Ella's eltefritt sjokoladebrød

Det har vært stille i matbloggverdenen de siste dagene mens vi alle har prøvd å fatte det ufattelige. Langsomt vender vi tilbake til skrivingen med eller uten ord om de tragiske hendelsene som har rammet så altfor mange. Selv sitter jeg her på hytta med alle mine kjente og kjære i god behold og føler så inderlig for de som er direkte berørt.
Jeg starter blogg-uken med et brød. Ella’s brød for å være nøyaktig da det var hennes idé å bake sjokoladebrød. Det ligger en sjokoladevariant på bloggen allerede, den finner du her. Men det er en voksen variant, og Ella ville noe ganske mye enklere. Et ordentlig sjokoladebrød! Og det ble det….

du trenger

 • 500g hvetemel
 • 100g sjokolademelkpulver
 • 1/4ts tørrgjær
 • 1 1/2 ts salt
 • 4dl vann

Har du ikke laget no knead brød før kan du ta en titt på denne videoen.

Bland mel, sjokolademelkpulver, gjær og salt i en bolle. Tilsett vann og rør til deigen samler seg. Dekk til og la deigen hvile på kjøkkenbenken 12 – 18 timer.

Ta frem et stykke bakepapir og strø godt med mel på den. Hell deigen over på papiret. Brett deigen et par ganger, legg den med brettsiden ned, dekk den til og la den hvile i ytterlig 2 timer. Sett en ildfast form med lokk i ovnen etter 1 1/2 time, sett ovnen på 250C og la de begge varme opp i 30 minutter.

Ta formen ut av ovnen, hell brøddeigen opp i (brettsiden kommer da ned), sett på lokk og sett det hele i ovnen igjen. Etter 30 minutter tar du av lokket og setter temperaturen ned til 220C. Stek videre i 15 minutter. Ta brødet ut av formen og avkjøl på rist.

Brødet smaker ikke mye sjokolade (for lite sjokoladesmak mener barna) men svakt søtt. Godt med smør eller kremost. Ella foreslår å øke Nesquick mengden og tilføre hakket sjokolade – barn altså :D…..

Kommentarer

 • Reply Mat på Bordet 1. august 2011

  Mmmm, fetaost og soltørkede tomater høres knallgodt ut ja!!!
  Så gøy at du er blitt helt hekta – er helt enig i at halvstekte fabrikata er så lite godt sammenlignet med NKB. Og at det går an å bake egen brød omtrent uansett hvor du er jo bare supert. Jeg kjenner en som til og med skulle prøve å bake brødet mens de var på seiltur…(har ikke hørt hvordan det gikk….)
  Og som du har funnet ut, går det an å eksperimentere i det uendelig med hva du kan bruke av melsorter og annet godt. Fortsatt god baking!!

 • Reply Linda aka Myrini 31. juli 2011

  Mmmm, dette skal prøves en dag.
  Jeg blitt fullstendig hekta på no-knead-bread.
  Spesielt nå i ferien har jeg bakt masse. Med liten matlagringsplass er disse brødene ypperlige.
  (Og jeg er ikke så glad i de ferdigkjøpte halvstekte brødene – som tørker inn og smuldrer opp etter kort tid)
  Har prøvd meg fram, både med ulike melsorter og krydder. Kjempespennende!
  Til suppa ble det bakt brød med fetaost og soltørkede tomater – knallgodt!
  Jeg har fått spørsmål fra flere om oppskrift på brødene – så jeg tipser dem om bloggen din – kjekt med fremgangsmåte på film 🙂
  Ønsker deg en fin søndag!

 • Reply Mat på Bordet 26. juli 2011

  Så bra Gry – hyggelig å høre! Tenker det blir mange no knead brød på deg fremover også….:D

 • Reply GryNoKa 26. juli 2011

  Nå har jeg endelig fått bakt no knead brødet, med stort hell!! Fantastisk godt! Takk for inspirasjon. Klem Gry : )

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »