ANNONSE

Cake Pops!

Jeg har ikke kommet så langt at jeg baker kaker eller lager mat kun for bloggens skyld og hopper på enhver anledning som gir meg lov til å gjøre noen sprell på kjøkkenet. Skoleavslutninger er derfor velkommne begivenheter her i huset. Særlig når de er på en mandag etter en regnful helg….
Hvis mine barns reaksjoner på disse cakepops er noe å godt etter så kommer disse til å slå utrolig godt an i kveld! Gleder meg!!
Men nå, litt om hvordan du kan lage de! Cake pops er enkelt og greit en kake som er blandet med glasur, presset sammen til å lage en kompakt kake, rullet til kuler og satt på en pinne. Kaken er deretter trukket i sjokolade og pyntet.
Jeg brukte oppskriften til en kake som alltid slår an i barnebursdag (og som også de voksne svermer for) og som jeg vanligvis pynter med kokos. Oppskriften finner du her. For cakepops sløyfer du kokos, og etter henstilling fra barna brukte jeg varmt vann istedenfor kaffe i glasuren. Siden jeg ikke brukte kaffe hadde jeg også i en spiseskje sitronsaft for å balansere ut sødmen. En porsjon kake og glasur lager ca. 50 cakepops.
Kaken kan gjerne bakes en dag eller to i forveien. Når du har rullet kaken i kuler skal de avkjøles helt, dvs min. 2 timer i kjøleskapet. Regn også med ca en halvtime i frysen før du har på sjokoladetrekket.
I tillegg til kake og glasur trenger du pinner, et stort stykke oasis eller isopor, sjokolade (ca. 500g), strø eller annen pynt.

Bak kaken. La den avkjøle, gjerne et døgn.

Bryt kaken i biter.

Smuldre kaken med fingrene.

Hell i glasuren.

Begynn å rør sammen glasuren med kakesmulene

rør og rør, men til slutt må du ta hendene fatt.

Press rett og slett deigen sammen til en stor kakeklump.

Bryt små stykker av deigen og rull det sammen til faste små kuler. Sett kulene i kjøleskapet noen timers tid. Stikk en pinne gjennom hver kule og sett de så i frysen. Dette er et viktig steg – en kald kake kule gjør at sjokoladen stivner raskere.
Smelt sjokoladen forsiktig over vannbad. Jeg brukte ca. 500g sjokolade for litt i underkant av 50 kuler. Hell sjokolade over kake kulen. Pass på at sjokoladen dekker hele kulen – også toppen!

La overflødig sjokolade renne av – rist gjerne litt forsiktig.

Strø på perlesukkeret eller annen pynt  før sjokoladen har stivnet. Bruk gjerne skje – sukkeret  farger fingrene og plutselig har du merker på pinnene… Her har jeg fått hjelp av min datter (jeg er for gammel for oransj neglelakk :-D).
Stikk de opp i en oasis eller et stykke isopor for å stivne helt. Oppbevar kjølig. Server gjerne kjølig også hvis mulig.

Ta dah!

Og så noen bilder av ferdige cakepops…

Og siden jeg ikke klarte å bestemme meg hvilket bilde som var finest

poster jeg litt flere bilder

enn det jeg nødvendigvis trenger å gjøre…

men de ble bare så innmari fine

og man kan aldri få nok bilder

men dette er den siste

Nei, forresten dette er den siste! Og tenk, jeg har enda flere bilder på lur, men nå setter jeg en strek!

Kommentarer

  1. Reply Mat på Bordet 2. desember 2012

    Hmm, det kommer litt an på hvor lenge kurset ditt varer. Og vor gamle barna er:) Det er veldig gøy å dekorere cake pops, dsv dyppe de i sjokolade/glasur og pynte. Morsomt er det også å rulle sammen cake pops å sette de på pinne. Men, de bør minst stå en time i frysen før de pyntes. Så mitt råd er å ha kalde cake pops klare for pynting…:) Lykke til!

  2. Reply Anonymous 22. november 2012

    Heisann, jeg skal holde et matkurs for barn i Frankrike og tenkte å prøve meg på denne oppskriften. Har du noen tips?

    Ellers ville jeg bare si at du har en flott blogg! Finner alltid inspirasjon i den 🙂

  3. Reply Mat på Bordet 16. september 2012

    Jeg har kjøpt mitt i utlandet men du kan også jøpe på cacas.no. Eller du kan lage din egen se http://www.matpaabordet.com/2011/06/farget-perlesukker.html

  4. Reply Anette 16. september 2012

    Hei. hvor har du fått tak i sukker i sånne forskjellige farger?

    Hilsen Anette

  5. Reply Mat på Bordet 2. september 2012

    Det blir garantert en vellykket barnebursdag da! Lykke til!!

  6. Reply Frk.Kopstad 28. august 2012

    Sånne skal jeg jammen prøve meg på til barnebursdag nå i September! 🙂 Og da skal jeg selvfølgelig linke til bloggen din hvis resultatet blir bra! 🙂

  7. Reply Mat på Bordet 1. desember 2011

    Ja, jeg så de i overalt jeg også!
    Tydeligvis den nye hotte tingen etter cupcakes…..

  8. Reply Helene R 30. november 2011

    Fantastisk! Dette må jeg også prøve. Bor for tiden i USA, og slike Cake-pops er i alle Starbucks’ kaféer for tiden. Takk for oppskrift!

  9. Reply Mat på Bordet 30. oktober 2011

    Så hyggelig da! Takk for kommentar!

  10. Reply Anonymous 29. oktober 2011

    Knall fine bilder og cakepops:-))Gleder meg til å prøve å lage de til uken:-))Takk for fine oppskrifter og tips:-))

  11. Reply Mat på Bordet 29. oktober 2011

    Panduro har kjærlighetspinner, men du kan også prøve Cacas for eksempel 🙂

  12. Reply Anonymous 29. oktober 2011

    Flott blogg, og flotte Cake pops!….men et spørsmål,-Hvor får du kjøpt disse pinnene? 🙂

  13. Reply Mat på Bordet 8. oktober 2011

    Ja, disse kan du gjerne lage dagen før. Jeg stakk mine cakepops ned i en oasis (hadde litt bakepapir over oasisen og stakk de gjennom det) som jeg hadde satt i en form. Sett det hele i kjøleskapet. Ta de gjerne ut en 15 minutters tid før du skal servere.

  14. Reply Kathrine 8. oktober 2011

    Å de så knall gode ut :o)
    Så dette må prøves ut!

    kan jeg lage de 1 dag før de skal spises?
    og hvordan oppbevarer jeg de da? i kjøleskapet?

  15. Reply Mat på Bordet 28. september 2011

    Tusen takk Anette !

  16. Reply Husmorsan Anette 28. september 2011

    Jättefina bilder på smarriga CakePops!

  17. Reply Mat på Bordet 12. august 2011

    Herlig! Makes me happy too!

  18. Reply Evy Hanson 11. august 2011

    Nytt desktop bilde for meg! Makes me happy 😀

  19. Reply ina 27. juni 2011

    @Cathrine: De ble kjempefine Cathrine!! Og ja så klart ligger du på blogglisten! 😀

    @Lene: Det er så hyggelig å få så fine tilbakemeldinger- tusen takk! Og lykke til med dåpen – håper alt smaker 😀

  20. Reply Lene 27. juni 2011

    Jeg er simpelthen en superfan av bloggen din! Så utrolig mange lette og fantastiske oppskrifter samlet på et sted.. 😀 Har surfet litt i «arkivet» og funnet mange nye favoritter – takk! 🙂 Jeg skal ha dåp for min lille prinsesse i begynnelsen av september og da skal noen av oppskriftene dine til pers.

  21. Reply Cathrine Møller Øyen 27. juni 2011

    WOW!!! Ser at du har lagt til meg på forsiden din som anbefalt blogg og!! TUSEN takk, det var kjempehyggelig å se! Har all respekt for det du driver med, bøyer meg i støvet!!

    Du er så flink!

    hi-hi, nå ble jeg glad!

  22. Reply Cathrine Møller Øyen 27. juni 2011

    Hei Ina. Sjekk ut mine fine Pops! Og takk for inspirasjon!!
    Du ligger på forsiden min som anbefalt blogg.
    http://cathrineoyen.blogspot.com/2011/06/cakepops.html

    Mvh Cathrine

  23. Reply ina 23. juni 2011

    Thank you Anna!
    I can’t seem to get enough of them either.
    I think I might just use one of the pictures as a screen saver….start every day with a smile…:-D

  24. Reply At Anna's kitchen table 22. juni 2011

    Wow, wow, WOW!!
    Those beautiful, beautiful colours.
    I’ very impressed.

  25. Reply ina 21. juni 2011

    @Swimzy – takk for det!

    @spiselige kunstverk – takk for tipset! Har akkurat skrevet et blogg innlegg om hvordan man selv kan farge perlesukker. Hadde bare konditorfarge tilgjengelig – min fargepasta var helt inntørka. På tide å kjøpe nytt og da vet jeg hvor jeg kan handle!

  26. Reply Spiselige Kunstverk 21. juni 2011

    Hei Ina-Janine! Flott blogg innlegg! Perlesukker farger du enkelt selv ved å bruke vanlig perlesukker og fargepasta! Jeg testet dette selv i dag og det gi helt strålende! Bare ha litt perlesukker og farge i en plastpose og gni fargen rundt til den er jevnt fordelt. Farger som kan brukes finner du her: http://www.spiseligekunstverk.no/index.php?main_page=index&cPath=14_15

    Hilsen Katrine

  27. Reply swimzy 21. juni 2011

    wow, så utrolig stilig! 🙂 OG så utrolig masse fine farger 🙂
    klem fra swimzy

  28. Reply ina 20. juni 2011

    @ Cathrine – Takk skal du ha! Sukkeret har jeg kjøpt i New York, men du kan kjøpe lignende på Cacas.
    Lykke til med bloggingen!

    @ Polkadot – nei, du synes ikke det nei… Skal la neglene vokse litt og prøve det i sommer da 😀

    Kos deg på hytta!

  29. Reply polkadot 20. juni 2011

    HALLO – du er ikke for gammel til orange neglelakk!
    C

    ps. <3 -lig takk for oppskriften!
    Snart drar jeg på hytta, der skal den testes – jippiii!!!

  30. Reply Cathrine Møller Øyen 20. juni 2011

    Så nydelig lekre! Og passe med bilder, som Trine sa. Jeg klarte heller ikke bestemme meg hvem som var finest, alle var så lekre!
    Hvor har du kjøpt det fargede sukkeret? Det bare måå jeg ha… He-he.

    Takk for super oppskrift, får jeg tak i sukker skal jeg lage dette til barnehageavslutning på fredag!

    Nydelig blogg, forresten.
    Mvh Cathrine.
    Her er min:
    http://cathrineoyen.blogspot.com/

  31. Reply ina 20. juni 2011

    Å ja, det kan jeg nesten garantere!!

  32. Reply Camilla 20. juni 2011

    Genialt. Dette må jo passe ypperlig til bursdagen me skal ha i helga. Tipper dette slår ann hjå både liten og stor.

  33. Reply ina 20. juni 2011

    Takk! Takk!

  34. Reply Frihet 20. juni 2011

    Oj så fine!! nam nam 🙂

  35. Reply ina 20. juni 2011

    Hei alle sammen! Nettopp tilbake fra skoleavslutningen og som forsvant de med en eneste gang! Mange lykkelige barneansikter å se 😀

    @kjøkkentjeneste – ja det er hvit sjokolade jeg brukte. Og så hadde jeg ikke nok, så det ble noen brune også..

    @Kine – ja, det er de to tingene du må passe på : at du ruller kakene hardt nok at de ikke faller av pinnen og at de kalde (altså harde). Som en leser kommenterer kan du dyppe pinnene i sjokolade først før du stikker de i kulene – det skal fungere som lim. Men, det gikk helt fint uten også.

    @Irene – neste gang med pinner da! Særlig hvis du skal servere til barn 😀

    @Trine – Takk, takk ! Ja, du synes ikke det ble for mange bilder …he,he

    @Elisabeth – hva venter du på? Sett i gang! 😀 Og bilde takk…..

    @Anonym – ja, det har jeg også lest, men det trengtes ikke i dette tilfellet. Passer du på at du har pakket kaken tett nok og at de er kjølige holder de fint uten «lim».
    Men, ønsker man å være ekstra sikker er det ingen dum idé…

  36. Reply Anonymous 20. juni 2011

    Jeg har sett på andre blogger at de dypper pinnen i smeltet sjokolade før de stikker den i kake-kulen. Tror kanskje det er lurt med tanke på at de ikke skal dette av.

  37. Reply Elisabeth 20. juni 2011

    Kjempefine og for noen lekre bilder! Jeg har en liten langpannekake uten glasur igjen fra gårsdagens barnebursdag og kjenner at det klør litt i fingrene… 🙂

  38. Reply Trine ;) 20. juni 2011

    De ser kjempefine ut, Ina! Og akkurat passe med bilder 😉

    Jeg hadde egentlig tenkt å lage cakepops selv til treårsdagen i helga, men det ble det dessverre ikke tid til. Må vente på en ny anledning.

    Fin mandag!

    Trine 😉

  39. Reply Irene 20. juni 2011

    Tøffe! Jeg har laget mange slike, men ikke på pinner, bare i små former.

  40. Reply Kine 20. juni 2011

    Kjempe lekre 🙂
    jeg prøvde meg på slike til bursdag i helgen, men de bare datt av pinnene:( Så jeg hadde nok ikke avkjølt nok, og heller ikke fast nok deig.
    Det endte med at jeg puttet dem i konfektformer 😉

  41. Reply [kjøkkentjeneste] 20. juni 2011

    Fantastiske bilder! Det er hvit sjokolade du har brukt, er det ikke? (Eller noe galt med fargen…)

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »