Syltede rødbeter

Jeg diskuterte syltede rødbeter med en venninne forleden. Vi var begge enige i at de var uunværelige. Bare tenk så mye du kan bruke de til – i salater, på blingser, som tilbehør til fisk og kjøttretter for ikke å snakke om til hamburgeren!
I tillegg til at de smaker så godt og passer til så mye så har de så fantastisk fin farge! Akkurat det kan være til litt besvær når man tilbereder de (jeg anbefaler hansker) for fargen setter seg…… i alt…… Men ta noen forhåndsregler, sett over noen rødbeter ikveld, legg de på glass imorgen og om en måned kan du ta de frem og spise. Rett fra glasset hvis du vil….mmmm….
du trenger
2 kilo rødbeter
2 liter hvitvinseddik
1 kanelstang
1 ts hel nellik
1 ts salt
10 svarte pepperkorn
450g sukker
Skyll rødbetene og skjær av stilkene. Ha eddik i en stor gryte, varm det opp, tilsette sukker og rør til det er oppløst. Tilsett krydder. La det koke opp. Ha i rødbetene og la det småkoke 1.5 – 2 timer til rødbetene er helt møre. Sett på lokk og la de avkjøle i laken. (Gjør du dette om kvelden kan du la det stå til neste dag)

Ta rødbetene forsiktig ut av laken. Skinnet har løsnet under kokingen så den kan du lett trekke av under rennende kaldt vann.

Skjær rødbetene i skiver, så i terninger.

Helst så jevn størrelse som mulig.

Nevnte jeg at det var lurt å bruke hansker? 🙂

Ha rødbetene i rene steriliserte glass. Kok opp laken igjen, sil av krydderne

og hell laken over rødbetene. Sett på lokk, legg på en etikett og sett de vekk på et kjølig, mørkt sted og la de «modne». Se om du kan vente en månedstid før du åpner et glass og forsyner deg med rødbetene…

Kommentarer

  1. Reply Mat på Bordet 31. august 2011

    Jeg kjøper glass her
    http://nordicpack.no/

  2. Reply Anonymous 31. august 2011

    Hei
    Takk for mange spennendee og inspirerende tips og oppskrifter!
    Jeg lurer på hvor du har kjøpt glassene du sylter rødbetene i ??

  3. Reply Mat på Bordet 30. august 2011

    @Marianne – nei dessverre jeg dyrler ikke mine egne rødbeter, jeg klare såvidt å holde live i en solbærbusk…
    Rødbetene står fint et års tid og kanskje mer på glass hvis de er oppbevart riktig. Her i huset forsvinner de i løpet av noen måneder….

    @Maria – mmmm ja, jeg gleder meg også til å åpne og spise årets rødbeter…. Nesten sånn at jeg gleder meg til høsten….:)

    @AnneK – høres godt ut! Og ja, ikke sant, fargen er bare helt fantastisk!!

  4. Reply Quiltefia 29. august 2011

    Hei!! Jeg må innrømme at jeg er så lat at jeg kjøper de ferdige på glass, selvom jeg er helt sikker på at de blir mye bedre hjemmelaget. I sommer fikk jeg servert kokte rødbeter. De ble kokt, og servert med litt smør og så laget vi en saus av chevre og creme fraiche. Det var supergodt! Fargen er fantastisk!! AnneK:-)

  5. Reply Maria 29. august 2011

    Høres ut som en oppskrift etter min smak.. Elsker rødbeter 🙂

  6. Reply Anonymous 29. august 2011

    åååå….det så kjekt ut! Jeg kan ikke fordra rødbeter men mann og unger elsker det. Dyrker du egne rødbeter? Går det ann forresten? Og hvor lenge kan de stå på glass egentlig? evig?
    jaja….jeg er ikke så «dreven» som du er på matfronten så jeg spør:)

    Mvh Marianne

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »