ANNONSE

Blåbærruter med smuldretopping

http://sem-johnsen.no/kjope-eiendom/?category=&price_to=&price_from=&area_from=&area_to=&search=jegerveien&pg=1
Jeg plukket blåbær i går! Ok, det var en liten busk som lå beskyttet til med masse sol, men de var modne. Og jeg spiste. Og gledet meg til at alle de andre blågrønne bærene snart skulle bli modne. Så begynte jeg å tenkte på alt det gode an kunne lage med blåbær. Blåbæris for eksempel. Eller scones med blåbær. Eller pannekaker med blåbær. Listen er lang!
I påvente av blåbærsesongen lagde jeg en dobbel smuldrekake med blåbær. Kjøpte blåbær vel og merke. Og dobbel smuldrekake fordi man bruker samme deig både under og over bærene. Alt du trenger derfor er en deig og masse bær – enkelt og greit!
Inspirasjonen kom fra Smitten Kitchen og deigen er laget med utgangspunkt i en annen smuldrekake oppskrift jeg bruker.
du trenger for deigen
  • 350g hvetemel
  • 200g sukker
  • 2ts finrevet sitronskall
  • 1ts bakepulver
  • 220g kaldt smør skjært i terninger
  • 1 egg
for fyllet
  • 500g blåbær, vasket
  • 50g sukker
  • 4ts potetmel
ovn temp 180C
Ha mel, sukker, bakepulver og sitronskall i food processoren. Bland. Tilsett kald smør som du har skjært i terninger. Bland. Tilsett egget og bland

til du har en smulete deig.

Hell ca. halvparten av deigen over i en form dekket med bakepapir
og press det ned med fingrene slik at den lager en tett bunn. Bruk litt mer av deigen for å tette evt. hull.
Rens blåbærene. Tilsett sukker, potetmel og sitronskall

og rør forsiktig sammen.

Fordel blåbærene jevnt over deigen

og resten av smuldredeigen over bærene. Denne gangen skal du ikke presse ned deigen.
Sett kaken i forvarmet ovv og stek ca. 40 minutter til toppen er gyldenbrun.
La kaken avkjøle helt før du skjærer den i ruter. Kaken kan gjerne oppbevares og serveres kjølig hvis den ikke skal spises som dessert. Skal du servere kaken som dessert vil jeg anbefale å servere den lunken (varm den lett opp i ovnen igjen) med en kule vaniljeis eller en klatt pisket krem.
Blåbærruter med smuldretopping

Mmmm, jeg kan forsikre dere om at de smaker himmelsk…

Blåbærruter med smuldretopping
Og så er det ingenting i veien for å bytte ut blåbærene med andre bær. Bringebær for eksempel… Husk bare å tilpasse mengde sukker du tilsetter bærene alt ettersom hvor søte/sure de er.

Kommentarer

  1. Reply Ragnhild E. Muggerud 3. august 2015

    Fant mange liter blåbær i dag. Masse her på Sørlandet.
    Har lyst å prøve meg på denne smuldrekaken. Kan
    den fryses?

    • Reply Mat På Bordet 5. august 2015

      Hei Ragnhild!
      Så gøy – det er helt utrolig mye blåbær her i Østfold også, gøy å plukke!
      Og ja, kaken kan fryses 🙂

  2. Reply Mat på Bordet 17. august 2011

    Å så hyggelig å høre!!
    Veldig glad for at kaken ble så vellykket!!!

  3. Reply Anne-Margrethe 17. august 2011

    Nam! Måtte diske opp med en kake på kort tid, da jeg plutslig fikk gjester, og denne var den førte som slo meg. Alle venninne mine var så imponert, og kaken var bare helt utrolig god! ENkel å lage var den også. Brukte noen amerikanske blåbær som egentlig var rester, og blandet i litt jordbær som også var rester. Supergodt! 🙂

  4. Reply Mat på Bordet 15. august 2011

    Så bra! Godt å vite at det også fungerer godt med frosne bær!

  5. Reply Anonymous 15. august 2011

    Prøvde denne oppskriften i helgen, og syns det ble kjempegodt selv. Gjestene var også veldig fornøyd med resuøtatet. SIden jeg ikke hadde plukket bær selv, brukte jeg frossene bær – noe som gikk helt fint, heldigvis! Takk for inspirasjon!

  6. Reply Mat på Bordet 17. juli 2011

    Høres kjempegodt ut! Velidg gøy å høre at andre lager sine egne variasjoner på oppskriftene. Rabarbra og mynte høres ut som en strålende kombinasjon for smuldrekake!

  7. Reply Eli 16. juli 2011

    lagde kaken med 500gr rabarbera 4dl sukker og friske mynteblad. Hadde ikke 350gr hvmel for hånden så brukte 250gr hvmel og 100gr sammalt hvmel…blei veldig godt 😉
    Brukte en standard rund paiform, kaken kokte litt over men det var akkurat plass…

  8. Reply Mat på Bordet 14. juli 2011

    Hmmm, nå har jeg ikke formen foran meg, men den er ca. 25x40cm tenker jeg.
    Har du mindre form trenger du litt mer steketid, har du større form litt mndre steketid.

  9. Reply Anonymous 14. juli 2011

    Hei!
    Jeg lurer bare på hvor stor form du har brukt. 🙂

  10. Reply ina 2. juli 2011

    Godt at det snart er blåbærsesong da! 😀

  11. Reply Jane H. Johansen 2. juli 2011

    Ble temmelig sulten på blåbærsmuldrekake nå ja! 😀

  12. Reply ina 1. juli 2011

    Herlig!

  13. Reply Gunhild 1. juli 2011

    Oioioi *vann i munnen*! Elsker blåbær OG smuldrepai, så denne skal jeg lage i sommer! Tusen takk for oppskrift 🙂

  14. Reply ina 1. juli 2011

    I can guarantee that they are really yummy!

  15. Reply At Anna's kitchen table 1. juli 2011

    Yum,that looks so good!

  16. Reply ina 30. juni 2011

    Takk Annica – gleder meg til flere modne bær…
    Andalucia høres da himmelsk ut – kos deg!

  17. Reply Annica Om Mat 30. juni 2011

    Ser helt fantastisk ut Ina, inspirerer virkeligen. Ingenting er bedre enn norske (svenske:-)) blåbær.Befinner meg i spania for tiden, så får se om jeg kan lage en eller annen variant av din «smuldrekake» av sesongens fristelser fra Andalucia….

  18. Reply ina 30. juni 2011

    @kamelone – å se heldig du er! Som sagt, så har jeg hittil bare funnet en busk med modne bær….gleder meg til resten…

    @Maria- gleder meg til oppskriften din!

  19. Reply Maria 30. juni 2011

    Så morsomt, jeg laget noe lignende i dag, men med bringebær..! Kommer på bloggen etterhvert tenker jeg 🙂
    Denne varianten så også kjempegod ut!
    Maria

  20. Reply kamelone 30. juni 2011

    Mmmm, det såg himmelsk godt ut! Vi har masse modne blåbær i hagen, så kanskje jeg skal prøve meg på dette til helga?

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »