Hvis du er like heldig som meg og nyter tiårets beste sommer (ok, litt overdrevet, men ikke langt unna) så skjønner jeg at sylting ikke er prioritert for øyeblikket. Samtidig, så har den gode sommeren også bidratt til en grenseløs mengde med bær. Jeg får nesten litt vondt i hjertet når jeg ser uplukkede bær og oppfordrer alle til å sylte så mye de kan nå! Eller plukk og frys så kan du ta de frem en annen gang når ikke solen stråler som den gjør og lag noe godt med de da. Jeg lover at du blir glad av å hente frem sommerminner fra frysen!
Solbærsyltetøy er veldig enkelt å lage og ikke minst veldig godt. Du trenger bare bær, sukker og fruktpektin. Og noen rene syltetøyglass selvsagt. Denne oppskriften gir ca. 2liter syltetøy.
du trenger
- 1.5kilo rensede solbær
- 1kilo sukker
- 1/2 flaske fruktpektin (eller mer hvis du liker det stivere)
Ha bær i en stor tykkbunnet gryte med 0.9l vann. Sett på middels sterk varme og la det koke opp. La bærene koke svakt 15-20 minutter til de er myke men ikke moste.
Tilsett sukkeret og rør til det er smeltet inn i bærmassen. La det koke godt noen minutter.
Ta av varmen tilsett fruktpektin og rør. Fjern evt. skum.
Ha rene steriliserte glass for hånd. Jeg dampkoker glass mens jeg lager syltetøyet.
Hell syltetøyet over på de varme glassene, sett på lokk og etikett. Ta dah – du har laget solbærsyltetøy som du nå kan lagre en 6 måneders tid, ta frem på kalde vinterdager og mimre om sommeren som var…
Nam!
Hvor har du kjøpt de syltetøyglassene?
Hei Kenneth!
Syltetøyglassene har jeg kjøpt her http://www.nordicpack.no
Men det finnes nok av utsalgssteder (traktøren, jernvarehandel, jernia, osv) som selger syltetøyglass i mindre kvanta.
Lykke til med syltingen!
@Linn – ja, hjemme har jeg til og med dampovn, så da er det virkelig ikke noe sak å sterilisere glassene….
Godt tips med solbærsyltetøy i rødvinsaus – det skal jeg jammen prøve!
Helt enig!!
Herlig! Ingenting roper «sommer» så høyt som hjemmelagd solbærsyltetøy!
For et supert tips med å dampkoke syltetøyglassene. Jeg har ikke mange nok Norgesglass (der kan jo både topp og bunn settes i ovnen), og har ikke tenkt på at det kan gjøres på den måten. Solbærsyltetøy er digg i rødvinsaus!
@polkaddot – takk, er selv veldig fornøyd med glassutvalget i år 😀
@superkokken – herlig! Var såvidt innom og så at det hang modne solbær hjemme også. Skal eksperimtere litt med de -får se om det blir noe verdt å skirve om 😀
Hei,
jeg blandet en tredjedel av solbær, rips og bringebær – tilsatte litt sukker. Et lite oppkok og moste det med stavmikser. Det ble en passe fin saus til pannacotta (som var søndagens dessert)
Årets første bær fra hagen smaker himmelsk uansett!
Beste hilsen Superkokken 🙂
ååå – lekre glass til solbærsyltetøyet!
Solbærsyltetøy er min aller, aller største favoritt – basta!
C
Mmm, ja, tenker at solbær og vanilje er godt det! Takk for tipset!
Hei!! Jeg har akkurat kokt solbærsyltetøy!! Plukket den ene busken vi har her på hytta, og fikk akkurat 3- 1/2 l norgesglass. Jeg hadde i 2-3 ts med et bra vaniljesukker. Glemte å kjøpe skikkelig vanilje. Tenkte at det kunne være greit å ha i, og det var faktisk det!! Hilsen AnneK:-)
@Marianne – ja, vi koser oss veldig med solbærsyltetøy, og bringebærsyltetøy, og jordbærsyltetøy….
Så hyggelig! Da skal den andre Ina legge deg inn så snart som mulig! 😀
Deilig syltetøy!
Mmmmm!