Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

Tartes aux Fruits

Det bugner av bær og hva kan være bedre enn å lage en pai fyllt med vaniljekrem og toppet med bær – i dette tilfellet bringebær, bjørnebær og rips.  Paien er enkel å lage. Tertebunnen og vaniljekremen kan du lage i forkant (dagen før for eksempel) og kaken settes sammen like før servering. Ikke bli fristet til å sette den sammen altfor lenge før du skal spise den, da risikerer du at tertebunnen blir seig. Litt melis på toppen og du har en herlig dessert til fine sommermiddager.  Eller kanskje du bare har lyst til å invitere over til terte….
Oppskirften på tertebunn og vaniljekrem finner du her. Du kan selvsagt variere på bær – ha en blanding som jeg har gjort her eller holde deg til en type eller en farge. Smaker ekstra godt med litt sprudlende ved siden av…

Kommentarer

 • Reply Mat på Bordet 19. juli 2011

  Jeg og!
  Godt tips å pensle tertebunnen med egg etter man fjerner paivektene. Jeg synes paibunnen er sprø nok uten, men tenker at egget gir en liten «hinne» slik at den ikke blir så fort seig etter å ha fyllt den med krem og bær…
  Tarte aux fraises pensler jeg med litt gelé slik at frukten blir blank og fin. På tarte auf fruits synes jeg det virket bedre med en lett strøing av melis… Begge funker utmerket!

 • Reply Tale 19. juli 2011

  Elsker slike terter! Jeg pleier å pensle bunnen med litt sammenvispet egg etter at paivektene er tatt ut. Da holder den seg sprø overraskende lenge 🙂 Og så kan man jo pensle den ferdige fylte terter m litt gelé for å gjøre d ekstra lekker 😉

 • Reply Mat på Bordet 18. juli 2011

  Takk, takk!
  Tertebunnen ble litt slurvete og bildet ble tatt i hui og hast med sultne gjester i bakgrunnen….
  Synes også at det franske navnet passer best på akkurat denne terten 😀
  Vi har fått super respons på matbloggsentralen – ekstra morsomt å drive med det da!
  Fortsatt god sommer!

 • Reply Kokken 18. juli 2011

  Hei, Ine. Fint håndtverk, ser veldig fristende ut! Liker at du skriver det franske ordet på kaken, som kokk liker jeg fransk fagspråk. Flott intiativ å starte matbloggsentralen.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »