Eltefritt biolabrød

På tide med nok en variant  – det er en stund siden sist – og det ble eltefritt biolabrød! Faktisk så tror jeg at sjokoladebrødet var den siste…. Biolabrød er kanskje en noe mer anvendelig brød enn sjokobrødet (selv om barna sverger til den, særlig som french toast). Den blir igrunnen litt syrlig i smak og passer godt som tilbehør til supper og salater. Den er heller ikke å forakte som et godt grunnlag for en ordentlig blings!

Har du ikke laget no knead brød kan du ta en titt på denne videoen som jeg har laget.

du trenger

  • 500g hvetemel
  • 1/4 ts tørrgjær
  • 1 1/2ts salt
  • 2dl vann
  • 2dl biola naturell

 

Bland det tørre. Bland vann og biola og rør inn i det tørre. Dekk til deigen og la den hvile i 12-18 timer på kjøkkenbenken.

Strø et stykke bakepapir godt med mel og hell deigen på den. Brett den et par ganger, sett den med brett siden ned og dekk den til igjen. La den hvile i ytterlig 2 timer.

Etter 90minutter hviletid setter du en ildfast form med lokk i ovnen, setter temperaturen på 250grader og lar ovnen og formen bli god og varme. Etter 30 minutter tar du ut formen, heller deigen opp i, setter på lokket igjen og setter det hele tilbake i ovnen. Der skal den stå i 30 minutter før du tar av lokket og skrur temperaturen ned til 220 grader. Etter 15 minutter tar du ut formen og lar brødet avkjøle på rist.

Du kunne selvsagt lage en grov variant av biolabrødet – bytt ut 50g hvetemel med kruskakli for eksempel.

Kommentarer

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »