Grønnkål smoothie

De som følger meg på Facebook (klikk på Facebook iconet og bli følger der du også) vet at jeg var på Bondens Marked og handlet på lørdag. Fangsten besto av rød- og gulebeter, grønnkål og bondebønner. Bondebønnene ble brukt til å lage crostini med bondebønne puré og chevre ( oppskrift finner du her ). Betene brukte jeg i en salat (som jeg skal skrive om senere) og grønnkålen skulle brukes i en grønnkål smoothie.
Nå var det en del som stusset på at jeg skulle lage smoothie av grønnkål, men i prinsipp er det ikke så mye rarere enn å lage smoothie av spinat eller gulrøtter for den saks skyld. Etter litt internet surfing og et mislykket forsøk, kom det hele sammen. Resultatet er en velsmakende, forfriskende, fargerik og sikkert stappfull med vitaminer type smoothie! Kan virkelig anbefales!
du trenger (for en smoothie)
2 store blader grønnkål
1 grønt eple
1 banan
isbiter
Du trenger også en juicer og en blender hvis du ikke er så heldig og har en vitamix.
Press grønnkålen og eplet gjennom en juicer – gjerne litt om hverandre da eplebitene hjelper å presse gjennom saften av grønnkålen.
Hell kål-  og eplejuicen opp i en blender og tilsett bananen og noen isbiter.
Sett blenderen i gang og kjør til du har en luftig godt blandet smoothie. Hell opp i et glass og drikk.
Min gikk unna på null komma niks 🙂
Et par tips:
Kålen kan du oppbevare i frysen! Klipp den opp eller riv den i biter eller behold de hele – som du vil. Ta ut det du trenger når smoothie lysten kommer over deg….
Ikke vær fristet til å lage det hele i en blender, hvis du ikke har en super god blender da – type Vitamix for eksempel…. Husker du at jeg nevnte at jeg hadde et mislykket forsøk – vel, da brukte jeg bare blender. Smoothien så spektakulær ut med en intens grønn farge. Men, jeg måtte tygge munnfull med kål. Anbefaler ikke!!
Jeg tenker at det også hadde smakt med pærejuice istendfor eple.
Neste gang 🙂
Og hvis du gikk glipp av smoothie utfordringen vi hadde for et par uker siden på Matbloggsentralen kan du finne mange fine smoothie ideer her.

Kommentarer

 • Reply Kristi 17. mars 2013

  Vet du hvor man får tak i Vitamix blender i Norge, evt. Sverige? Jeg har ikke funnet noen på norske nettbuttiker, så vet ikke om man evt. må kjøpe fra utlandet…

 • Reply Mat på Bordet 14. september 2011

  Samme her! Elsker juiceren min jeg også!
  En utrolig fin måte å få i seg litt ekstra grønnsaker – særlig hos barn.
  Hvilket barn kan egentlig motstå en irrgrønn drikke? 🙂

 • Reply Maria 14. september 2011

  Jeg elsker juiceren min, har unger som er dårlig på å spise grønnsaker. Så her lager vi juice av eple blandet med det meste… spinat, paprika, broccoli, rødbeter.. you name it. Hvis jeg kommer over grønnkål skal jeg jammen prøve det også, takk for tips 🙂

 • Reply Mat på Bordet 13. september 2011

  Hadde jeg ikke hatt juicer så hadde jeg kjørt eplejus og kålen i blenderen og så silt fra saften. Bland saften og banan i blenderen…..:)

 • Reply Caroline 13. september 2011

  Wow! Det så faktisk veldig godt ut, men så er jeg veldig glad i alt grønt. Har ikke juicer. Kan man bruke noe annet? Fikk veldig lyst å prøve den nemlig!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »