinne.

Tilsett sukkert og saktet og fortsett å mose

og fortsett å mose

til sukkeret har løst seg nogenlunde opp. Dekk til og la det stå i 8 – 10 timer.

Kok opp vannet. Ta av varmen og tilsett mynteblandingen. Sett på lokk og la det stå i 12 – 14 timer.

Hell mynteblandingen gjennom en sil dekket med et stykke bomullstoff (her bruker jeg rester av et laken) og la det sildre gjennom. Kok opp blandingen og hell i rene steriliserte glass.
Jeg har valgt å ikke ha noe farge i sirupen men du kunne blande et par dråper konditofarge i sirupen for å få en fin mynte farge.

Kommentarer

  1. Reply Hanne 29. juli 2014

    spennende må prøves. Er der noen holdbarhet på denne sirupen?

    • Reply Ina Johnsen 30. juli 2014

      Hei Hanne
      Mener at min holdt noen måneder sist jeg lagde den. Pass på at du har rene, steriliserte glass og at de er helt tette.
      Lykke til!

  2. Reply Hanne 29. juli 2014

    Er der noe ca holdbarhet på denne sirupen?
    Må prøves, har både mohito mynte og sjokolade mynte.

  3. Reply Anonymous 11. juli 2013

    Hei,
    Vet du noe om hvor lenge sirupen holder seg i kjøleskap?
    Er det noen som har funnet det perfekte blandingsforhold mellom sirup og andre ingredienser for mojito?

  4. Reply Mat på Bordet 30. mai 2012

    Yepp, du har helt rett – endrer på oppskriften nå:)

  5. Reply Morten 25. mai 2012

    Du har glemt å skrive når saltet skal has i, men jeg antar det er sammen med sukkeret. 🙂

  6. Reply ina 23. juni 2011

    Jeg tar gjerne utfordinger 😀
    Har ikke laget en rabarbrapai enda, men innen jeg gjør det kan du prøve rabarbra granita http://www.matpaabordet.com/2010/07/rabarbra-granita.html
    Også en veldig god dessert!

  7. Reply Anonymous 19. juni 2011

    Hei!Jeg har et spørsmål, har du noen gang lagd rabarbrapai, eller rabarbra og bringebærpai? om du vil dele oppskriften med oss andre 😀 eller vil du ta utfordringen og kanskje lage en? 😀

  8. Reply ina 18. juni 2011

    Å så heldig du er Gry som har mye mynte i hagen! Håper på det samme selv…:D
    God helg!!

  9. Reply GryNoKa 17. juni 2011

    Spennende oppskrift, som alltid!
    Jeg har masse mynte i hagen,
    kanskje jeg prøver oppskriften din.
    Ha ei fin helg! : )

  10. Reply ina 17. juni 2011

    Har nå plantet mynte i håp om at det skal vokse som ugress…:D
    Synes du bør invitere til Mojito fest – du holder mynten gjestene tar med seg rom!

  11. Reply Superkokken 17. juni 2011

    Fantastisk og takk. Superkokken har mynte i hagen og det vokser som ugress. Og det er begrenset hvor mange mojito man lager.
    Nok en gang; takk for fint tips og fin blogg.

  12. Reply ina 17. juni 2011

    Ja, så klart!
    Blåbær og mynte er spesiellt godt!
    Og sjokolade og mynte, mmmmmmm…..

  13. Reply reSIRIkulert 17. juni 2011

    Dette må vera ein ypperleg sirup til sommarens desserter med is og bær…. 🙂

  14. Reply ina 17. juni 2011

    @Maria- ja, nå er det bare å vente på de lange, varme, lyse, sommerkveldene 😀

    @Polkadot – da må du bestille en Diablo – myntesirup blandet med limonade eller sitronbrus – eller Perroquet som er myntesirup blandet med Pastis.
    Og så må du selvsagt ha noen dråper grønn konditorfarge i myntesirupen….

  15. Reply polkadot 16. juni 2011

    dette blir deff sommerhiten her i huset!
    Har alltid misunnet franskmennene de grønne greiene de drikker på cafe uten å funnet det på menyen…
    C

  16. Reply Maria 16. juni 2011

    Ser nydelig forfriskende og sommerlig ut! 🙂

  17. Reply ina 16. juni 2011

    😀
    Bare å sette i gang! jeg skal nå ut og kjøpe rom for å lage en ordentlig mojito…

  18. Reply Matmonsteret 16. juni 2011

    Oioi, spennende!
    Eg blir nesten litt fristet til å sette i gang sjøl her 🙂
    Takk for inspirasjon 😉

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »