Chocolate chip marengs

 Her hjemme befinner vi oss i bursdagensmåneden. Tre av oss har bursdag i løpet av de neste 3 ukene og da blir det mye kakebaking!! Første mann ute er yngstemann som skal ha kake hjemme (i sengen helst) med på skolen, med til fotballkamp, til familieselskap og til venneparty. Storesøster tok seg av kaken i sengen i dag morges og bakte sjokoladekake. Med på skolen fikk hun en ny variant chocolate chip cookies – mer om de imorgen – og da bestevenninnen har glutenallergi ble det også chocolate chip marengs. Superenkelt å lage og også populært med de heldige som ikke er glutenallergiske…
du trenger (for ca. 20 marengs)
2 eggehviter
100g sukker
en klype salt
1 ts sitronsaft
1 ts vaniljeekstrakt
150g mørk sjokolade, finhakket
50g valnøtter, finhakket
ovn temp. 170C
Finhakk sjokoladen og valnøttene (jeg brukte en food processor). Tørrsteker du valnøttene før, smaker de enda bedre. La de avkjøle helt før du hakker de.
Pisk eggehvitene hvite og luftige. Tilsett salt, sitronsaft og vaniljeekstrakt og pisk det sammen. Tilsett sukker litt om litt mens du pisker. Marengsmassen skal være stiv og hvit.
Bruk en stor skje eller slikkepott for å brette inn nøttene og sjokoladen. Legg ca. en spiseskje marengsmasse pr. cookie på en bakeplate dekket med bakepapir.  Sett marengsen i den varme ovnen og stek i 15-20 minutter til de begynner å få litt farge. La de avkjøle noen minutter på brettet før du løfter de over på en rist.
Oppbevares (eller transporteres…) godt i en kakeboks. Godt for voksne og barn!

Kommentarer

  • Reply Mat på Bordet 13. desember 2011

    Får du til marengs så er du da ganske flink på kjøkkenet!! 🙂

  • Reply Katastrofen 11. desember 2011

    Jeg oppdaget da jeg skulle lage marengsen at det ikke var vaniljeessens, men ekstrakt. Dessverre hadde jeg da ikke ekstrakt, men tok essens i stedet (1 dråpe i stedet for 1 ts, vel og merke). Det funket bra, men marengsmassen smakte litt kunstig før sjokolade og nøtter ble tilsatt. Skal skaffe ekstrakt til uka når det blir flust på både penger og tid. 🙂
    Uansett så ble de veldig gode! Har allerede mumset i meg 4 stykk. Takk for denne bloggen hvor det er enkle oppskrifter som gir elegante resultater, selv for katastrofer som meg. ^_^

  • Reply Mat på Bordet 11. desember 2011

    Høres ut som en god idé!

  • Reply Katastrofen 10. desember 2011

    Disse skal lages i neste pause fra eksamenslesingen! 😀

  • Reply Mat på Bordet 30. august 2011

    Ja du kan bruke vaniljesukker også, men anbefaler virkelig at du går til innkjøp av vaniljeekstrakt – mye bedre smak…

    @Brit-Helen – du kunne prøve denne
    http://www.matpaabordet.com/2010/04/sjokolademousse-kake.html

  • Reply Brit-Helen 30. august 2011

    Så gode ut, men trenger ei god glutenfri kake tilbarnedåp, har du noe tips?

  • Reply Cecilie 30. august 2011

    Hei Ina!

    Kan man bruke vaniljesukker isteden for vanilje-essens?
    Har en kjempegod vaniljesukker, «Jakobs ultvalgte» fra Meny

  • Reply Anonymous 30. august 2011

    De var kjempegode 🙂 nam nam

  • Reply Mat på Bordet 30. august 2011

    Mmm, ja, de er veldig gode (skriver mens jeg spiser en….)
    Flere chcolate chip oppskirfter i løpet av uken….:)

  • Reply Line 30. august 2011

    Desse såg knallgode ut, Ina:o)
    Desse vert lagt til i skal prøvast-kategorien!!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »