ANNONSE

Nektarinmarmelade med lønnesirup

Inspirert av min sveitsiske venninne Marlyse som serverte bakte fersken med lønnesirup og billige nektariner (kr.19.90 kg.!!) ble denne marmeladen til. Jeg kaller det marmelade men egentlig er det det engelskmennen kaller «conserve». Frukten skjæres i passe store biter og står i sukker over natten. Saften og sukkeret kokes så opp, og frukten tilsettes bare de siste 10 minuttene av kokingen slik at de holder formen. Godt til alt egentlig – på brødskiva, med pannekaker eller vafler, som kakefyll, over is, bare for å nevne noene eksempler…..
du trenger
2.5kg nektariner
1.5kg sukker
200g lønnesirup
saften av 5 sitroner
1pakke fruktpektin (70g)
dette gir ca. 11 glass á 300ml, da har du nok til deg selv og masse å gi bort som julegaver
Skjær nektariner i to og fjern stenen. Skjær nektarinen opp i jevnstore biter. Husk at målet er å beholde størrelsen i den ferdig kokte marmeladen så ikke skjær de for stort. Ha de oppskjærte nektarinene i en plast eller keramikk bolle lagvis med sukker. Hell over lønnesirup og sitronsaft, dekk til og la det stå og safte seg natten over.
Neste dag vil du se at frukten har sluppet masse saft.
 Hell frukten forsiktig over i en kolander og la saften renne av i en stor tykkbunnet gryte

Husk å få med deg evt. sukker som ligger i bunnen av bollen…

 Varm opp saften sakte mens du rører til sukkert har løst seg opp.
 La saften koke hardt en 10 minutters tid. Fjern evt. skum. Visp inn pektinen og la det koke 2 minutter, Fjern evt. skum igjen. Tilsett frukten forsiktig, la det koke opp igjen og la det boble 5-10 minutter. Frukten skal være myk. Ta av varmen, fjern evt. mer skum. Hell over i varme steriliserte glass og sett på lokk. Selv om marmeladen har en ganske gjenkjennelig utseende er det lurt å sette på en etikett ganske raskt.

Oppbevar marmeladen mørkt og kjølig, ta den frem en kald høstdag og smak på sommeren igjen 😀

Kommentarer

  1. Reply Mat på Bordet 16. august 2011

    Nei du trenger ikke bruke lønnesirup – jeg synes at det bidro med en interessant smak. Men nekatarin smek er godt nok i seg selv! ::;D

  2. Reply Lottemor 16. august 2011

    Hei!
    Jeg må jo bare prøve ut denne oppskriften -det ser helt herlig ut! Må man bruke lønneirup/sirup i det hele tatt? Jeg skal lage i litt mindre omfang, tenkte jeg, men lurer på om sirupen vil gjøre stort utslag?

    🙂

  3. Reply Mat på Bordet 12. august 2011

    Mmmm, veldig fornøyd med nektarinmarmeladen selv 😀 hyggelig at du også vil prøve!
    Og cakepops ja! Gleder meg til bursdager slik at jeg kan lage de igjen jeg også – så morsomme og så populære!!!!
    Lykke til!

  4. Reply Marlene 11. august 2011

    Herlig!
    Denne må jeg prøve!
    Og til helgen skal jeg prøve dine cake-pops, det gleder vi oss til!
    Takk for masse gode tips og en inspirerende blogg!

  5. Reply Mat på Bordet 11. august 2011

    @Charlotte – jeg kjøper glass hos http://www.nordicpack.no blant annet. Men du finner syltetøyglass også på Clas Ohlson, Jernia, Kremmerhuset, osv. Fruktpekitn er en fortykningsmiddel og kan kjøpes i dagligvarebutikken. Og takk for blogg kompliment! 😀

    @Lone – løp og kjøp!!!

    @Jane – kan anbefales – virkelig godt!!

  6. Reply Jane H. Johansen 10. august 2011

    Mmmm, nam! Ser kjempegodt ut! Aldri smakt nektarinsyltetøy før, ble nysgjerrig nå 🙂

  7. Reply Lone 10. august 2011

    Dette så fantastisk god ut 🙂 Må på butikken å handle nektariner i morgen 🙂

  8. Reply Charlotte 10. august 2011

    hvor får du kjøpt sånne fine glass? og hva er fruktpektin? fåes det i en vanlig dagligvarebutikk?

    Du har en fantastisk blogg, henter mye inspirasjon her:)

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »