Eltefritt havrebrød med blåbær

Jeg gjør bare livet vårt vanskelig med å komme med flere nye varianter på no knead brød. Sist skrev jeg om mueslibrød med aprikoser og at den var vår absolut frokost favoritt. Gjett hva som har skjedd…. jo, vi har fått ny favoritt, nemlig havrebrød med blåbær!

Egentlig skulle mueslibrødet være med blåbær – nyplukket fra hagen bak hytta. Men, det ble ganske så mislykket. Blåbærene sprakk i varmen og hele brødet sank sammen som en våt et eller annet. Brødet smakte godt, det var det ikke noe å si på, men midten måtte man unngå. Så det ble aprikoser istedet.

Tanken på et brød med blåbær slapp ikke og når jeg så kom over de i tørket tilstand (Smart Club) var det ikke noe i veien å forsøke en gang til. Lik aprikosen i mueslibrødet, så er ikke blåbær overveldende søte (som rosiner gjerne kan være, ikke at det er en uting….) og er en god kombinasjon med havre. Hadde jeg hatt noen nøtter for hånden hadde de sikkert også funnet veien inn i deigen, men det får bli til en annen gang.

du trenger

 • 500g hvetemel
 • 100g havregryn
 • 100g tørkede blåbær
 • 1 1/2 ts salt
 • 1/2 ts tørrgjær
 • 4dl vann

 

Har du ikke laget no knead brød før anbefaler jeg at du tar en titt på denne videoen.

Bland mel, havregryn, blåbær, salt og gjær i en bolle. Tilsett vann og rør 1-2 minutter til deigen kommer sammen. Dekk til og la deigen hvile på kjøkkenbenken 12-18 timer.

Legg et stykke bakepapir på kjøkkenbenken og strø godt med mel. Hell deigen ut på bakepapiret. Brett deigen et par ganger, legg den med brettsiden ned og dekk den til igjen. La den hvile i ytterlig 2 timer.

Etter 90 minutter setter du en ildfastform med lokk i en kald ovn og setter ovnen på 250C. Ta formen ut etter 30 minutter, hell deigen opp i (brettsiden kommer nå opp), sett på lokk og sett det hele tilbake i ovnen. Stek i 30 minutter. Ta så av lokket, skru varmen ned til 220C og stek videre 15 minutter. Ta formen ut av ovnen og la brødet avkjøle på rist.

Så får du selv bestemme hvilket brød er din frokost favoritt….

Kommentarer

 • Reply Mat på Bordet 22. juli 2011

  @Tale – så hyggelig da! Og gøy at du får med deg øvrige familiemedlemmer på brødbaking!

  @Superkokken – Takk! Synes det er så morsomt å eksperimentere med no knead brød – forvent mange flere varianter! 😀

 • Reply Superkokken 22. juli 2011

  Denne skal prøves! utrolig spennende oppskrifter du legger ut 🙂

 • Reply Tale 22. juli 2011

  Takk for nok en innspirerende brødoppskrift! Jeg har aldri helt fått til dette med brødbakst, men disse eltefrie brødene får jeg jo til! Og de er både enkele og kjempegode – blitt helt hekta.. Bakte en del i sommerferien og nå er både min mor og min søster på «brødkjøret». Gøy 🙂

 • Reply Mat på Bordet 21. juli 2011

  Kanskje….
  Har sett etter de på Meny, men fant ikke, heller ikke på ICA…
  Muligens en helsekostbutikk… 😀

 • Reply Kine 21. juli 2011

  Åh det hørtes og så utrolig godt ut 🙂
  Det må prøves…bare så utgjort at vi var på smart club i stad da, og det er halvannen times kjøring dit..så skal vel ikke dit igjen med det første :p hehe
  Men kanskje jeg finner tørkede blåbær andre steder?

 • Reply Mat på Bordet 21. juli 2011

  Så fint!
  Kjempehyggelig å høre at andre er «hekta»…:D
  Lykke til med nye varianter!

 • Reply Anonymous 21. juli 2011

  Den siste uken har vi levd på No knead brød og selv barna elsker det! Jeg har vel laget min egen variant med blanding av hv mel og grov rug – dobblet deigen din og den passer perfekt til min gryte! Takk for at du deler. Gleder meg til å prøve nye varianter 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »