Eltefritt brød med cottage cheese

Eller for å være helt nøyaktig – no knead bread med cottage cheese med sjalottløk og persille…..puh! Cottage cheese med sjalott løk og persille er en ny lansering fra Tine og jeg fikk med meg et beger etter å ha vært gjest på Tine standen på Matstreif .

Nå ja, jeg er igrunnen ikke noen stor cottage cheese fan men som en ingrediens i no knead brød var det slettes ikke verst. Brødet egner seg veldig godt som et «tilbehørs brød» dvs servert som bilag til supper eller salater, men kan selvsagt også spises som sandwich brød.

du trenger

  • 500g hvetemel
  • 1/2 ts tørrgjær
  • 1ts salt
  • 1 beger cottage cheese med sjalottløk og persille
  • 4dl vann

 

Har du ikke laget no knead brød før anbefaler jeg at du tar en titt på denne videoen.

Bland mel, salt og tørrgjær. Ha cottage cheese opp i

og rør det hele sammen. Tilsett vann

og rør til blandet. Dekk til deigen og la den hvile på kjøkkenbenken 12- 18 timer.

Ta frem et stykke bakepapir og strø godt med mel. Hell deigen over på papiret og brett den noen ganger. Dekk til deigen igjen og la den hvile i ytterlig 2 timer.

Etter 90 minutter setter du en ildfast form med lokk i en kald ovn. Sett ovnen på 250C og la ovnen og formen varme opp i 30 minutter. Ta ut formen, hell brød deigen opp i, sett på lokket og sett det hele tilbake i ovnen igjen. Stek i 30 minutter. Sett temperaturen ned til 220C, ta av lokket og stek videre i 15minutter. Ta brødet ut av formen og la den avkjøle helt på rist før du skjærer i den.

Brødet får en fin struktur

med biter av cottage cheese innimellom. Mmmmm……

Kommentarer

  • Reply Heidi 2. juni 2014

    Dette brødet satte seg helt fast i formen; cottage cheesen fungerte som lim! Brukte du bakepapir?
    Smaken var helt utmerket:)

    • Reply Ina Johnsen 2. juni 2014

      Hei Heidi
      Nei, jeg bruker aldri bakepapir på eltefritt brød.
      Om det er en spesielt klisset deig strør jeg litt mel i bunnen av den varme gryten før jeg har opp i deigen, men that’s it…

  • Reply Heidi 10. april 2014

    Hvor mye er et beger med cottage cheese? De nye begrene veier 420g… Jeg brukte ca.halvparten, og litt mindre vann, men deigen ble veldig løs(enda mindre vann neste gang!)
    Takk for fine oppskrifter og flott blogg:)

    • Reply Ina Johnsen 11. april 2014

      Se der ja, det lønner seg ikke å skrive oppskrifter basert på begerstørrelser… Nå husker jeg ikke hvor store begerne var, men jeg tipper 3dl.
      Ser ut som om du fant ut av det – håper brødet ble godt 🙂

  • Reply Mat på Bordet 27. september 2011

    @Lisbeth – å jada, se
    http://www.matpaabordet.com/2011/01/no-knead-bread-spelt-variant.html
    Du finner enda flere varianter under etiketten no knead bread på høyre siden av bloggen.

    @Maria – Ja, da blir det brød på deg og omelett på meg 🙂

  • Reply Maria 27. september 2011

    Takk for tipset, har lurt på hva jeg skal bruke den siste boksen til.. Det ble forøvrig ganske godt med denne cottage cheese’n i omelett, sammen med litt vårløk og paprikastrimler.. 🙂

  • Reply Lisbeth 27. september 2011

    Hei, jeg lurer på om du har prøvd å lage no knead brød med spelt mel?

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »