ANNONSE

Trippel sjokoladekake med kremfyll og ganache glasur

trippel sjokoladekake

Jeg kunne ha kalt denne for sjokoladekake enkelt og greit, men denne kaken er så mye mer enn det. Bare se på den! Den er ikke vanskelig å lage men krever litt tid. Særlig når du kommer til glasuren vil du måtte ta lengre pauser slik at glasuren får stivnet mellom lagene.

Kaken er mektig, fortvil ikke at den ser liten ut. Den bakes i relativt små kakeformer (20cm diam) men med tre lag kake, to lag kremfyll og tykk glasur får du en bombe av en kake. Passer ypperlig til spesille anledninger!!

Kaken kan med fordel lages dagen i forveien – den har bare godt av å «sette seg». Oppbevar den i kjøleskapet og at den ut et par timer før servering.

Oppskriften tar utgangspunkt i en oppskrift funnet i boken Bon Appétit Desserts.

til kaken

  • 60g kakao
  • 60g mørk sjokolade*, finhakket
  • 125ml kokende vann
  • 125ml seter rømme
  • 170g hvetemel
  • 1 ts natron
  • 250g brun sukker
  • 110g smør
  • 2 store egg
  • 1 ts vaniljeekstrakt

 

til kremfyll

  • 4 plater gelatin
  • 6dl kremfløte
  • 50g melis
  • 1 ts vaniljeekstrakt

til ganache glasur

  • 3dl kremfløte
  • 80ml lyssirup
  • 450g mørk sjokolade*, hakket
  • 1 ts vaniljeekstrakt

ovn temp. 180 C

* jeg bruke Freia kokesjokolade

Smør tre kakeformer (diam 20cm). Ha kakao og hakket sjokolade i en bolle. Hell over det kokende vannet og pisk det sammen til sjokoladen er smeltet og du har en fin jevn blanding. Tilsett rømme og pisk til alt er godt blandet. Sett til side. Rør smør og sukker myk. Tilsett egg og bland til det er lett og luftig. Tilsett vaniljeekstrakt. Bland i det tørre (hvetemel og natron) og tilsett sjokoladeblandingen. Rør til du har en jevn deig.

Fordel deigen jevnt i de tre kakeformene. Sett i forvarmet ovn og stek i 15-20 minutter. Test med kakepinne før du tar de ut av ovnen. La de avkjøle litt i formen før de lar de avkjøle helt på rist.

Når kakene er helt avkjølt kan du begynne på kremfyllet. Ha gelatinplater i en skål med vann og la de bli myke. Ha ca. 0.5 dl av kremfløten i en gryte og varm den opp, ikke la den koke. Pisk resten av kremen stiv med melis og vaniljeekstrakt. Klem vann ut av gelatinplatene og ha de opp i den oppvarmede fløten. Rør til gelatinen er smeltet. Hell dette i den stivpiskede fløten mens du rører.

Smør halvparten av kremfyllet på en av sjokoladekakene. Sett en sjokoladekake på toppen av det igjen. Pass på at de sitter rett på toppen av hverandre – når kremen stivner blir dette vanskelig å rette på. Fordel resten av kremfyllet på toppen av dette igjen og sett på den siste sjokoladekaken. Pass på at den også sitter rett. Bruk en kniv til å smøre kremfyllet jevnt rundt kanten av kaken. Sett det hele i kjøleskapet til fyllet har stivnet – ca. 2 timer.
Lag glasuren mens kaken står i kjøleskapet. Bland kremfløte og sirup i en gryte. Bring det opp til like under kokepunktet mens du rører forsiktig. Ta gryten av varmen og rør inn sjokoladen. Tilsett vaniljeekstrakten. La det stå og avkjøle. Den skal bli noe tykkere.

Ta frem kaken. Smør toppen og siden av kaken med ca. 1/4 del av glasuren. Dette er første glasurlag, ikke vær redd for at det ikke ser så pent ut men prøv å dekk hele kaken med glasur. Sett kaken tilbake i kjøleskapet et kvarters tid til glasuren har stivnet noe. Bruk nok 1/4 del av glasuren for å smøre toppen og siden. Sett kaken tilbake i kjøleskapet en times tid. Ta ut kaken, hell over resten av glasuren og la det renne over toppen og siden. Ønsker du en noe ryddigere utseende kan du bruke kniv for å fordele glasuren jevnt. Har glasuren din blitt for stiv mens den har stått ute, kan du varme den opp forsiktig mens du rører til du har ønsket konsistens. Sett kaken kjølig et par timer til glasuren har stivnet.

Kaken imponerer med høyden og den flotte dekadente glasuren.

men kommer enda mer til sin rett når du skjærer i den og får frem det hvite kremfyllet mot den mørke sjokoladekaken.

Finn frem tallerkner og kakeskjeer

og se den forsvinne…. Er du heldig, har du plass til 2 stykker….

Trippel sjokoladekake

Kommentarer

  1. Reply Sigrid 17. februar 2016

    Jeg har lyst til å lage denne til dåpen til sønnen min til helga. Tror du det passer å bruke denne kaka, men fylle den med bringebærmousse? Og evt bruke marengsfrosting utenpå?

    • Reply Mat På Bordet 17. februar 2016

      Hei Sigrid!
      Bringebær og sjokolade er en uslåelig kombinasjon så JA til bringebærmousse!
      Marengsfrosting går sikkert det og, det er en smakssak. Personlig hadde jeg gått for en sjokoladeglasur jeg synes det blir for mye litt av hvert med sjokolade, bringebær og marengs.
      Men som sagt, det er en smakssak….
      Lykke til og god feiring!

  2. Reply Sofie 1. juli 2014

    Men står ingenting om hvor mange grader ovnen skal være på for kakebunnen?

    • Reply Ina Johnsen 2. juli 2014

      Hei Sofie
      Det står oven temp 180C – muligens det var litt vanskelig å se så jeg har revidert oppsettet på oppskriften og byttet ut noen bilder.
      Lykke til – kaken er kjempegod!!!

  3. Reply Therese 28. mars 2014

    Etter at jeg fikk den flotte boken din til jul har jeg siklet meg gjennom en haug av oppskriftene. Bestemte meg for å lage denne kaken til i morgen, den ser så fantastisk ut! Skal innrømme at mitt ferdige resultat ikke ser like bra ut, men jeg tror den blir bra! Jeg hadde dog bare 24cm springformer, så den flotte høyden er ikke mye å skryte av, neste gang (om jeg bruker samme former) tror jeg at det må dobles på kakerøra. Siden kaken ble såpass lav – og med bare to lag halverte jeg oppskriften på kremfyllet, og hadde ca 2dl kremfløte i glasuren, og ca +- 1/2 litt mer med sirup og litt ekstra sjokolade (mtp halvert). Kunne kanskje hatt like mye glasur, men det holdt «akkurat»!

    Takk for så mange fine oppskrifter, har lagd gulrotkake fra boka også, nam!

    • Reply Ina Johnsen 30. mars 2014

      Hei Therese!
      Du aner ikke hvor hyggelig det er å få så koselige tilbakemeldinger – tusen takk for kommentar. Jeg har også laget sjokoladekaken i større form og fått en lavere kake, jeg synes en mindre men høyere kake i dette tilfellet er best. Ser veldig staselig ut også 🙂 Gulrotkaken er en av mine favoritter – men så er det mange gode oppskrifter i boken om jeg får lov å skryte litt 🙂
      Happy baking!

      hilsen
      ina

  4. Reply Mat på Bordet 22. mai 2012

    Ha,ha, herlig!
    Sikker på at det går fortere andre gangen du lager den, for ikke å snakke om tredje og fjerde gangen….:)

  5. Reply Marita 16. mai 2012

    Eg ville berre sei at kaka var vanvittig god!:D Smelta på tunga! Den tok veeeldig lang tid å lage, men var definitivt verdt det! Gubben min la sin elsk på den umiddelbart! 😀

  6. Reply Mat på Bordet 25. april 2012

    Å det var synd! Jeg er helt enig, dette er en mektig kake med masse glasur og kremfyll – skulle kanskje ha skrevet en varsel i innlegget 🙂
    Å lage den om til cake pops er ingen dum idé – jeg hadde skrapt vekk kremfyllet først…

  7. Reply Raihley 23. april 2012

    Hei:)

    Prøvde denne kaken til 50 års dag og fulgte oppskriften til punkt og prikke, men jeg synes det var ALT for mye glasur, og kremen inni ble ikke slik jeg hadde sett for meg, når jeg tenker etter hadde jeg sett for meg en ostekrem, men det er jo bare.. krem selvsagt 🙂

    Jeg har prøvd mange av de andre oppskriftene inne her, men dette var den eneste som ikke ble helt som forventet- den var så stor og mektig – at jeg hadde lyst å lage cakepops av restene – for så å ha i frysern og ta opp til kaffen senere – men det glemte jeg av i farten- . Tror den hadde egnet seg godt til det, restene altså 🙂

  8. Reply Mat på Bordet 22. mars 2012

    Hei Stine

    Hvis vennen din ikke tåler smør så er det vel sannsynlig at han ikke tåler krem og rømme som også er en stor del av kaken. Tror kanskje du må satse på en annen kake 🙁

  9. Reply Stine Alexandra 21. mars 2012

    Åja, men du skjønner jeg skal lage den til en venn som ikke tåler smør 😉

  10. Reply Mat på Bordet 4. mars 2012

    Jeg har ikke laget kaken uten smør. Jeg hadde forsøkt med margarin hvis du ikke kan få tak i smør.

  11. Reply Stine Alexandra 29. februar 2012

    Går det ann å lage denne kaken uten smør? 🙂 så suuupergod ut!! skal lage den neste helg 😀

  12. Reply Mat på Bordet 21. februar 2012

    Ikke noe i veien for å tilsette jordbær, men for å være ærlig så er denne kaken nok i seg selv, synes jeg 🙂

  13. Reply Anonymous 17. februar 2012

    Tror du denne kaken blir god om jeg har et par skiver med jordbær mellom lagene?? :))

  14. Reply Mat på Bordet 17. januar 2012

    Denne er kjempegod og en slager både hos barn og voksne! 🙂 Går fint å bake den fredags kveld men den er litt tidskrevende så du vil kanskje sette litt tid til side på lørdag også 🙂 Lykke til!

  15. Reply Anonymous 16. januar 2012

    Hei
    Fant denne i min søken etter en spennende og mer voksen sjokoladekake. Stemmer det? Jeg forbereder dåp for minstegutten min til helga, og ble fristet til å prøve denne. Det skulle vel gå greit å bake fredagskvelden? Den holder seg til søndag?

    Forrige uke bakte jeg opp masse forskjellige no-knead brød til koldtbordet, så du blir sterkt representert på bakesiden:)

    -e-

  16. Reply Mat på Bordet 1. desember 2011

    Det er mye deig for en liten form og jeg er redd for at den ikke vil gjennomstekes. Kanskje du skal forsøke å halvere oppskriften og lage den to ganger… Lykke til!

  17. Reply Elanda 28. november 2011

    Jeg har bare en form i 20 cm.. Går det ann å lage kaken i en omgang og heller skjære den opp i lag?

  18. Reply Mat på Bordet 18. oktober 2011

    Tusen takk for tilabkemelding!
    Veldig gøy å høre at kaken ble vellykket for deg også!!!

  19. Reply Anonymous 17. oktober 2011

    Veldig god kake! Tok ganske lang tid å få ferdig, jeg gjorde det over en kveld og påfølgende morgen, men syns det var veldig fint at den faktisk blir så fin som på bildene, selv om jeg ikke er «profesjonell» baker 😉

  20. Reply Mat på Bordet 19. september 2011

    Mmm, skjønner hva du mener. Kanskje du kan låne fra noen du kjenner 🙂

  21. Reply Dittemor 19. september 2011

    Takk! Jeg har tenkt sånn på kaken, at jeg kanskje kjøper en kakeform allikevel. Vi har litt liten plass der vi bor…men kaken så jo fantastisk ut! 😉

  22. Reply Mat på Bordet 18. september 2011

    @Dittemor, ja det kan du, men jeg synes effekten av tre lags kaken er det som er så spesiellt med kaken 🙂
    Husk å tilpass steketiden, og du trenger kanskje litt mindre krem…

    @ Eli – he,he, ja, vi var 10 stykker og det var fortsatt en del kake igjen som måtte spises på i ny og ne :))

  23. Reply Eli 18. september 2011

    Wow!!!! Denne må vente til jeg får masse gjester en dag for dette kan jeg ikke ha i hus til bare meg og dattera!!!!!

  24. Reply myfoodpassion 17. september 2011

    Denne kaken så riktig god ut. Vil nok falle i smak hos meg

  25. Reply Dittemor 17. september 2011

    Jeg vet hva jeg skal lage til mannen min når han har bursdag…men kan jeg lage den i en større kakeform og ha to lag sjokolade og ett lag krem?

  26. Reply Mat på Bordet 15. september 2011

    🙂

  27. Reply Siven 15. september 2011

    Jo, takk du…

    Det blir ikke denne helgen da. Tror kanskje kavaleren hadde blitt arg og vred hvis jeg hadde valgt å lage denne kakanen den ENE helgen han er borte.. 😉

    Men en dag…

  28. Reply Mat på Bordet 15. september 2011

    Heia Siven!

  29. Reply Siven 15. september 2011

    Det spørs om jeg jo ikke MÅ det…

  30. Reply Mat på Bordet 15. september 2011

    Ja, den er farlig god, og jeg er glad for at den nå er ferdigspist og ikke står og frister i kjøleskapet, for å si det sånn :))

  31. Reply GryNoKa 15. september 2011

    Den så fantastisk god ut!
    Farlig god, for å si det sånn!!
    : )

  32. Reply Mat på Bordet 15. september 2011

    Dere har helgen på dere Siven og Jonas – get baking!! :))

  33. Reply Jonas 14. september 2011

    Denne kaken ser bare helt FANTASTISK ut… nei og nei… Tror denne må bakes bare for å imponere medstudenter og kollegaer.

  34. Reply Siven 14. september 2011

    Dette MÅ være noe av det skumleste jeg noen gang har sett!!

    Hadde jeg klart det så skulle jeg løpt så langt som mulig den andre veien, men hver gang jeg flytter på beina så havner jeg på kjøkkenet. I vill leting etter ingredienser… 😉

  35. Reply Mat på Bordet 14. september 2011

    Lov å spise den om man er gravid (du) eller ikke (jeg)
    🙂

  36. Reply Monica 14. september 2011

    Her er det bare en ting og si: HALLELUJA.
    Jippi yeah – må vel være lov og spise sånn kake når man er gravid som meg:)

  37. Reply Mat på Bordet 14. september 2011

    🙂 Ja her er det bare å sette i gang og bake!!

  38. Reply Anette Evenrud 14. september 2011

    wooohaaa!!! *bokmerke*

  39. Reply BenteOO 14. september 2011

    Tennene vassflyg -!
    Eg vel å konsentrere tankane om at det snart er kaffikos – blåbær med kesam -…
    Eg er klar over at der finst medisinske årsaker til å nyte bittelitt mørk sjokolade – trur eg hadde nytta det som forklaring om kaka hadde vore presentert i RL!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »