Eltefritt brød med svart pepper og parmesan

Eltefritt brød med svart pepper og parmesan

Jeg tror at jeg begynner å bli en brød nerd, hvis det er det det heter…. Jeg sitter og surfer etter brødoppskrifter og inspirasjon flere timer i uken jo! Det nyeste jeg har funnet er scratchbread og der kommer jeg nok til å hente inspirasjon for flere varianter av no knead brød. Den første er denne, med svart pepper og parmesan. Ønsker du litt mer «kick» i brødet kan du øke på med pepper.

Brødet egner seg utrolig godt til blingser og om et par dager skal den spises med reker. Tenke seg, pepper og parmesan brød med ferske reker, hjemmelagd aioli, kjølig hvitvin på en norsk sommerkveld, herlig!

Har du ikke laget no knead brød før anbefaler jeg at du tar en titt på denne videoen.

du trenger

  • 500g mel
  • 100g finrevet parmesanost
  • 2ts kvernet pepper (gjerne litt grovt)
  • 1ts salt
  • 1/2ts tørrgjær
  • 2ss olivenolje
  • 4dl vann

 

Bland mel, parmesanost, pepper, salt og tørrgjær i en stor bolle. Tilsett vann og olivenolje og rør til du har en klissete deig. Dekk til og la den hvile på kjøkkenbenken 12-16timer.

Hell deigen over på et melet stykk bakepapir og brett deigen et par ganger. Legg den med brettsiden ned, dekk til og la den hvile 2 timer til.

Etter 1 1/2 time setter du formen (en ildfast form med lokk) i ovnen og setter temperaturen på 250C. La begge varme opp en halvtimes tid. Da er formen og ovnen varm nok og deigen din er ferdig hevet. Ta formen ut av ovnen og strø litt mel i bunnen.  Hell deigen opp i formen (brettsiden er nå vendt opp), sett på lokk og sett det hele tilbake i ovnen. Etter 30minutter tar du av lokket og steker brødet videre i 15 minutter på 220C. Ta brødet ut av formen og la den avkjøle på rist.

Mmm, jeg gleder meg til reker…..

Kommentarer

  • Reply Crostini med bondebønner og chevre - Mat På Bordet 23. mai 2018

    […] brød (jeg brukte skiver av parmesan/svart pepper brødet) […]

  • Reply Tine 18. februar 2014

    Dette brødet ble bare helt nydelig! Ingen overraskelse, siden jeg er ganske hekta på både parmesan og pepper. Men trodde ikke smaken skulle komme fram så bra!
    Serverte det til pasta, men måtte maule en del da det var nystekt også 🙂

    Takktakk!

    • Reply Ina Johnsen 18. februar 2014

      Det er sant, pepper og parmesan brød må jo passe utmerket til pasta!
      Men, prøv også med reker om sommeren – pepper/parmesan brød, avokado og sommerens reker, mmmmm 🙂

  • Reply Mat på Bordet 10. juli 2011

    @Mona – nå har jeg kjøpt bygg….

    @Kristine – gratulere med gyte!! Gulrot og havregryn høres kjempegodt ut!!

  • Reply Kristines krimskrams 10. juli 2011

    Må bare si at du har en utrolig fin blogg 🙂 Mange fine oppskrifter! Har endelig fått skaffa meg en gryte som jeg kunne lage no knead brød i, og brødet ble så utrolig godt! Lagde min egen vri med havregryn og gulrot, nam nam! 🙂

  • Reply Anonymous 8. juli 2011

    Ina:)

    Brødet ble kjempegodt. Veldig saftig og nydelig smak..er sikker på at du vil like det..
    Jeg brukte Helios Hel Bygg. Er økologiske…Lykke til.
    Mona:)

  • Reply ina 8. juli 2011

    @Mona- skal ut og kjøåe bygg med en eneste gang – takk for tipset! Brødet høres kjempegodt ut!

    @Torill – wow, det høres helt fantastisk ut!!!! Baksten må bare ha blitt fenomenalt godt!!
    Har ikke hørt om pebre før men googlet det. En chileansk salsa som man serverer med kjøttretter – ganske likt en meksikansk salsa fresca – kjempegodt! Kos deg videre på Sula!!!

  • Reply Torill Solberg 7. juli 2011

    Hei Ina !

    Er på sommerøya mi,Sula, som ligger uti havet på trøndelagskysten, dårlig med signaler for teleforn og pc, men dette mobile bredbåndet VIRKER !! ( i allefall innimellom )
    herlig da å kunne gå på bloggen din. må bare fortelle deg at igår hadde vi et brødprosjekt, initiert av sommnernabo, fiolinst og matelsker, Sveinung Lillebjerka som har murt en ovn ute. Vi bakte flere sorter brød og selvsagt dine eltefrie som jeg bare satte inn i den glovarme ovnen ( vedfyrt i flere timer ) uten lokk og brødene ble kjempe fine. Vi stekte også noen trønderske «lauper » en søt gjærbakst med anis og rugmel i. Etter at gjæbaksten var ferdigstekt, stekte vi emlanadas laget av Carolina, (Sveinungs chilenske kone) på ettervarmen. Artig på kysten i Trøndelag, på øya med bare 60 innbyggere gjennom året. Det beste er å kunne få inspirasjon fra deg her ute ! Takk igjen.
    ps.Carolina lager noe himmelsk godt som hun kaller pebre, tomater,koriander,hvitløk og chili, kjenner du til det ?

  • Reply Anonymous 7. juli 2011

    Hei Ina…
    Kommer bare med den ny oppskrift på no knead brød:

    Bygg og brød

    La i vann hele byggkorn over natta, og kokte de neste dag (se på pakka)

    Så 500gr hvetemel
    2 ts alt
    ca. 1/2 ts tørrgjær
    blandet dette først
    så hadde jeg i ca. 200gram dvs to sleiver med bygg… Det er ganske klissete og tungt, så kan ikke si nøyaktig men.. Rørte dette sammen med melet og hadde i ca. 6 dl vann tror jeg..
    Deigen ble veldig fin, samlet seg greit i bollen.
    Så stor det som det pleier. Rørte bare inn litt mel to ganger. Så stekte som vanlig, bare la til 5 min. på slutten..
    Håper du vil prøve dette, bygg er jo veldig sunt..

    Hilsen Mona

  • Reply ina 7. juli 2011

    Takk Villblomsten – hyggelig at du liker bloggen!

    @Thorunn – nei det er helt sant, man kan dessverre ikke leve på loff…. Du finner en del grove varianter under no knead brød etiketten – alle like gode! Happy baking!!

    @Tonje -he,he, det stemmer. Denne måneden ser du meg i Boligdrøm! Utrolig hyggelig å ha blit spurt om å være matbloggeren der! God weekend til deg også!

  • Reply Anonymous 6. juli 2011

    Oi,dette så spennende ut!
    Forresten artig å «se» deg fler steder også.. I boligdrøm..

    Ha en strålende weekend når den tid kommer, og god sommer!

    Tonje

  • Reply Thorunn 6. juli 2011

    Flott blogg du har – og takk for at du deler dine mange oppskrifter. Har nå bakt mitt første «no knead» brød – og det ble en suksess!
    Neste gang vil jeg forsøke et litt grovere hverdagsbrød – man kan jo ikke kun leve på loff 😉
    Men ser at denne bakemåten kan gjøre det enklere å bake selv i en ellers travel hverdag.
    Ha en fortsatt fin onsdagskveld!

  • Reply Thorunn 6. juli 2011

    Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  • Reply Villblomsten 6. juli 2011

    Hei igjen 🙂
    Bare ett lite tips :

    Barneboden trekker Gavekort på 200,- kr
    Ny sjangse – Hver måned
    ALLE som har link til http://www.barneboden.no på bloggen sin er med i trekningen 🙂
    Se mer info : http://barneboden.blogspot.com/
    eller på Facebook

    Vil du være med ?
    de har litt klær til dame også 🙂

  • Reply Villblomsten 6. juli 2011

    Nam – nam 🙂
    så mye spennede forskjellig mat du har her på bloggen 🙂

    Nå har jeg blad meg helt ned , men tror jeg skal blade enda lengre bakover og titte der også 🙂

    ha en fin sommer 🙂

  • Reply Line 6. juli 2011

    Hei Ina:o)
    Tusen takk for forespørselen!! Så spennande det høyrest ut, og klart eg vil ha med bloggen min der:o))
    Her skin sola og det vert ein fantastisk dag…håpar det same der du er…Klem Line

  • Reply ina 5. juli 2011

    Tusen takk superkokken! Hyggelig at du likte den!

    Lurt å skalere ned oppskriften Tale – fersk hjemmebakt brød må man jo ha – også i ferien! 😀

  • Reply Tale 5. juli 2011

    Mmm, dette hørtes godt ut! Må prøves.. hjemme baker jeg gjerne brød i leirgryte men nå har jeg kjøpt en liten emaljert gryte til å bruke på hytta. For ferskt brød må man jo ha – særlig når d er så enkelt m no-knead 😉 Gryta er litt liten men skalerer bare oppskriftene ned t 300g el 400g mel…

  • Reply kontakt@superkokken.no 5. juli 2011

    Hei og takk for fine oppskrifter. Jeg syns det var gøy og informativt med video!
    Beste hilsen Superkokken 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »