Pærer i konjakk og vaniljelake

foto mona gundersen
Nå er det epler og pærer som gjelder! Og når det gjelder pærer så kan jeg anbefale hermetisering i en enkel sukkerlake eller som her, i en lake tilsatt konjakk og vanilje. Enkelt å lage og veldig kjekt å ha når du lurer på hva du skal servere til dessert.
ingredienser
 Til hver kilo pærer trenger du
  • 1l vann
  • 400g sukker
  • 2 vaniljestenger
  • 1dl konjakk
fremgangsmåte
Skrell og kjern pærene. Skrell de pent, da det blir deres «ansikt utad»…  Del de i to. Oppbevar de i vann tilsatt litt salt (1ts pr liter) slik at de ikke blir brune. Ha vann og sukker i en kjele. La det koke opp – rør til sukkeret har smeltet. Del vaniljestengene på langs og skrap ut frøene. Ha frøene, stengene og konjakk i laken. Legg pærene forsiktig oppi og la de småkoke til de er såvidt møre.
Ha pærene opp i varme, rene, steriliserte glass. Fordel vaniljestengene på glassene. Kok opp laken og hell den varme laken over pærene. Sett på lokk. La det avkjøle og oppbevar de mørkt og kjølig noen uker før du prøvesmaker.
Tips:
Jeg kjøper store fine Norgesglass på loppemarked. Kjøp nye gummiringer på Jernia for eksempel.
Server gjerne pærer med is. Kok ned laken til du får en sirup konsistens. Ha is og pærer i en skål og hell varm sirup over.
Oppskrift og øverste bilde var opprinnelig publisert i Interiørmagasinet nr.6 2010

Kommentarer

  • Reply Anonymous 20. september 2012

    Hei! Hva heter pærene du brukte? Vi har flyttet til nytt hus og har de samme pærene i hagen, men jeg vet ikke hva de heter…? Takk for super oppskrift! 🙂
    God helg fra Birgitte

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »