Eltefritt fetabrød

Det er virkelig ingen grense for hvor kreativ man kan være med dette brødet. Man tager grunnoppskriften på eltefritt brød og tilsetter omtrent hva som helst for å lage nye variasjoner. Og tviler du på min påstand kan du bare ta en titt på de over 30 variantene jeg har laget hittil. Alt fra en pain au chocolat lignende sjokolade brød til en irrgrønn spinatbrød til enkle men sabla gode baguetter. Så snart du får en følelse for hvordan deigen skal se ut og føles er det bare fantasien som setter en grense for hva du kan finne på.

Denne gangen er det feta brød  som står for tur. Jeg har rett og slett tilsatt en boks med Apetina classic (nei, dette er ikke sponset av Arla….) og fått et velsmakende brød som passer til supper og salater. Den passer selvsagt også godt for å lage  blingser også, med litt parmaskinke og ruccola for eksempel. Eller hva med bare noen tykke deilig skiver modne tomater, en lettere dryss av salt og en god dæsj olivenolje…..mmmmm…..

du trenger

 • 500g hvetemel
 • 1 boks (200g) apetina classic
 • 1/2 ts tørrgjær
 • vann

Har du ikke laget no knead brød før anbefaler jeg at du tar en titt på denne videoen.

Hell av laken fra osten i et målebeger. Fyll på med vann til du har 4 dl. væske. Grov hakk osten. Dette er i grunnen valgfritt, men osten fordeler seg jevnere i brødet og blir ikke så «tung». Bland hvetemel, gjær og ost sammen i en stor bolle. Tilsett vann/lake blandingen og rør deigen sammen. Dekk til bollen og la den hvile på kjøkkenbenken 12 – 18 timer.

Hell deigen over på at melet stykke bakepapir. Brett deigen et par ganger, sett den med brettsiden ned på papiret og dekk den til. La den hvile i ytterlig 2 timer.

Når 90 minutter av hviletiden er gått, setter du en ildfast form med lokk i en kald ovn. Sett ovnen på 250C og la ovnen og formen varme opp i 30 minutter. Ta formen ut av ovnen, hell deigen opp i (brettsiden kommer nå opp), sett på lokk og sett det hele tilbake i ovnen. Stek i 30 minutter. Ta av lokket, sett ned temperaturen til 220C og stek videre i 15 minutter. La brødet avkjøle helt på rist før du smaker….

Har du lyst å lage en annen variant no knead brød kan du klikke her for flere oppskrifter.

God brødbaking!

 

Kommentarer

 • Reply Mat på Bordet 7. september 2011

  Å, jeg er helt enig Torill – stakkers de som følger en lavkarbo diet. Hadde aldri klart det selv….

  Høres enda bedre ut med ekte feta ja! Kos deg med brødet!!

 • Reply Anonymous 7. september 2011

  Hei!Takk for no knead brødoppskrift!
  Prøve med ekte gresk feta. Finnes i Menu, noe Rema1000 og kanskje i det nye butikken Kalimera Hellas. Apetina smakes så plastisk. Akkurat nå venter vi brød fra ovnen for å spise det med kaldepress oliven oljie og feta!
  Ang.

 • Reply Torill Solberg 5. september 2011

  Stakkars folk som driver og styrer med lavkarbo !! De vet ikke hva de går glipp av, har ikke bakt noe annet enn no knead siden du introduserte det,takk og takk igjen ! Feta skal prøves snarest mulig 🙂

 • Reply Mat på Bordet 5. september 2011

  @Ida Elise – mmm ja, veldig deilig. Jeg bruker også resten av fetalaken i salatdressinger..

  @Kristine – da vil du nok like fatebrødet også 🙂

  @Thorunn – he, he jeg fusker jeg også 🙂 Men min konklusjon er at du får det absolut beste brødet av original metoden….

 • Reply Thorunn 5. september 2011

  Takk for at du deler enda en no knead brødoppskrift!!! Har bakt ganske mange brød inspirert av bloggen din siden jeg kom over oppskriften i sommer. Jeg har imidlertid begynt å «fuske» litt… 😉 Etter at deigen har nevet ca 20 timer, «bretter» jeg den i bakebollen for så å la deigen heve videre i 90 min. Synes det funker bra 🙂 Men hadde vært interssant å høre om du har noen erfaring med å la deigen heve hele tiden i bakebollen.

 • Reply Kristine 5. september 2011

  ååh, dette må jeg bare prøve en dag! bare elsker fetaost!

 • Reply Ida Elise 5. september 2011

  Hei. Elsker no-knead brødene, lager det til stadighet. Mitt beste tips er å brke det som er igjen i et stort fetaglass (oljen, krydderet og de bittesmå ostebitene) i brødet, i stedenfor å kaste det eller hva man nå gjør. da får man et krydret, saftig brød, som dit fetabrød bare uten store mengder ost. rosepepperet i oljen setter en ekstra piff på det hele;)

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »