Litt seige, med myke sjokoladebiter og deilig smak av kokos – disse gjør susen når du skal ha noe godt med på tur eller ha en liten godbit til kafeen. Enkle å lage er de også! Den største utfordringen blir kanskje å få tak i sukret kondensert melk (ikke Viking melk). Prøv i en innvandrerbutikk eller en større matbutikk.
ingredienser
250g smør
60g melis
200g hvetemel
100g store havregryn
200g mørk sjokolade hakket, grovt
en håndfull rosiner (valgfritt)
1 boks sukret kondensert melk
150g revet kokos
fremgangsmåte
ovn temp 180C
Skjær smøret i biter og ha det opp i en food processor sammen med melis og hvetemel. Kjør til du har en smule lignende blanding. Tilsett havregryn og bland igjen. Hell deigen i en avlang form – ca. 20x30cm som du har dekket med bakepapir. Press deigen utover formen til du har en nogenlunde jevn bunn.
Sett formen i forvarmet ovn og stek i 20 minutter. Kaken skal ha fått litt farge.
Strø sjokolade over den varme kakebunnen,
og rosinene.
Hell sukret kondensert melk over det igjen
og strø det hele med kokos.
Sett kaken tilbake i ovnen og stek i 20 minutter.
La kaken avkjøle helt i formen før du tar den ut og skjærer den opp i ruter.
@Marianne – Vikingmelk har mye tynnere konsistens og er ikke søt. Kaken i seg selv har lite søt i seg (kun litt melis i bunnen) så trenger noe søtt på toppen.
@Marianne – he,he, det var det da. Jeg kastet boksen før jeg fikk notert hvor mye det var i den. Jeg må ned til butikken og se på den der… Imellomtiden kan jeg fortelle at den var større en en mais boks men mindre enn en boks med hakkede tomater…. Det din papa forteller om er nettopp dulce de leche, melk som er kokt inn lenge med sukker og som blir tykk (smørbart) og letter karamelisert. Veldig godt!
Du skriver en boks kondensert melk, men hvor mye er det i den boksen? Min pappa som var kokk fortalte at de satte vikingmelkboksene i vannbad, og etter en stund (vet ikke helt hvor lenge) så ble innhodet smørbart og søtt. Kanskje et alternativ?
Så hyggelig!
Så greit med oppskrifter – jeg blir følger 🙂
@Marianne – Vikingmelk har mye tynnere konsistens og er ikke søt. Kaken i seg selv har lite søt i seg (kun litt melis i bunnen) så trenger noe søtt på toppen.
@Marianne – he,he, det var det da. Jeg kastet boksen før jeg fikk notert hvor mye det var i den. Jeg må ned til butikken og se på den der… Imellomtiden kan jeg fortelle at den var større en en mais boks men mindre enn en boks med hakkede tomater….
Det din papa forteller om er nettopp dulce de leche, melk som er kokt inn lenge med sukker og som blir tykk (smørbart) og letter karamelisert. Veldig godt!
Du skriver en boks kondensert melk, men hvor mye er det i den boksen?
Min pappa som var kokk fortalte at de satte vikingmelkboksene i vannbad, og etter en stund (vet ikke helt hvor lenge) så ble innhodet smørbart og søtt.
Kanskje et alternativ?
Ser kjempegodt ut! Hva skjer hvis du bruker vanlig viking-melk? Blir det bare litt mindre søtt, eller blir det fiasko? 🙂