Solbærsyltetøy

Hvis du er like heldig som meg og nyter tiårets beste sommer (ok, litt overdrevet, men ikke langt unna) så skjønner jeg at sylting ikke er prioritert for øyeblikket. Samtidig, så har den gode sommeren også bidratt til en grenseløs mengde med bær. Jeg får nesten litt vondt i hjertet når jeg ser uplukkede bær og oppfordrer alle til å sylte så mye de kan nå! Eller plukk og frys så kan du ta de frem en annen gang når ikke solen stråler som den gjør og lag noe godt med de da. Jeg lover at du blir glad av å hente frem sommerminner fra frysen!

Solbærsyltetøy er veldig enkelt å lage og ikke minst veldig godt. Du trenger bare bær, sukker og fruktpektin. Og noen rene syltetøyglass selvsagt. Denne oppskriften gir ca. 2liter syltetøy.

du trenger

  • 1.5kilo rensede solbær
  • 1kilo sukker
  • 1/2 flaske fruktpektin (eller mer hvis du liker det stivere)

Ha bær i en stor tykkbunnet gryte med 0.9l vann. Sett på middels sterk varme og la det koke opp. La bærene koke svakt 15-20 minutter til de er myke men ikke moste.

Tilsett sukkeret og rør til det er smeltet inn i bærmassen. La det koke godt noen minutter.

Ta av varmen tilsett fruktpektin og rør. Fjern evt. skum.

Ha rene steriliserte glass for hånd. Jeg dampkoker glass mens jeg lager syltetøyet.

Hell syltetøyet over på de varme glassene, sett på lokk og etikett. Ta dah – du har laget solbærsyltetøy som du nå kan lagre en 6 måneders  tid, ta frem på kalde vinterdager og mimre om sommeren som var…

Kommentarer

  • Reply Kenneth 21. oktober 2014

    Nam!

    Hvor har du kjøpt de syltetøyglassene?

    • Reply Ina Johnsen 22. oktober 2014

      Hei Kenneth!
      Syltetøyglassene har jeg kjøpt her http://www.nordicpack.no
      Men det finnes nok av utsalgssteder (traktøren, jernvarehandel, jernia, osv) som selger syltetøyglass i mindre kvanta.
      Lykke til med syltingen!

  • Reply Mat på Bordet 11. august 2011

    @Linn – ja, hjemme har jeg til og med dampovn, så da er det virkelig ikke noe sak å sterilisere glassene….
    Godt tips med solbærsyltetøy i rødvinsaus – det skal jeg jammen prøve!

  • Reply Mat på Bordet 11. august 2011

    Helt enig!!

  • Reply sunnmiddag 8. august 2011

    Herlig! Ingenting roper «sommer» så høyt som hjemmelagd solbærsyltetøy!

  • Reply Linn 5. august 2011

    For et supert tips med å dampkoke syltetøyglassene. Jeg har ikke mange nok Norgesglass (der kan jo både topp og bunn settes i ovnen), og har ikke tenkt på at det kan gjøres på den måten. Solbærsyltetøy er digg i rødvinsaus!

  • Reply Mat på Bordet 4. august 2011

    @polkaddot – takk, er selv veldig fornøyd med glassutvalget i år 😀

    @superkokken – herlig! Var såvidt innom og så at det hang modne solbær hjemme også. Skal eksperimtere litt med de -får se om det blir noe verdt å skirve om 😀

  • Reply [email protected] 2. august 2011

    Hei,
    jeg blandet en tredjedel av solbær, rips og bringebær – tilsatte litt sukker. Et lite oppkok og moste det med stavmikser. Det ble en passe fin saus til pannacotta (som var søndagens dessert)

    Årets første bær fra hagen smaker himmelsk uansett!

    Beste hilsen Superkokken 🙂

  • Reply polkadot 2. august 2011

    ååå – lekre glass til solbærsyltetøyet!
    Solbærsyltetøy er min aller, aller største favoritt – basta!
    C

  • Reply Mat på Bordet 1. august 2011

    Mmm, ja, tenker at solbær og vanilje er godt det! Takk for tipset!

  • Reply Quiltefia 1. august 2011

    Hei!! Jeg har akkurat kokt solbærsyltetøy!! Plukket den ene busken vi har her på hytta, og fikk akkurat 3- 1/2 l norgesglass. Jeg hadde i 2-3 ts med et bra vaniljesukker. Glemte å kjøpe skikkelig vanilje. Tenkte at det kunne være greit å ha i, og det var faktisk det!! Hilsen AnneK:-)

  • Reply Mat på Bordet 1. august 2011

    @Marianne – ja, vi koser oss veldig med solbærsyltetøy, og bringebærsyltetøy, og jordbærsyltetøy….

  • Reply Mat på Bordet 1. august 2011

    Så hyggelig! Da skal den andre Ina legge deg inn så snart som mulig! 😀

  • Reply Marianne 1. august 2011

    Deilig syltetøy!
    Mmmmm!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »