Sjokoladesaus

Ja, som du ser så har jeg lekt med maten 😀  Synes det var mye mer interessant å presentere sjokoladesaus på denne måten istedenfor over is, bær, kake eller annen dessert….
Sjokoladesaus er en av de tingene man bør ha for hånd. Synes nå jeg. En god sjokoladesaus er igrunnen alt som skal til for å forvandle en enkel fruktdessert for eksempel til noe litt mer eksotisk. Den holder ukesvis i kjøleskapet og skulle du gå tom så er den superenkel å lage. Oppskriften er fra søtsakermesteren David Lebovitz himself og har du ingen av hans bøker enda så vil jeg anbefale at du går til innkjøp pronto!
ingredienser
 • 250ml vann
 • 100g sukker
 • 160g lyssirup
 • 75g kakao
 • 55g finhakket mørk sjokolade
fremgangsmåte
Bland vann, sukker, sirup og kakao sammen i en tykkbunnet gryte. La det koke opp. Ta gryten vekk fra varmen og tilsett sjokoladen. Rør til sjokoladen har smeltet.
Sjokoladesausen er rennende når den er varm. La den avkjøle til romtemperatur for en tykkere konsistens og i kjøleskapet for enda tykkere. Varm den forsiktig opp igjen hvis du ønsker den tynnere.
Oppbevar godt tildekket i kjøleskapet. Bruk på is, med eller uten frukt, på kaker, for å dyppe bær oppi, for a lage banansplit, osv. osv…..
Sorry, kunne ikke dy meg, måtte leke litt til med maten…. God helg alle sammen!

Kommentarer

 • Reply Mat på Bordet 30. august 2011

  Bare hyggelig Caroline! Tar det som en kompliment 🙂

 • Reply Caroline 30. august 2011

  Takk for flott blogg! Jeg blir veldig inspirert av oppskriftene deres. Som på denne f.eks: http://goodcupcakesgood.blogspot.com/2011/08/sjokoladesaus-en-lant-oppskrift.html

  Håper det er greit at jeg lånte oppskriftsteksten! (Om ikke, så si ifra slik at jeg kan gjøre den om!)

 • Reply Mat på Bordet 16. august 2011

  Nei, det har jeg ikke prøvd, men det ville sikkert smake kjempegodt – god idé!!
  Hyggelig at du er ofte innom bloggen – no knead brød må bare prøves!!!

 • Reply Hønemor 2. august 2011

  Du vet ikke hvordan denne funker i kaffe med melk? Synes de sjokoladesirupene er altfor søte og ekle, og så liker jeg å vite hva det faktisk er i det jeg putter i meg… 🙂 Forøvrig en veldig fin blogg, som jeg stadig er innom! No knead bread skal straks prøves ut! 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »